Smartfon

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

Re: Smartfon

27-02-2011, 17:51

A nie wiem, mam praktycznie nieograniczony pakiet w Verizonie, do tego nie ja za to płacę ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

27-02-2011, 18:51

dzięki za wasze odpowiedzi
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

28-02-2011, 15:27

Ja głupi myślałem, że te smartfony to po prostu takei wybajerzone telefony, a tu wychodzi na to, że to ni mniej, ni więcej kieszonkowe komputery...

Od kilku dni mam HTC Desire i właściwie to nie wiem co powiedzieć, w takim jestem szoku. Fantastyczny sprzęt. Wszystko (dosłownie wszystko) pod ręką (a dokładniej w ręce). Niesamowite...
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

28-02-2011, 15:28

O, Wódz!
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

28-02-2011, 15:29

Wodzu, Desire czy Desire HD? Jak to drugie, to zazdroszcze, huju, jak nie to gratuluje fajnego telefonu ;)))
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

28-02-2011, 15:31

Zwykły Desire. Poszedłem wziąć Wildfire, ale kolo mnie namówił na Desire. Do tego mi wcisnął ubezpieczenie, które sobie póki co zostawię (i tak się z tym sprzętem jak z jajkiem obchodzę).
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-02-2011, 15:47

oo, ubezpieczenie to zajebista opcja w przypadku takich rzeczy. bardzo bym chcial to miec. moja laska kupila sobie laptopa i doplacila 150 zl za taka opcje, ze bez wzgledu na przyczyny uszkodzen i ich stopien, w razie reklamacji wymieniaja jej na nowy model. w zasadzie moglaby nawet rozpierdolic go siekiera, a i tak dostanie nowke.

chcialbym cos takiego miec do telefonu, gdzie jest to nawet bardziej sensowne niz w przypadku laptopa - telefon przeciez moze upasc na ziemie, predzej czy pozniej zawsze do tego dochodzi. jak juz za jakis tydzien wstepnie ogarniesz co i jak w desire, to zassaj sobie launcher pro. nie wrocisz juz do stockowego launchera ;)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

28-02-2011, 15:52

ooo właśnie, ja miałem ze swojego ubezpieczenia zrezygnować, bo wziąłem ot tak, na miesiąc - dwa, w razie jakbym gdzieś go upuścił czy coś, zanim poczuję się z nim w ręku pewnie. i tak już zostało, w sumie to niewiele, z 7e miesięcznie, może jednak warto zostawić na wypadek alkoholowego szału :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-02-2011, 15:55

warto. teraz tego nie odczuwasz, ale jak ktoregos razu zobaczysz rozpierdolony ekran to nie bedziesz zalowal.
mnie czeka wymiana ekranu. w optymistycznej wersji okolo 200 zl.
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

28-02-2011, 15:58

@Riven - Wiesz, kolo mi powiedział ile jest ta zabawka normalnie warta, przedstawił ofertę cenową i mnie przekonał. Muszę sobie jakis futerał/etui na ten sprzęt kupić. Ale bardziej taki antyzadrapaniowo/antydeszczowy nie portfel ;)

@Scarph - Ja chyba mogę po roku zrezygnować z tego ubezpieczenia. Na pewno mogę w przeciągu pierwszych dwóch tygodni testowych. Zobaczę co i jak, ale raczej zostawię. Jakieś takie kruche mi się to wydaje.

Jeszcze muszę trochę popracować nad kwestiami bateryjnymi, bo żre energię jak Zaporożec paliwo. Nie używam go jako playera (jeden +), powyłączałem trochę pierdół (drugi +) i jest już lepiej.
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-02-2011, 16:00

przyzwyczaj sie, ze smartfona laduje sie codziennie. tak to juz po prostu jest. koniec koncow, masz na tym pelnej skali system operacyjny. a, sciagnij sobie poweramp i wywal innego playera ;). nie ma sensu uzywac osobnych urzadzen kiedy w jednym masz wszystkie funkcjonalnosci, do tego w bardzo ladnej i wygodnej oprawie. nie mowiac o tym, ze przerywa muzyke jak ktos dzwoni i sygnalizuje smsa.
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

