Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Smartfon
no nie byloby to samo, kurde :D ale jak tam chcesz - luz.
co do telefonow... ten cyanogenmod chodzi zajebiscie, ale z bateria nie jest najlepiej. chyba niestety musze wrocic do jelly bean :(.
i dlatego wlasnie chcialbym miec nexusa, eh
co do telefonow... ten cyanogenmod chodzi zajebiscie, ale z bateria nie jest najlepiej. chyba niestety musze wrocic do jelly bean :(.
i dlatego wlasnie chcialbym miec nexusa, eh
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
Prawdę mówiąc zastanawiałem się nad lumia (poprzedni telefon zaczął strasznie mulic nawet na dobrym sofcie, niestety z 3 letniego sprzętu nie da się więcej wycisnąć ), ale jednak usługi Google nie mają sobie równych. Tak więc
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Kosmos. Szybkość jak iPhone albo lepiej, na pewno na poziomie Windows Phone. A ja zwątpilem w androida...po prostu only Nexus is real ;))
Kosmos. Szybkość jak iPhone albo lepiej, na pewno na poziomie Windows Phone. A ja zwątpilem w androida...po prostu only Nexus is real ;))
- chaos
- w mackach Zła
- Riven
- Kontakt:
Nexus rozpierdala obiekty. The ultimate phone. Seriously.
- Zenek
- weteran forumowych bitew
A to prawda, że oprócz bycia zajebistym telefonem ma strasznie słaba baterie?
Wysłane z mojego SM-T210 przy użyciu Tapatalka

- Riven
- Kontakt:
Póki co wygląda na bdb, i w sumie też nie widziałem żeby ktoś bardzo narzekał. Jeśli będzie trzymać przy normalnym użytkowaniu cały dzień to git, a na to się zapowiada. Jak to wszystko chodzi, poezja. Szybciej niż Windows Phone, jestem w szoke. No i ten ekran 1920x1080, klasa.
Serio myślałem nad jakąś lumia, ale jednak ich mapy, klient poczty czy search (przede wszystkim) to kompletne gowno. A tutaj mam taką samą albo lepsza płynność w połączeniu z zajebistoscia androida
P. S. Aparat jest mega zajebisty, robi świetne zdjęcia w słabym świetle i niemal zerowe opóźnienie migawki.
Serio myślałem nad jakąś lumia, ale jednak ich mapy, klient poczty czy search (przede wszystkim) to kompletne gowno. A tutaj mam taką samą albo lepsza płynność w połączeniu z zajebistoscia androida
P. S. Aparat jest mega zajebisty, robi świetne zdjęcia w słabym świetle i niemal zerowe opóźnienie migawki.
- chaos
- w mackach Zła
miałem nexusa ... 3 dniRiven pisze:one - piekna obudowa, zajebiste glosniki (jak na komorke), chujowy soft, nielogiczne rozlozenie przyciskow
nexus - bez porownania lepszy soft, solidna obudowa szybszy, ladny, i zdaje sie ze tanszy. ekran nie najlepszy, samsung to to nie jest, ale bez tragedii
wg mnie nie ma sie nad czym zastanawiac
- Riven
- Kontakt:
Nie wiem jak m8,ale zeszłoroczny one nie ma startu do płynności i responsywnosci n5. Inna liga po prostu. W sumie pod tym względem jedynym równie płynnym telefonem jaki widziałem jest iPhone 5s.
A jak się weźmie pod uwagę cenę... N5 można kupić za ok 1200 zł, a deklasuje większość telefonów które kosztują ponad 2 kafle. Jak dla mnie no brainer.
A jak się weźmie pod uwagę cenę... N5 można kupić za ok 1200 zł, a deklasuje większość telefonów które kosztują ponad 2 kafle. Jak dla mnie no brainer.
