Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: Smartfon
A nie wiem, mam praktycznie nieograniczony pakiet w Verizonie, do tego nie ja za to płacę ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- empir
- zahartowany metalizator
dzięki za wasze odpowiedzi
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Ja głupi myślałem, że te smartfony to po prostu takei wybajerzone telefony, a tu wychodzi na to, że to ni mniej, ni więcej kieszonkowe komputery...
Od kilku dni mam HTC Desire i właściwie to nie wiem co powiedzieć, w takim jestem szoku. Fantastyczny sprzęt. Wszystko (dosłownie wszystko) pod ręką (a dokładniej w ręce). Niesamowite...
Od kilku dni mam HTC Desire i właściwie to nie wiem co powiedzieć, w takim jestem szoku. Fantastyczny sprzęt. Wszystko (dosłownie wszystko) pod ręką (a dokładniej w ręce). Niesamowite...
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Wodzu, Desire czy Desire HD? Jak to drugie, to zazdroszcze, huju, jak nie to gratuluje fajnego telefonu ;)))
this is a land of wolves now
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Zwykły Desire. Poszedłem wziąć Wildfire, ale kolo mnie namówił na Desire. Do tego mi wcisnął ubezpieczenie, które sobie póki co zostawię (i tak się z tym sprzętem jak z jajkiem obchodzę).
I dream of colour music,
- Riven
- Kontakt:
oo, ubezpieczenie to zajebista opcja w przypadku takich rzeczy. bardzo bym chcial to miec. moja laska kupila sobie laptopa i doplacila 150 zl za taka opcje, ze bez wzgledu na przyczyny uszkodzen i ich stopien, w razie reklamacji wymieniaja jej na nowy model. w zasadzie moglaby nawet rozpierdolic go siekiera, a i tak dostanie nowke.
chcialbym cos takiego miec do telefonu, gdzie jest to nawet bardziej sensowne niz w przypadku laptopa - telefon przeciez moze upasc na ziemie, predzej czy pozniej zawsze do tego dochodzi. jak juz za jakis tydzien wstepnie ogarniesz co i jak w desire, to zassaj sobie launcher pro. nie wrocisz juz do stockowego launchera ;)
chcialbym cos takiego miec do telefonu, gdzie jest to nawet bardziej sensowne niz w przypadku laptopa - telefon przeciez moze upasc na ziemie, predzej czy pozniej zawsze do tego dochodzi. jak juz za jakis tydzien wstepnie ogarniesz co i jak w desire, to zassaj sobie launcher pro. nie wrocisz juz do stockowego launchera ;)
- Scaarph
ooo właśnie, ja miałem ze swojego ubezpieczenia zrezygnować, bo wziąłem ot tak, na miesiąc - dwa, w razie jakbym gdzieś go upuścił czy coś, zanim poczuję się z nim w ręku pewnie. i tak już zostało, w sumie to niewiele, z 7e miesięcznie, może jednak warto zostawić na wypadek alkoholowego szału :)
- Riven
- Kontakt:
warto. teraz tego nie odczuwasz, ale jak ktoregos razu zobaczysz rozpierdolony ekran to nie bedziesz zalowal.
mnie czeka wymiana ekranu. w optymistycznej wersji okolo 200 zl.
mnie czeka wymiana ekranu. w optymistycznej wersji okolo 200 zl.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
@Riven - Wiesz, kolo mi powiedział ile jest ta zabawka normalnie warta, przedstawił ofertę cenową i mnie przekonał. Muszę sobie jakis futerał/etui na ten sprzęt kupić. Ale bardziej taki antyzadrapaniowo/antydeszczowy nie portfel ;)
@Scarph - Ja chyba mogę po roku zrezygnować z tego ubezpieczenia. Na pewno mogę w przeciągu pierwszych dwóch tygodni testowych. Zobaczę co i jak, ale raczej zostawię. Jakieś takie kruche mi się to wydaje.
Jeszcze muszę trochę popracować nad kwestiami bateryjnymi, bo żre energię jak Zaporożec paliwo. Nie używam go jako playera (jeden +), powyłączałem trochę pierdół (drugi +) i jest już lepiej.
@Scarph - Ja chyba mogę po roku zrezygnować z tego ubezpieczenia. Na pewno mogę w przeciągu pierwszych dwóch tygodni testowych. Zobaczę co i jak, ale raczej zostawię. Jakieś takie kruche mi się to wydaje.
Jeszcze muszę trochę popracować nad kwestiami bateryjnymi, bo żre energię jak Zaporożec paliwo. Nie używam go jako playera (jeden +), powyłączałem trochę pierdół (drugi +) i jest już lepiej.
I dream of colour music,
- Riven
- Kontakt:
przyzwyczaj sie, ze smartfona laduje sie codziennie. tak to juz po prostu jest. koniec koncow, masz na tym pelnej skali system operacyjny. a, sciagnij sobie poweramp i wywal innego playera ;). nie ma sensu uzywac osobnych urzadzen kiedy w jednym masz wszystkie funkcjonalnosci, do tego w bardzo ladnej i wygodnej oprawie. nie mowiac o tym, ze przerywa muzyke jak ktos dzwoni i sygnalizuje smsa.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Apropos tego przerywania muzyki, to gdzieś mi się obiło o uszy, że Cowon też ma taką możliwość (tylko nie pamiętam czy mówiono o S9 czy o innym modelu). Trzeba je jedynie spiąć przez bluetooth podobno.Riven pisze:przyzwyczaj sie, ze smartfona laduje sie codziennie. tak to juz po prostu jest. koniec koncow, masz na tym pelnej skali system operacyjny. a, sciagnij sobie poweramp i wywal innego playera ;). nie ma sensu uzywac osobnych urzadzen kiedy w jednym masz wszystkie funkcjonalnosci, do tego w bardzo ladnej i wygodnej oprawie. nie mowiac o tym, ze przerywa muzyke jak ktos dzwoni i sygnalizuje smsa.