28-02-2011, 16:03

Riven pisze:przyzwyczaj sie, ze smartfona laduje sie codziennie. tak to juz po prostu jest. koniec koncow, masz na tym pelnej skali system operacyjny. a, sciagnij sobie poweramp i wywal innego playera ;). nie ma sensu uzywac osobnych urzadzen kiedy w jednym masz wszystkie funkcjonalnosci, do tego w bardzo ladnej i wygodnej oprawie. nie mowiac o tym, ze przerywa muzyke jak ktos dzwoni i sygnalizuje smsa.
Apropos tego przerywania muzyki, to gdzieś mi się obiło o uszy, że Cowon też ma taką możliwość (tylko nie pamiętam czy mówiono o S9 czy o innym modelu). Trzeba je jedynie spiąć przez bluetooth podobno.
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-02-2011, 16:09

no ale powiedz, po co Ci dodatkowe pudelko skoro w tym jednym mozesz wszystko wszystko szybciej i wygodniej? spox, kwestia przyzwyczajen pewnie, ale gwarantuje Ci ze po paru dniach sluchania muzyki z telefonu zapomnialbys o odtwarzaczu :).

no chyba, ze dany player ma jakies wlasciwosci audiofilskie, ale to "na miescie" nie gra zadnej roli, bo takich niuansow nie uslyszysz w halasie, nawet majac sluchawki izolujace. a equalizer w PowerAmpie jest wystarczajaco dobry zeby wykrecic sobie zajebisty sound 'na dwor'.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

28-02-2011, 16:28

ja ze swojego ubezpieczenia mogę zrezygnować w każdej chwili akurat.
a z tym ładowaniem to sam nie wiem - mi bateria trzyma trzy - cztery dni. inna sprawa, że nie siedzę na telefonie jak pojebany. wyjazd trzydniowy bez problemu na jednym ładowaniu mi galaxy przeżył - kilka rozmów, trochę sms-ów, trochę aplikacji (mapy i nawigacja żeby coś tam znaleźć, jakaś gierka przez chwilę, troszkę internetu, jakieś zdjęcia) i dało radę.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

28-02-2011, 16:46

Riven pisze:no ale powiedz, po co Ci dodatkowe pudelko skoro w tym jednym mozesz wszystko wszystko szybciej i wygodniej? spox, kwestia przyzwyczajen pewnie, ale gwarantuje Ci ze po paru dniach sluchania muzyki z telefonu zapomnialbys o odtwarzaczu :).

no chyba, ze dany player ma jakies wlasciwosci audiofilskie, ale to "na miescie" nie gra zadnej roli, bo takich niuansow nie uslyszysz w halasie, nawet majac sluchawki izolujace. equalizer w PowerAmpie jest wystarczajaco dobry zeby wykrecic sobie zajebisty sound 'na dwor'.
W Cowonie bateria mi trzyma 60h co przekłada się na to, że świadomie go praktycznie nie ładuje (pewnie pożywia się jak go na chwilę podłączam przez USB żeby muzykę zruzcić ;) ). Biorąc pod uwagę, że dosyć sporo słucham muzyki na zewnątrz to nie chciałbym zostać w sytuacji gdy nie mogę nigdzie zadzwonić bo mi baterię zeżarło ;) Odpowiada mi więc taki rozkład sił.
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-02-2011, 16:50

ale telefon i tak musisz ladowac codziennie, wiec na jedno wychodzi ;). i nie martw sie - nawet jak bedziesz przez pare h sluchal muzyki, to 24 h bateria wytrzyma. oczywiscie na jakims wyjezdzie bez dostepu do pradu takie rozwiazanie ma sens, ale w normalnych warunkach juz mniej
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

10-03-2011, 20:20

Smartfony to świetna sprawa. Mam nokie 5800 i na pewno zmienię na htc . Może model desire bo bawiłem się nim. Napewno duży 4 calowy :) świetna sprawa jak używa się internetu i maili. Niezastąpiony! Jeszcze myślałem nad padem bo też mi się podoba taka rzecz 7 cali net muzyka filmy etc.
Co do zapychania kieszeni komórka .mp3. Na ręce zegarek a do tego laptop to daruje sobie. Wolę jeden dobry smartfon. Na pewno do muzy dobre słuchawki a grają dobrze telefony i wystarczy to w zupełności.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-03-2011, 20:31

no pewnie, odtwarzacze mp3 to relikt przeszlosci ;)
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

10-03-2011, 20:56

Opinie gadżeciarzy nie sa miarodajne ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

10-03-2011, 22:51

Pojawił się Feedly na Androida. Feedly używam na Chromie chyba od ponad roku, świetny czytnik RSS. W sumie jeszcze muszą nad nim trochę popracować, ale miło jest mieć go pod ręką.
I dream of colour music,
ODPOWIEDZ