Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Smartfon
No i właśnie to się kupy nie trzyma w świetle poprzedniego nexusa. Jeśli n4 przestanie być updatowany za pol roku, bo wtedy minie 18 miesięcy od premiery, to będzie to niezla porażka. U mnie na telefonie z 2011 nowy android smiga pięknie, a pewnie za jakiś miesiąc będę miał pełnego kitkata
Edit: However, that may not be the full story.
Sources "close to the company" told Engadget that the problem stems from the Texas Instruments chipset built into the Nexus. TI has since exited the mobile device chipmaking business, laying off many of its workers. As such, the company likely wouldn't be able to lend a hand in supporting upgrades for the phone.
Unless another party can step in, the Galaxy Nexus won't be on the receiving end of any more Android updates.
I czuje ze to prawdopodobny powód. Patrząc na parametry, ten telefon bez problemu to odpali
Edit: However, that may not be the full story.
Sources "close to the company" told Engadget that the problem stems from the Texas Instruments chipset built into the Nexus. TI has since exited the mobile device chipmaking business, laying off many of its workers. As such, the company likely wouldn't be able to lend a hand in supporting upgrades for the phone.
Unless another party can step in, the Galaxy Nexus won't be on the receiving end of any more Android updates.
I czuje ze to prawdopodobny powód. Patrząc na parametry, ten telefon bez problemu to odpali
this is a land of wolves now
- Zenek
- weteran forumowych bitew
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
bateria i aparat to minusy, obudowa plastik, wiec jestem na nie
niech to miejsce niebawem zniknie
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
bateria faktycznie ponizej oczekiwan, ale po raz kolejny powtorze - komorki jeszcze przez dlugi czas nie beda robic dobrych zdjec (od tego sa lustrzanki i wyzsza polka kompaktow), a do zrobienia zdjecia na allegro taki w zupelnosci wystarczy
Guilty of being right
- pr0metheus
no akurat jesli porownac z nowymi smartfonami, to nokia lumia 1020 czy xperia z1 robia takie fotki jak kompaktowy aparacik
- Zenek
1020 ma najlepszy aparat wśród tych wszystkich nowych smartfonów, Z1 jednak trochę gorsze zdjęcia robi...

- pr0metheus
1020 ma cieplejsze kolory, z1 wpada w szarosc, to chyba jedyna roznica, natomiast plus xperii to zoom cyfrowy w kreceniu filmow ktorego w lumii brakZenek pisze:1020 ma najlepszy aparat wśród tych wszystkich nowych smartfonów, Z1 jednak trochę gorsze zdjęcia robi...
- Riven
- Kontakt:
plastik masa ok bo sie nie rozpierdoli przy upuszczeniu.
plastik >>>> aluminium >>>> szklo
plastik >>>> aluminium >>>> szklo
- Chainsaw
- świeżak
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
jak kompaktowa srednia polka i to srednia teraz, bo pare lat wstecz zdarzaly sie lepsze. nie wiem jak z1, ale 1020 nie ma startu do dobrych kompaktow.pr0metheus pisze:no akurat jesli porownac z nowymi smartfonami, to nokia lumia 1020 czy xperia z1 robia takie fotki jak kompaktowy aparacik
Guilty of being right
- Riven
- Kontakt:
kto posiada przynajmniej jelly bean niech zainstaluje sobie nowe google play services i google search. poprawa w wydajnosci google now jest po prostu "niebo a ziemia", a kto wie czy i inne rzeczy nie chodza lepiej (np. nowy Hangouts smiga az milo, choc nie jestem pewien czy to kwestia update'u, czy wlasnie play services). Tak czy siak warto.
ogolnie to to stare bydle ktorego uzywam chodzi teraz ultraplynnie, na nic nie trzeba czekac, wszystko chodzi jak po masle. myslalem o upgradzie do note 2 albo nexus 5, ale w takim ukladzie to jest zupelnie nie warte kasy. dlatego android <3 <3 <3
i naprawde, nie marnujcie kasy na jakies dretwe sony czy inne klocki. jak chcecie nowy telefon - nexus 5 kosztuje w stanach 350 $ , czyli polowe tego co flagowe produkty konkurencji. jest to w zasadzie cena telefonu ze sredniej polki, a on wszystko, poza nieco gorszym aparatem (ktory pewnie i tak jest zajebisty), ma na najwyzszym dostepnym poziomie. patrzylem na allegro i poki co oczywiscie ceny sa absurdalne, zahaczajace o 2 kola, ale na pewno da sie to jakos zalatwic w lepszej cenie, moze najwyzej trzeba poczekac. gdyby dalo sie to kupic za tego kafla, to to w zasadzie jest pol darmo. poza tym snapdragon s800 i w sumie koniec dyskusji.
a, i ktos tu marudzil, ze plastik. pomijam juz oczywizmy zwiazane z wytrzymaloscia - jest plastik i plastik. kojarzy sie to glownie z tanimi badziewiami htc i samsunga, ale high endowy telefon z porzadnego plastiku wyglada zajebiscie. bez wahania wole to niz aluminium czy bron boze szklo.
edit: jeszcze co do tego aparatu - iphone czy lumia pewnie maja lepszy hardware, ale czy naprawde bedzie widac taka diametralna roznice? na tym pulapie technologicznym to juz sa raczej marginalne kwestie. tutaj galeria fotek cyknietych nexusem: http://www.androidcentral.com/nexus-5-i ... eo-samples
jak dla mnie zajebiste
ogolnie to to stare bydle ktorego uzywam chodzi teraz ultraplynnie, na nic nie trzeba czekac, wszystko chodzi jak po masle. myslalem o upgradzie do note 2 albo nexus 5, ale w takim ukladzie to jest zupelnie nie warte kasy. dlatego android <3 <3 <3
i naprawde, nie marnujcie kasy na jakies dretwe sony czy inne klocki. jak chcecie nowy telefon - nexus 5 kosztuje w stanach 350 $ , czyli polowe tego co flagowe produkty konkurencji. jest to w zasadzie cena telefonu ze sredniej polki, a on wszystko, poza nieco gorszym aparatem (ktory pewnie i tak jest zajebisty), ma na najwyzszym dostepnym poziomie. patrzylem na allegro i poki co oczywiscie ceny sa absurdalne, zahaczajace o 2 kola, ale na pewno da sie to jakos zalatwic w lepszej cenie, moze najwyzej trzeba poczekac. gdyby dalo sie to kupic za tego kafla, to to w zasadzie jest pol darmo. poza tym snapdragon s800 i w sumie koniec dyskusji.
a, i ktos tu marudzil, ze plastik. pomijam juz oczywizmy zwiazane z wytrzymaloscia - jest plastik i plastik. kojarzy sie to glownie z tanimi badziewiami htc i samsunga, ale high endowy telefon z porzadnego plastiku wyglada zajebiscie. bez wahania wole to niz aluminium czy bron boze szklo.
edit: jeszcze co do tego aparatu - iphone czy lumia pewnie maja lepszy hardware, ale czy naprawde bedzie widac taka diametralna roznice? na tym pulapie technologicznym to juz sa raczej marginalne kwestie. tutaj galeria fotek cyknietych nexusem: http://www.androidcentral.com/nexus-5-i ... eo-samples
jak dla mnie zajebiste
- Zenek
Nexus 5 wygląda bardzo kusząco. Z premierowych rzeczy jak na razie najciekawsze Lumia 1520 i właśnie Nexus 5. iKloc NSA edition może sobie pospierdalac.
Sent from my Lumia 710 using Tapatalk
Sent from my Lumia 710 using Tapatalk

