Wasza twórczość
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- zahartowany metalizator
Re: Wasza twórczość
z tobą jest gorzej niż się spodziewałem. ty żyjesz w świadomości, że połowa świata z ciebie wali? ;D czy nie, krezusku
ale dobra, w tym momencie ucinam, bo faktycznie, żal marnować temat na osobiste animozje, zresztą z tobą to i tak droga bez celu. eot!
ale dobra, w tym momencie ucinam, bo faktycznie, żal marnować temat na osobiste animozje, zresztą z tobą to i tak droga bez celu. eot!
Dajcie spokój Chłopcy. Przecież to nie ma sensu. Nie przebijecie "starych" chłopów, którzy tu się kiedyś starli, a echa tego starcia obecne są do dziś. Szkoda prądu. Przekażcie Sobie znak pokoju, lub choćby gest. (Serdecznym palcem.)
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Mistrz
- postuje jak opętany!
ostatnio wygrzebałem fragment swojej tfurczości i niniejszym ośmielam się zaprezentować go światu. nagrane w grudniu 2010, inspirowane głównie ówczesnym widokiem zza okna - ciemny, zimowy wieczór, gęste opady śniegu, pomarańczowe światła latarni odbijające się od zalegających na chodnikach mas białego puchu. takie tam plumkanie, nic specjalnego, ale może komuś się spodoba:
http://www.sendspace.com/file/5vg1hr
smutna muzyka dla smutnych ludzi! przeciw światu, przeciw życiu! endżoj jor def for sejtan.
http://www.sendspace.com/file/5vg1hr
smutna muzyka dla smutnych ludzi! przeciw światu, przeciw życiu! endżoj jor def for sejtan.
- empir
- zahartowany metalizator
spoko, nie znam się na tym ale jeśli jest tak jak piszesz to +666Riven pisze:tak jak napisalem w opisie wideo, to jest nieskonczony delay z zakresem paru sekund. kazdy jeden dzwiek z gitary/mikrofonu powtarza sie w nieskonczonosc i naklada warstwami. to jest nagrane w czasie rzeczywistym i nie robilem zadnej obrobki.
Nie cytuj mnie bo jeszcze ktoś pomyśli że ja takie zjebane komenty robię i wtedy cię zabijębyrgh pisze:"Co ty kurwa zrobiłeś z tym numerem studenciku zajebany, żebyś zdechł pajacu pierdolony, gorylu kurwaempir pisze:grasz z playbacku?Riven pisze: :
hehe nie powiem milo sie robi w serduszku. fakt faktem ze to mi sie udalo kurwa, nie umiem chyba juz tak grac. az sie chujowo czuje ze nic nie nagrywam. tutaj mozna obejrzec jak cos:
Arimanius88 13 min. temu"
lol
- Riven
- Kontakt:
- zekke
- weteran forumowych bitew
This is how i imagine Throns cover of NoN would sound....really great job and nice piece of art...keep playing, your talent is indisputable!
to lepsze kurwa, THRONS OF NON, jak zaloze kiedys zespol to tak go nazwe
to lepsze kurwa, THRONS OF NON, jak zaloze kiedys zespol to tak go nazwe
- Riven
- Kontakt:
ty kiedys wysylales mi jakis swoj shit i to bylo calkiem niezle. az mi nazwa pliku zapadla w pamieci bo byla z Ordo ad chao - yoke assigned hehe
kiedys zbiore reszte mojego ambientowego materialu i wydam w koncu ten skurwysynski album o morderstwach rytualnych;)
kiedys zbiore reszte mojego ambientowego materialu i wydam w koncu ten skurwysynski album o morderstwach rytualnych;)
this is a land of wolves now
- zekke
no costam bylo, jakis fragment tekstu z ktoregos kawalka. chyba nawet juz nie mam tego na hdd.
- Riven
- Kontakt:
z intra zdaje sie. strasznie dawno nie sluchalem Ordo, trzeba kurwa odswiezyc bo to potwor jest a nie plyta... no tak czy siak zapadlo mi to w pamieci bo tam sa dobre teksty.
