Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Smartfon
uwaga, czesc druga i ostatnia poradnika pt jak zrobic zeby telefon wygladal jak z cywilizowanego swiata, tym razem jak ustawic lockscreen zeby byl fajny:
http://androidautopsy.blogspot.com/2013 ... okady.html
zapraszam!!!!!!!!:-))))))
http://androidautopsy.blogspot.com/2013 ... okady.html
zapraszam!!!!!!!!:-))))))
this is a land of wolves now
- chaos
- w mackach Zła
ten Power Toggles fajna rzecz, szkoda że nie ma bezpośredniego przycisku do trybu samolotowego
- Riven
- Kontakt:
Ano, przydałoby się. Flight mode jest zajebiste jak się chce np posłuchać muzyki i oszczędzić baterie - telefon bez telefonu zużywa znacznie mniej baterii ;)
- chaos
- w mackach Zła
przy okazji natknąłem się na to: https://play.google.com/store/apps/deta ... jim2&hl=pl też fajne i robi wszystko
- Riven
- Kontakt:
A tego używałem kiedyś przez długi czas, ale przenioslem się właśnie na całkowicie darmowy i moim zdaniem lepiej zrobiony power toggles. Ale był ok.
- Zenek
- weteran forumowych bitew
http://mobtech.interia.pl/smartfony/new ... Id,1006742Riven pisze:no i nareszcie, po miesiacach spekulacji, jest Moto X:
http://www.theverge.com/2013/8/1/457889 ... the-moto-x
http://mobtech.interia.pl/smartfony/new ... Id,1006719
To będzie ciekawe.

- Riven
- Kontakt:
ta, slyszalem o tym moto w europie. wielka szkoda. ja i tak bym nie kupil (chociaz im wiecej o nim wiadomo, tym ciekawiej wyglada - jakbym mial wybierac miedzy HTC One a Moto X to musialbym sie powaznie zastanowic, mimo znacznie lepszych parametrow w One), ale ten telefon ma szanse na duzy sukces. z drugiej strony w Europie i tak od dawna rzadzi Android, a w Stanach wszedzie jablka. Zreszta cala sprawa moze wynikac z tego, ze Motorola postanowila go produkowac w USA, co jest prawodpodobnie dobrym ruchem marketingowym, ale wiaze sie z wyzszymi kosztami.
One Max wyglada ok, bardzo dobrze, ze ktos wreszcie zauwazyl, ze taki rozmiar jest zajebisty (troche dlugo im to zajelo, bo przeciz oba Note'y sprzedaly sie rewelacyjnie). Wyglada na to, ze ta nisza rozwija sie na dobre.
One Max wyglada ok, bardzo dobrze, ze ktos wreszcie zauwazyl, ze taki rozmiar jest zajebisty (troche dlugo im to zajelo, bo przeciz oba Note'y sprzedaly sie rewelacyjnie). Wyglada na to, ze ta nisza rozwija sie na dobre.
- Riven
- Kontakt:
bdb recenzja moto x:
ehh, ze tez tego w europie nie bedzie ;( zajebisty telefon sie szykuje. gdyby nie slabszy aparat to chyba nie byloby realnych powodow zeby brac zamiast niego s4 czy one x...
ehh, ze tez tego w europie nie bedzie ;( zajebisty telefon sie szykuje. gdyby nie slabszy aparat to chyba nie byloby realnych powodow zeby brac zamiast niego s4 czy one x...
-
atr
- postuje jak opętany!
już znalazłem przyczynę wyłączania się mojego telefonu. bateria była do wymiany
Hjertet mitt slår i mørket
- empir
- zahartowany metalizator
Szukam programu na androida typu nawigacja, kompas lub coś w tym stylu z opcją szukania po współrzędnych geograficznych.
Niestety wszystkie jakie przetestowałem, szukają wg adresu a jeśli mają współrzędne to jedynie miejsca w którym aktualnie się znajduję.
Zna ktoś coś wartego uwagi, najlepiej za free?
Niestety wszystkie jakie przetestowałem, szukają wg adresu a jeśli mają współrzędne to jedynie miejsca w którym aktualnie się znajduję.
- Riven
- Kontakt:
Google maps. Wpisujesz współrzędne (można je też wkleić) do paska wyszukiwania i voila. Tyle, ze potrzebny jest internet. Z offlineowych map sygic powinien mieć taką funkcję. Nie widziałem natomiast dobrej offline mapy za darmo
- empir
oiffline niekoniecznie
google maps się bawiłem ale sądziłem że nie ma takiej opcji. no to głupie pytanko: jak wpisać znak stopień?
google maps się bawiłem ale sądziłem że nie ma takiej opcji. no to głupie pytanko: jak wpisać znak stopień?
- Riven
- Kontakt:
Nie ma takiej potrzeby. Możesz wpisać po prostu tak i działa :

- empir
no właśnie do tego doszedłem na googlach. czyli mając klasyczne współrzędne ze stopniami i minutami, trzeba je przeliczyć na zapis dziesiętny.
thx
thx
- Riven
- Kontakt:
btw, google maps interpretuje np. wspolrzedne z wikipedii - jak wejdziesz do artykulu o jakims miejscu i klikniesz na nie, to Ci otworzy maps w odpowiednim miejscu. dobra rzecz
- empir
o, dobrze wiedzieć
- chaos
- w mackach Zła
https://play.google.com/store/apps/deta ... mand&hl=plempir pisze:Szukam programu na androida typu nawigacja, kompas lub coś w tym stylu z opcją szukania po współrzędnych geograficznych.
offline, wyszukuje po współrzędnych, sprawdza się na szlakach pieszo (przynajmniej na tych co dotychczas byłem), wersja za darmo ma 10 plików do ściągnięcia (ma też offline gruzję i armenię gdzie niebawem się wybieram i nie znalazłem innej offline z tymi mapami ;) )
- Riven
- Kontakt:
opis fajny, sprawdze. sygic jest hujowy do tras pieszych, a google maps nawet jak sie sciagnie mapy na dysk, nie oferuje wyszukiwania offline...
- empir
Dzięki, sprawdzę.chaos pisze:https://play.google.com/store/apps/deta ... mand&hl=plempir pisze:Szukam programu na androida typu nawigacja, kompas lub coś w tym stylu z opcją szukania po współrzędnych geograficznych.
offline, wyszukuje po współrzędnych, sprawdza się na szlakach pieszo (przynajmniej na tych co dotychczas byłem), wersja za darmo ma 10 plików do ściągnięcia (ma też offline gruzję i armenię gdzie niebawem się wybieram i nie znalazłem innej offline z tymi mapami ;) )
Co do google maps to trochę ciulato działa. Wprowadziłem mu konkretne współrzędne z dokładnością do kilku miejsc po przecinku a wskazał mi miejsce wciul daleko. Wniosek z tego taki że nie radzi sobie z szukaniem pkt do których nie prowadzi ulica.
- Riven
- Kontakt:
jestes pewien, ze podajesz poprawne wspolrzedne? bo jak wpisywalem je z artykulow wiki, to nigdy nie bylo problemow, zawsze bardzo precyzyjnie wskazywal dany obiekt. sprawdzilem z ciekawosci wielki kanion i elegancko. drogi nie powinny miec tu nic do rzeczy, to tylko mapa.