Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Smartfon
no sam sie tego nie spodziewalem ale da sie, i to bardzo fajnie wychodzi. wystarczy odpowiednio wyregulowac jasnosc. czytanie w autobusie czy pociagu nie sprawia zadnych problemow. w domu nie bede sie w to gapil, ale w podrozy, tak na 2-3 godziny - zajebisty timekiller. bolu oczodolow nie stwierdzilem 

this is a land of wolves now
- white_pony
- weteran forumowych bitew
jezeli chcesz sluchac muzyki to odradzam samsunga, żalosny odtwarzacz. cala reszta jest bardzo ok, mam teraz 4ty telefon tej marki i z kazdego bylem bardzo zadowolony, jednak mp3 player to zdecydowanie pieta achillesowa samsunga.Deathless King pisze:Mam do wyboru Nokie 5230 albo Samsunga Avile za 1zł przy przedłużaniu umowy.
Co mnie interesuje - słuchanie muzyki jak idę pobiegać, przyzwoite zdjęcia żeby robił i żeby się nie psułNie znam się na telefonach, jak działa to używam tak długo aż przestanie, dla mnie telefon zawsze miał dzwonić/wysyłać smsy i odtwarzać mp3 żeby na rower/do biegania można sobie posłuchać, ale skoro mam zmienić na jeden z tych dwóch to który lepiej?
edit: ogarne z tymi ebookami, podobno na samsunga monte mozna se cos takiego zamontowac. dobra zajawka jak nie ba co robic w tramwaju, zawsze nosilem ze soba torbe albo plecak tylko poto zeby zabrac ksiazke i odtwarzacz

do not make equal what is unequal
- Scaarph
- zahartowany metalizator
bez problemu. kapitalna ostrość, kontrast, cudo. zaskakująco przyjemnie się czyta.white_pony pisze:da sie jakis ebook przeczytac na komorce? nie wypłyna ci oczy?
- Maleficio
- Kontakt:
Wracajac do tematu tego SE Xperia 8, kupilem ten tel... Czy moze mi ktos wytlumaczyc po ludzku jaka jest roznica miedzy androidem 1.6 a 2.1 czy cos tam? Bo ja laikiem jestem telefonicznym.
- Riven
- Kontakt:
no, z takim displayem to juz w ogole luksus, ale na wildfire o dziwo i tak jest spoko
white_pony > jak masz androida to laduj Aldiko, zajebiste gui i wchuj darmowych ksiazek
white_pony > jak masz androida to laduj Aldiko, zajebiste gui i wchuj darmowych ksiazek
- Riven
- Kontakt:
no mniej wiecej taka jak miedzy windows xp a windows 7.Maleficio pisze:Wracajac do tematu tego SE Xperia 8, kupilem ten tel... Czy moze mi ktos wytlumaczyc po ludzku jaka jest roznica miedzy androidem 1.6 a 2.1 czy cos tam? Bo ja laikiem jestem telefonicznym.
http://en.wikipedia.org/wiki/Android_%2 ... te_history
kupowanie w tej chwili telefonu z 1.6 to niezbyt dobry pomysl imo, no chyba ze jakims cudem zrobia update.
jesli interesuja cie aplikacje z marketu to tym bardziej moze byc niedobrze z kompatybilnoscia, w tej chwili zdecydowana czesc rynku to 2.1 i 2.2.
- white_pony
- weteran forumowych bitew
coty ja mam szangtsumga monteRiven pisze:no, z takim displayem to juz w ogole luksus, ale na wildfire o dziwo i tak jest spoko

do not make equal what is unequal
- Riven
- Kontakt:
wlasnie sciagam 2.2 (Froyo). przed chwila udostepnili dla Wildfire
- Scaarph
heloł miliardy fleszowych reklam w przeglądarce na każdym kroku 

- Riven
- Kontakt:
przeciez mozna wylaczyc flasha. poza tym i tak uzywam opery bo jest szybsza na wildfire.
malo zmian widze prawde mowiac.
malo zmian widze prawde mowiac.