- zekke
e huj myslalem ze to wklejalem w tym topicu ale przejrzalem i nie ma. no cos tam bylo 'yoke assigned' czy cos, jakies wypociny z prestetow amplitube/guitar rig. mam tysiace tego i wszystkie brzmia tak samo z dupy.
moze pierdolne se jakas nowa gitare + tego poda bo do grania w 4 scianach wystarczy mi chyba w zupelnosci, w miare przyzwocie z takim czyms w jakies 2k mozna sie zmiescic? oczywiscie do takiego noobowego grania na kąputer
moze pierdolne se jakas nowa gitare + tego poda bo do grania w 4 scianach wystarczy mi chyba w zupelnosci, w miare przyzwocie z takim czyms w jakies 2k mozna sie zmiescic? oczywiscie do takiego noobowego grania na kąputer
- Riven
- Kontakt:
z podem na pewno tak. 3 -4 lata temu kosztowal kolo 2kafli, teraz pewnie potanial a i pewnie jakies nowe wersje sa, nie sledzilem. przyznam ze kompletnie zaniedbalem elektryczne granie, od roku gram tylko na akustyku i mi z tym dobrze, a elektryczne instrumenty kurza sie w futeralach...niby moglbym je sprzedac bo i tak nie uzywam a troche kasy by bylo, ale kurwa ni chuja, zbyt duza wartosc sentymentalna.
-
- rozkręca się
w sensie ze gitara plus pod za 2k czy sam pod ? :P
Ja mam Pod'a 2.0 ale teraz go używam tylko jak z zespołem gdzieś gram, w domu przede wszystkim z wtyczek vst korzystam. Świetne symulacje wzmacniaczy i to darmowe są od LePou.
Do efektów modulacyjnych za to dobrze się guitar rig sprawdza (ale przestery ma chujowe na maksa :D)
Co do gitary to ja używam Flame Signum i Flame Exg-7 obie idzie dość tanio wyrwać zwłaszcza używane i Signuma w sumie mogę szczerze polecić. Jak brzmi można posłuchać w linku co wrzuciłem stronę wcześniej.
Ja mam Pod'a 2.0 ale teraz go używam tylko jak z zespołem gdzieś gram, w domu przede wszystkim z wtyczek vst korzystam. Świetne symulacje wzmacniaczy i to darmowe są od LePou.
Do efektów modulacyjnych za to dobrze się guitar rig sprawdza (ale przestery ma chujowe na maksa :D)
Co do gitary to ja używam Flame Signum i Flame Exg-7 obie idzie dość tanio wyrwać zwłaszcza używane i Signuma w sumie mogę szczerze polecić. Jak brzmi można posłuchać w linku co wrzuciłem stronę wcześniej.
- zekke
Riven pisze:z podem na pewno tak. 3 -4 lata temu kosztowal kolo 2kafli, teraz pewnie potanial a i pewnie jakies nowe wersje sa, nie sledzilem. przyznam ze kompletnie zaniedbalem elektryczne granie, od roku gram tylko na akustyku i mi z tym dobrze, a elektryczne instrumenty kurza sie w futeralach...niby moglbym je sprzedac bo i tak nie uzywam a troche kasy by bylo, ale kurwa ni chuja, zbyt duza wartosc sentymentalna.
a kurwa ty grasz na tym wiekszym czarnym jakims afair, ja myslalem o tym line 6 podzie czerwonym, bo 2k na tego wiekszego + z 1-1.5 na gitare to srednio mi sie chce
no 2.0 to chyba ten maly czerwony tak? daje rade to w ogole do grania wiadomo-jakich-dzwiekow?noise pisze:w sensie ze gitara plus pod za 2k czy sam pod ? :P
-
- rozkręca się
Z czerwonych, to pod 2.0 i Xt był z tego co ja kojarzę. Na XT nie miałem przyjemności grać więc się nie wypowiem, ale Pod'a 2.0 używam od wielu lat i tak:
symulacje wzmacniaczy naprawdę dobre, fajnie reagują na artykulację itp, ale za to efekty modulacyjne średnie. Jeżeli chodzi o nagrywanie tylko w domu to wydaje mi się że spokojnie takie same, a nawet lepsze efekty można na wtyczkach VST wyciągnąć, a przy nich zawsze jest taka zaleta, że jak potem nagle stwierdzisz że jednak trzeba zmienić brzmienie, to zmieniasz a nie trzeba wszystkiego nagrywać od początku.
symulacje wzmacniaczy naprawdę dobre, fajnie reagują na artykulację itp, ale za to efekty modulacyjne średnie. Jeżeli chodzi o nagrywanie tylko w domu to wydaje mi się że spokojnie takie same, a nawet lepsze efekty można na wtyczkach VST wyciągnąć, a przy nich zawsze jest taka zaleta, że jak potem nagle stwierdzisz że jednak trzeba zmienić brzmienie, to zmieniasz a nie trzeba wszystkiego nagrywać od początku.