- chaos
- w mackach Zła
miałem oba i powiem ci że:
oba chodzą równie płynnie, jakość wykonania n5 jest dobra ale m8 znacznie lepsza, jakość rozmowy telefonicznej znacznie lepsza w m8, bateria lepsza w m8, slot na kartę, oprogramowanie ? nie wiem na razie jest root a i tak pewnie będzie CM, dla mnie jednak m8 to znacznie lepsza zabawka niż n5,
oba chodzą równie płynnie, jakość wykonania n5 jest dobra ale m8 znacznie lepsza, jakość rozmowy telefonicznej znacznie lepsza w m8, bateria lepsza w m8, slot na kartę, oprogramowanie ? nie wiem na razie jest root a i tak pewnie będzie CM, dla mnie jednak m8 to znacznie lepsza zabawka niż n5,
- Riven
- Kontakt:
Przerobiłem kilka romow i spędziłem ostatnie pół roku na cm. Starają się, i idzie im naprawdę dobrze, ale i tak jest to soft zbugowany i niestabilny. Nie ma się co dziwić, to nie są programiści Google, którzy robią soft szyty na miarę. Ja juz mam dość custom romow, Android doszedł do takiego poziomu estetyki i funkcjonalności, że zdecydowanie wolę stock. Co do m8. Powiem tak : jeśli nie gra dla Ciebie żadnej roli chyba dwukrotnie wyższa cena, kiepski aparat i wgrasz czystego androida który będzie równie stabilny i szybki jak na nexusie, to będzie to pewnie lepszy telefon. Ale o to dość ciężko.
Zresztą zawsze upływa przynajmniej kilka miesięcy zanim wyjdzie stabilny cm, a o aktualnym androidzie możesz zapomnieć. Na nexusie masz update natychmiast.
Sprawa wyglądała inaczej jeszcze w zeszłym roku, ale czysty kitkat jest tak zajebisty, że szkoda czasu na inne romy. A tuż za rogiem 4.5 albo 5.0 który przyniesie prawdopodobnie dużo zmian.
Zresztą zawsze upływa przynajmniej kilka miesięcy zanim wyjdzie stabilny cm, a o aktualnym androidzie możesz zapomnieć. Na nexusie masz update natychmiast.
Sprawa wyglądała inaczej jeszcze w zeszłym roku, ale czysty kitkat jest tak zajebisty, że szkoda czasu na inne romy. A tuż za rogiem 4.5 albo 5.0 który przyniesie prawdopodobnie dużo zmian.
- Zenek
Lepsze to czy tamto, chyba grunt to po prostu być zadowolonym ze sprzętu, z którego się korzysta. Jeden powie, że wszystko oprócz iPhone to biedafon na androidzie. Użytkownicy WP, że Android to zamulacz. Co kto lubi.

- chaos
- w mackach Zła
wcale nie jestem przekonany czy aparat jest znacznie gorszy, skąd taki wniosek ? z liczby pixeli ? nie sądzę, że jest gorszy, podwójny obiektyw stwarza świetne możliwości w tym zabawa GO, w żadnej innej słuchawce tego nie ma
a co do aktualizacji N5 to nie zapominaj, tylko do 18 miesiąca od wypuszczenia na rynek ;)
aha, cena rynkowa wcale nie jest dwukrotnie większa tylko kilka stówek, zresztą kupiłem N5 bo miałem zamiar opuścić obecnego operatora, ale jak się dowiedział, że odchodzimy to dostałem ofertę z taką ceną M8, że nie było nad czym się zastanawiać ...
(za 1200 N5 raczej tylko z gwarancją serwisową, nie producenta)
a co do aktualizacji N5 to nie zapominaj, tylko do 18 miesiąca od wypuszczenia na rynek ;)
aha, cena rynkowa wcale nie jest dwukrotnie większa tylko kilka stówek, zresztą kupiłem N5 bo miałem zamiar opuścić obecnego operatora, ale jak się dowiedział, że odchodzimy to dostałem ofertę z taką ceną M8, że nie było nad czym się zastanawiać ...
(za 1200 N5 raczej tylko z gwarancją serwisową, nie producenta)
- Riven
- Kontakt:
Ale potem custom romy, czyli to co masz od początku na innych telefonach. Nie chodzi o liczbę pikseli (która jednak jest żenująca i uniemożliwia cropowanie zdjęć), tylko jakość. Ale nieważne. M8 to z całą pewnością jeden z najlepszych telefonów jakie są dostępne. Wole Nexusa z powodów które wymieniłem, ale HTC i tak robi świetne telefony i trzymam kciuki, żeby udało im się wrócić do sukcesów sprzedażowych sprzed lat.
Co do ceny, można kupić za 1150, z pełną gwarancją LG w całej Europie.