- Riven
- Kontakt:
Znalazłem wreszcie wersje swype działająca na wildfire, zajebioza. Jeszcze muszę poćwiczyć, ale już teraz nie mam wątpliwości, że z takimi rozwiązaniami, klawiatura fizyczna to przeszłość.
- Maleficio
- Kontakt:
Czy jest jakis dobry player na Adroida 2.1 oprocz tego Power Amp i zjebanego WinAmpa?
- Riven
- Kontakt:
nie
poweramp jest najlepszy
reszta to gowno bez equalizera
poweramp jest najlepszy
reszta to gowno bez equalizera
- Maleficio
- Kontakt:
- Maleficio
- Kontakt:
- empir
Panowie jak się spisują wasze smartfony? Jakiś czas temu dużo pisaliście o pozytywach swoich telefonów - zwłaszcza Riven o HTC i Scaarph o Samsungu. Zauważacie jakieś wady?
Ze względu na cenę najbliżej mi do HTC Wildfire choć innej marki np. samsung też nie wykluczam.
Jak w telefonach na androidzie z zapotrzebowaniem na gigabajty internetu (oczywiście nie wliczając korzystania z www i poczty)?
HTC Wildfire jest na androidzie 2.1. Z tego co czytałem to na 2.2 też pójdzie. Wiadomo coś czy obsłuży wyższe wersje?
O aplikacje nie pytam bo jest tego od chuja. Ale jak jest z nawigacjami? Są jakieś wartościowe samochodowe? Spotkaliście się z nawigacjami turystycznymi?
Ze względu na cenę najbliżej mi do HTC Wildfire choć innej marki np. samsung też nie wykluczam.
Jak w telefonach na androidzie z zapotrzebowaniem na gigabajty internetu (oczywiście nie wliczając korzystania z www i poczty)?
HTC Wildfire jest na androidzie 2.1. Z tego co czytałem to na 2.2 też pójdzie. Wiadomo coś czy obsłuży wyższe wersje?
O aplikacje nie pytam bo jest tego od chuja. Ale jak jest z nawigacjami? Są jakieś wartościowe samochodowe? Spotkaliście się z nawigacjami turystycznymi?
- Riven
- Kontakt:
rozjebal mi sie niedawno9 :( ekran zaczal wyswietlac bialy kolor i tyle. w serwisie wmawiaja mi, ze na pewno go gdzies upuscilem i to moja wina - ale watpie, niczego takiego sobie nie przypominam. niestety jest to9 uszkodzenie stricte mechaniczne, wiec raczej bede musial wylozyc troche kasy na naprawe...
co do Twoich konkretnych pytan:
ja osobiscie bardzo rzadko korzystam z internetu z sieci komorkowej, bo nie mam zadnego data planu. przez wiekszosc czasu jestem w zasiegu jakiejs sieci wi-fi, wiec net mam generalnie za free. podejrzewam, ze tez przez duza czesc dnia masz dostep do jakiejs bezprzewodowki, a wiec gigabajtami bym sie nie martwil.
2.2 juz jest od jakies 2-3 miesiecy na wildfire, ale szczerze mowiac niewiele wnosi - poza kosmetycznymi zmianami i funkcja tethering (czyli robi za nadajnik wifi i moze udostepniac swoje polaczenie innym urzadzeniom - to jest akurat fajne). co do 2.3 to nie wiem, obawiam sie, ze nie. Samsung wypuszcza natomiast niebawem kolejna wersje Galaxy, cholera wie czy aktualna doczeka sie gingerbread.
co do nawigacji, to sprawdzalem w momencie gdy go kupilem - czyli we wrzesniu - i wtedy bylo chujowo. albo przynajmniej nie trafilem na nic fajnego. ten stan rzeczy na pewno sie jeszcze zmieni, bo afair android to najszybciej rozwiajacy sie rynek smartfonow. no, jest oczywiscie google maps, ktore jako mapa jest rewelacyjne, ma tez chyba nawigacje samochodowa. problem z nim jest taki, ze wymaga stalego polaczenia z internetem, a wiec bez dataplanu korzystanie z tego byloby kosztowne.