I dream of colour music,
- Riven
- Kontakt:
no ale powiedz, po co Ci dodatkowe pudelko skoro w tym jednym mozesz wszystko wszystko szybciej i wygodniej? spox, kwestia przyzwyczajen pewnie, ale gwarantuje Ci ze po paru dniach sluchania muzyki z telefonu zapomnialbys o odtwarzaczu :).
no chyba, ze dany player ma jakies wlasciwosci audiofilskie, ale to "na miescie" nie gra zadnej roli, bo takich niuansow nie uslyszysz w halasie, nawet majac sluchawki izolujace. a equalizer w PowerAmpie jest wystarczajaco dobry zeby wykrecic sobie zajebisty sound 'na dwor'.
no chyba, ze dany player ma jakies wlasciwosci audiofilskie, ale to "na miescie" nie gra zadnej roli, bo takich niuansow nie uslyszysz w halasie, nawet majac sluchawki izolujace. a equalizer w PowerAmpie jest wystarczajaco dobry zeby wykrecic sobie zajebisty sound 'na dwor'.
- Scaarph
ja ze swojego ubezpieczenia mogę zrezygnować w każdej chwili akurat.
a z tym ładowaniem to sam nie wiem - mi bateria trzyma trzy - cztery dni. inna sprawa, że nie siedzę na telefonie jak pojebany. wyjazd trzydniowy bez problemu na jednym ładowaniu mi galaxy przeżył - kilka rozmów, trochę sms-ów, trochę aplikacji (mapy i nawigacja żeby coś tam znaleźć, jakaś gierka przez chwilę, troszkę internetu, jakieś zdjęcia) i dało radę.
a z tym ładowaniem to sam nie wiem - mi bateria trzyma trzy - cztery dni. inna sprawa, że nie siedzę na telefonie jak pojebany. wyjazd trzydniowy bez problemu na jednym ładowaniu mi galaxy przeżył - kilka rozmów, trochę sms-ów, trochę aplikacji (mapy i nawigacja żeby coś tam znaleźć, jakaś gierka przez chwilę, troszkę internetu, jakieś zdjęcia) i dało radę.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
W Cowonie bateria mi trzyma 60h co przekłada się na to, że świadomie go praktycznie nie ładuje (pewnie pożywia się jak go na chwilę podłączam przez USB żeby muzykę zruzcić ;) ). Biorąc pod uwagę, że dosyć sporo słucham muzyki na zewnątrz to nie chciałbym zostać w sytuacji gdy nie mogę nigdzie zadzwonić bo mi baterię zeżarło ;) Odpowiada mi więc taki rozkład sił.Riven pisze:no ale powiedz, po co Ci dodatkowe pudelko skoro w tym jednym mozesz wszystko wszystko szybciej i wygodniej? spox, kwestia przyzwyczajen pewnie, ale gwarantuje Ci ze po paru dniach sluchania muzyki z telefonu zapomnialbys o odtwarzaczu :).
no chyba, ze dany player ma jakies wlasciwosci audiofilskie, ale to "na miescie" nie gra zadnej roli, bo takich niuansow nie uslyszysz w halasie, nawet majac sluchawki izolujace. equalizer w PowerAmpie jest wystarczajaco dobry zeby wykrecic sobie zajebisty sound 'na dwor'.
I dream of colour music,
- Riven
- Kontakt:
ale telefon i tak musisz ladowac codziennie, wiec na jedno wychodzi ;). i nie martw sie - nawet jak bedziesz przez pare h sluchal muzyki, to 24 h bateria wytrzyma. oczywiscie na jakims wyjezdzie bez dostepu do pradu takie rozwiazanie ma sens, ale w normalnych warunkach juz mniej
- FENIKS
- w mackach Zła
Smartfony to świetna sprawa. Mam nokie 5800 i na pewno zmienię na htc . Może model desire bo bawiłem się nim. Napewno duży 4 calowy :) świetna sprawa jak używa się internetu i maili. Niezastąpiony! Jeszcze myślałem nad padem bo też mi się podoba taka rzecz 7 cali net muzyka filmy etc.
Co do zapychania kieszeni komórka .mp3. Na ręce zegarek a do tego laptop to daruje sobie. Wolę jeden dobry smartfon. Na pewno do muzy dobre słuchawki a grają dobrze telefony i wystarczy to w zupełności.
Co do zapychania kieszeni komórka .mp3. Na ręce zegarek a do tego laptop to daruje sobie. Wolę jeden dobry smartfon. Na pewno do muzy dobre słuchawki a grają dobrze telefony i wystarczy to w zupełności.
- Riven
- Kontakt:
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Opinie gadżeciarzy nie sa miarodajne ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Pojawił się Feedly na Androida. Feedly używam na Chromie chyba od ponad roku, świetny czytnik RSS. W sumie jeszcze muszą nad nim trochę popracować, ale miło jest mieć go pod ręką.
I dream of colour music,