- Riven
- Kontakt:
Zenek, wiem ze palasz sympatia do windows phone, ale w tym ukladzie i na tym etapie (kitkat), tutaj naprawde ta Lumia odpada :). Wroc do Androida i zobacz jak wyglada nowoczesny smartfon z zajebistym ekosystemem :D.
Ja mam juz spora czesc "kitkata" u siebie i nie moge sie nadziwic jak zajebiscie to wszystko chodzi. A jak wyjdzie juz pelny slim rom z 4.4, to moze byc dopiero ciekawie - skoro obnizyli ten memory footprint calego systemu.
Ja mam juz spora czesc "kitkata" u siebie i nie moge sie nadziwic jak zajebiscie to wszystko chodzi. A jak wyjdzie juz pelny slim rom z 4.4, to moze byc dopiero ciekawie - skoro obnizyli ten memory footprint calego systemu.
- Zenek
Jak będę kupował następny telefon to bardzo możliwe, że będzie to jakiś android. Z tego co widziałem, to Jelly Bean już nie jest tak mulące jak gingerbread na starych powolniakach. Na pewno mniej się będzie gryzł z Linuxem niż Windows Phone.

- Riven
- Kontakt:
No to przecież juz od 2 lat jest kompletnie inaczej . gingerbread to jak Windows 95 teraz.
- Zenek
- Riven
- Kontakt:
Jasne, postęp jest kosmiczny. I właśnie android zrobił kolosalny krok naprzód jeśli chodzi o stabilność i płynność. Moim zdaniem na dzień dzisiejszy np przewaga IOS jest w tej materii znikoma, a jakby się uprzeć to i żadna.
A najlepsze ze na sprzęcie z ery Ginger bread można mieć taki właśnie poziom.
A najlepsze ze na sprzęcie z ery Ginger bread można mieć taki właśnie poziom.
-
- zaczyna szaleć
Może ktoś coś pomoże,. Otóż mam Samsunga Galaxy Note GT -N700, android 4.1.2. Po aktualizacji androida do tej właśnie wersji, są problemy z głośnością. Multimedia (Poweramp, Spotify) grają ciszej, chociaż głośność nastawiona jest na maxa. Da się coś z tym zrobić?
- Riven
- Kontakt:
Hm, od którejś wersji android wyświetla ostrzeżenie o wysokiej głośności które pojawia się zdaje się za każdym razem jak podłączasz słuchawki i chcesz dac volume na maks. Nie pojawia się to u Ciebie?
Mam ten sam telefon i miałem wcześniej dokładnie ten firmware i problemu nie było
Mam ten sam telefon i miałem wcześniej dokładnie ten firmware i problemu nie było
-
- zaczyna szaleć
Ostrzeżenie się pojawia, ale jest trochę ciszej jednak