- Riven
- Kontakt:
zalezy zek co chcesz grac, zreszta juz kiedys przerabialismy ten temat ze jesli eksperymenty to pewnie cokolwiek co ma struny i przetwornik wystarczy, no ale jak chcesz grac 'normalna' muzyke , to jednak wypadaloby zwrocic uwage na pickupy i fakty czy trzyma stroj ;). polecam ze swojej strony EMG 81 i 89, takie same ma Hanneman i potwierdzam ze podjal dobra decyzje :DDD ja mam taka i sie podniecam: 
najbardziej lubie w niej gryf, od spodu jest zrobiony na ksztalt gitary akustycznej, czyli okragly i dosc wysoki. musialem sie troche przyzyczajac , ale kurwa warto, granie to sama przyjemnosc. nie jakas sklejka jak w ibanezie za 1000 zl:)
edit: o, tutaj widac spod:
tylko ja mam te brazowa wersje, lepiej wyglada imo.
noise dobrze prawi o tych vst.

najbardziej lubie w niej gryf, od spodu jest zrobiony na ksztalt gitary akustycznej, czyli okragly i dosc wysoki. musialem sie troche przyzyczajac , ale kurwa warto, granie to sama przyjemnosc. nie jakas sklejka jak w ibanezie za 1000 zl:)
edit: o, tutaj widac spod:

tylko ja mam te brazowa wersje, lepiej wyglada imo.
noise dobrze prawi o tych vst.
- zekke
to zarzuccie jakimis magicznymi nazwami bo tak 'na zywo' (czyt bez jebania sie pozniej tysiacami equalizerow reverbow i szlifowania nagranych dzwiekow x godzin w programach audio) to moge se nattens madrigal nagrywac najwyzej z takiego amplitube/guitar riga.
jak duzy wplyw maja np pickupy przy polaczeniu duzy jack - maly - linein/mic i np jakis sim typu ampli/g.rig/revalver.
jak duzy wplyw maja np pickupy przy polaczeniu duzy jack - maly - linein/mic i np jakis sim typu ampli/g.rig/revalver.
- Riven
- Kontakt:
porownania nie mam ale watpie zbey sei dalo zagrac cover entombed na byle gownie. na emg 89 wychodzi zajebiscie. zreszta tutaj jeden towarzysz gra w zespole ktory przynajmniej kiedys mial takie szwedzkie brzmienie i korzystal zdaje sie z emg 89 + jakis soft. chyba lucas?
co do konkretow z vst to niech ci noise podpowie bo ja od poltora roku nie ruszalem tematu
co do konkretow z vst to niech ci noise podpowie bo ja od poltora roku nie ruszalem tematu
- Riven
- Kontakt:
hahahha ja jebie, przegladam temat zeby znalezc te posty o przetwornikach a tutaj byl plan zeby nagrac z Husarem plyte thrash metalowa, nawet tekst napisalem
JA JEBIE :DDDDDDRiven pisze:ok
ja napisalem taki tekst:
z oddali won uryny
to te zgnile skurwysyny
na alarm juz bije lucyfer
czas polowania na kler
cioty i zlodzieje
nie uciekniecie panu
na pal was nadzieję
w imie diabla planu
refren x16
jebac kler
jebac kler
dla szatana żer
sw. piotrze przyszedl twoj czas
na lewatywe ha dwa es o cztery
juz nigdy nie zapomnisz nas
wjedziemy ci w dupe z siekiery
-
- rozkręca się
Od pickup'ów zależy siła sygnału więc jak będą miały niski sygnał, to przy takim trochę prowizorycznym połączeniu trzeba będzie podgłaśniać i wtedy odrazu szumy się zwiększą.
Z wtyczek jak mówiłem warto obadać LePou.
tutaj wszystkie przesterowane gitary są ukręcone właśnie na wtyczkach tej firmy, plus ewentualnie delay.
Z wtyczek jak mówiłem warto obadać LePou.
tutaj wszystkie przesterowane gitary są ukręcone właśnie na wtyczkach tej firmy, plus ewentualnie delay.