btw, mialem okazje troche dluzej pobawic sie samsungiem galaxy. i o ile obudowa i jakosc wykonania pozostawiaja troche do zyczenia, tak jednak ten ekran jest naprawde megazajebisty (zwlaszcza na tle wildfire, ktory ma rozdzielczosc qvga). takze jakbys mial wybierac miedzy nimi, bierz galaxy ;)
co do Twoich konkretnych pytan:
ja osobiscie bardzo rzadko korzystam z internetu z sieci komorkowej, bo nie mam zadnego data planu. przez wiekszosc czasu jestem w zasiegu jakiejs sieci wi-fi, wiec net mam generalnie za free. podejrzewam, ze tez przez duza czesc dnia masz dostep do jakiejs bezprzewodowki, a wiec gigabajtami bym sie nie martwil.
2.2 juz jest od jakies 2-3 miesiecy na wildfire, ale szczerze mowiac niewiele wnosi - poza kosmetycznymi zmianami i funkcja tethering (czyli robi za nadajnik wifi i moze udostepniac swoje polaczenie innym urzadzeniom - to jest akurat fajne). co do 2.3 to nie wiem, obawiam sie, ze nie. Samsung wypuszcza natomiast niebawem kolejna wersje Galaxy, cholera wie czy aktualna doczeka sie gingerbread.
co do nawigacji, to sprawdzalem w momencie gdy go kupilem - czyli we wrzesniu - i wtedy bylo chujowo. albo przynajmniej nie trafilem na nic fajnego. ten stan rzeczy na pewno sie jeszcze zmieni, bo afair android to najszybciej rozwiajacy sie rynek smartfonow. no, jest oczywiscie google maps, ktore jako mapa jest rewelacyjne, ma tez chyba nawigacje samochodowa. problem z nim jest taki, ze wymaga stalego polaczenia z internetem, a wiec bez dataplanu korzystanie z tego byloby kosztowne.
btw, mialem okazje troche dluzej pobawic sie samsungiem galaxy. i o ile obudowa i jakosc wykonania pozostawiaja troche do zyczenia, tak jednak ten ekran jest naprawde megazajebisty (zwlaszcza na tle wildfire, ktory ma rozdzielczosc qvga). takze jakbys mial wybierac miedzy nimi, bierz galaxy ;)
Ostatnio zmieniony 27-02-2011, 17:30 przez Riven, łącznie zmieniany 2 razy.
- Scaarph
ja tam ze swojego jestem zadowolony. wady już wypisałem w tym wątku, więc cofnij się kilka stron wstecz. i galaxy i te htc wszystkie można upgrade'ować do androida 2.2, ja już jakiś czas na nim śmigam. o wyższych wersjach nic mi nie wiadomo, bo to jeszcze jest jakaś abstrakcja w ogóle - choć mogę się mylić. nawigacji mam kilka, ale dopiero kilka razy przytrafiło mi się z nich korzystać - cóż, działają :)
a z zapotrzebowaniem - mniemam, że chodzi tobie o jakieś przymusowe update'y i tym podobne cuda? ja mam w taryfie 1gb transferu w abonamencie i wystarcza mi to z WKURWĘ nawiązką, zame pierdykalia jakieś to dosłownie szczątkowe tego ilości. śmiało można oglądać telewizję, słuchać nuty, grać w gierki i co tam jeszcze.
a z zapotrzebowaniem - mniemam, że chodzi tobie o jakieś przymusowe update'y i tym podobne cuda? ja mam w taryfie 1gb transferu w abonamencie i wystarcza mi to z WKURWĘ nawiązką, zame pierdykalia jakieś to dosłownie szczątkowe tego ilości. śmiało można oglądać telewizję, słuchać nuty, grać w gierki i co tam jeszcze.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Jako navi nieźle się sprawdza google maps, ale dużo zależy od jakości GPSu w telefonie.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:
pytanie tylko ile danych wykorzystuje przecietnie na miesiac.