@zenek
No fajny truizm ;) . Co do zamulania, sam tak sądziłem. Nexus 5 jest szybszy i znacznie plynniejszy niż lumia z wyższej półki (nie pamiętam numeru, ale ostatnio się taka bawiłem). Kibicuje Microsoftowi i uważam, że na tablety nie ma lepszego systemu niż Windows 8, ale Google zrobił wraz z kitkatem niesamowity postęp w rejonach, w których wcześniej gorowal telefoniczny Windows. Ale trzeba przyznać, że nowa wersja windy prezentuje się fajnie, wreszcie mają notification bar ;dd
Poza tym ja zawsze byłem fanem ms, i z tej wielkiej trójki to moja ulubiona firma ;p. Windows jako platforma to wg mnie arcydzieło, a ich hardware kasuje większość konkurencji. Google oczywiście idzie mocno w przyszłość, ale ms tez robi dużo rnd, i często nie boi się ryzykować. Najbardziej konserwatywny i staroswiecki jest natomiast chujowy Apple;ddd
Co do ceny, można kupić za 1150, z pełną gwarancją LG w całej Europie.
@zenek
No fajny truizm ;) . Co do zamulania, sam tak sądziłem. Nexus 5 jest szybszy i znacznie plynniejszy niż lumia z wyższej półki (nie pamiętam numeru, ale ostatnio się taka bawiłem). Kibicuje Microsoftowi i uważam, że na tablety nie ma lepszego systemu niż Windows 8, ale Google zrobił wraz z kitkatem niesamowity postęp w rejonach, w których wcześniej gorowal telefoniczny Windows. Ale trzeba przyznać, że nowa wersja windy prezentuje się fajnie, wreszcie mają notification bar ;dd
Poza tym ja zawsze byłem fanem ms, i z tej wielkiej trójki to moja ulubiona firma ;p. Windows jako platforma to wg mnie arcydzieło, a ich hardware kasuje większość konkurencji. Google oczywiście idzie mocno w przyszłość, ale ms tez robi dużo rnd, i często nie boi się ryzykować. Najbardziej konserwatywny i staroswiecki jest natomiast chujowy Apple;ddd
- Zenek
- Riven
- Kontakt:
Ta, ale w większości to jest nadrabianie względem Google. Tak samo jak ios8. W którym co prawda niemal wszystkie duże zmiany to zzyna z androida, ale to dobrze, nie ma nic lepszego dla konsumenta niż konkurencja.
- Riven
- Kontakt:
Moto g to absolutna rewelacja za tak niska cenę. Działa szybciej niż niejeden dużo droższy telefon i ma software który bardzo niewiele różni się od stock Android. Mialem kupić, ale Nexus 5 potaniał. Moim zdaniem motorola to obecnie najciekawszy producent telefonów z androidem.
- chaos
- w mackach Zła
pogadamy jak osobiście potestujesz m8 zamiast opierać się na internetowych mądrościach ;)
gdzie taki nexus za taką cenę ?
poleć lepiej jakiś dobry program do obsługi słuchawek z miktofonem i jednym przyciskiem
gdzie taki nexus za taką cenę ?
poleć lepiej jakiś dobry program do obsługi słuchawek z miktofonem i jednym przyciskiem
- Riven
- Kontakt:
Znam aktualny software HTC z autopsji, wiec wiem co mówię. I nigdzie nie przeczę, że chodzi równie zajebiście jak Nexus, to całkiem możliwe przy tym sprzęcie. na zeszłorocznym one chodził natomiast gorzej.
Ja używałem słuchawek jays i oni maja aplikacje na androida (wpisz w play jays headphones czy coś takiego). Myślę, że powinna działać z innymi słuchawkami, to w końcu całkowicie analogowe urządzenie. Była mocno zajebista.
Nexus we wrocławskim sklepie pl-gsm. Wyglądają na solidna firmę, wysyłka błyskawiczna.
Ja używałem słuchawek jays i oni maja aplikacje na androida (wpisz w play jays headphones czy coś takiego). Myślę, że powinna działać z innymi słuchawkami, to w końcu całkowicie analogowe urządzenie. Była mocno zajebista.
Nexus we wrocławskim sklepie pl-gsm. Wyglądają na solidna firmę, wysyłka błyskawiczna.
- Riven
- Kontakt:
Zenek, czy 8.1 będzie na 625? Widziałem u kumpla, ale on ma konto developerskie i dostęp do bety
- chaos
- w mackach Zła
haha ;) też tam kupiłem, co masz napisane na fakturze ?Riven pisze: Nexus we wrocławskim sklepie pl-gsm. Wyglądają na solidna firmę, wysyłka błyskawiczna.