Bardzo mi ta gita robi!!!!!Nekromantheon pisze:ja teraz chory jestem na model hellraiser v 1 w kolorze najlepiej bialym!!!
Miazga!!!!
zakup gitary
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Re: zakup gitary
- white_pony
- weteran forumowych bitew
nie, wiesz sprawa jest inna. ja nie gram :D tylko chce sie naumieć juz od lat i wciaz nie mam okazji. juz nawet kupilem kiedys wiosło yamahe pacifice 112 w kolorze drewna, ale potem tak sie posrało ze musiałem ją spylić. dlatego w moim przypadku gitara za dwa koła nie ma narazie sensu, chociaz jestem chory na kilka modeli. kupie na poczatek cos nie drogiego, a jak sie zajawie to zawsze mozna opylic, dolozyc i wybrac cos na dluzej :)
za schecterami przemawia fakt ze mimo ze nie sa to gitary drogie, jak na swoją cene miażdzą pałe jakoscią i wykonaniem.
za schecterami przemawia fakt ze mimo ze nie sa to gitary drogie, jak na swoją cene miażdzą pałe jakoscią i wykonaniem.
do not make equal what is unequal
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
milo widziec, ze sie zgadzacie :DNekromantheon pisze:Bardzo mi ta gita robi!!!!!Nekromantheon pisze:ja teraz chory jestem na model hellraiser v 1 w kolorze najlepiej bialym!!!
Miazga!!!!
pony > ok, w takim razie jedna rada: jesli chcesz umiec w miare sensownie grac - znajdz sobie nauczyciela. z dobrym gosciem raz w tygodniu nauczysz sie przez pol roku wiecej niz przez 3 lata samemu.
no hellraiser jest wykurwiscie zrobiony, gryf jest kurwa cudowny. kocham te gitare.
this is a land of wolves now
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Samemu tez mozna sie nauczyc!;)
Oczwiscie jak sie chce!!!
Ale nauczyciel pewnie duzo daje
Oczwiscie jak sie chce!!!
Ale nauczyciel pewnie duzo daje
- Riven
- Kontakt:
jasne, ze mozna, ale tak jest po prostu szybciej i nie nabedziesz chujowych nawykow. wiem bo sam przez jakis czas chodzilem na lekcje i jesli chodzi o technike to wiekszosc tego co umiem zawdzieczam nauczycielowi. musze sie znow rozejrzec za jakimis lekcjami
- white_pony
- weteran forumowych bitew
nie wyobrazam sobie dac rady bez nauczyciela, przynajmniej na poczatku. bylem na paru lekcjach, typ ogarniał ale jakis taki dziwny był :D bede sie musial rozejzec za kims sensowniejszym. sam troche balbym sie ze wyrobie sobie jakies chujowe odruchy ktorych ciezko sie pozbyc.Riven pisze:milo widziec, ze sie zgadzacie :DNekromantheon pisze:Bardzo mi ta gita robi!!!!!Nekromantheon pisze:ja teraz chory jestem na model hellraiser v 1 w kolorze najlepiej bialym!!!
Miazga!!!!
pony > ok, w takim razie jedna rada: jesli chcesz umiec w miare sensownie grac - znajdz sobie nauczyciela. z dobrym gosciem raz w tygodniu nauczysz sie przez pol roku wiecej niz przez 3 lata samemu.
no hellraiser jest wykurwiscie zrobiony, gryf jest kurwa cudowny. kocham te gitare.
do not make equal what is unequal
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Ja jestem totalnym samoukiem akurat!
Nigdy nie bralem zadnych lekcji a do wszystkiego sam dochodzilem!
Teraz jest duzo latwiej sie uczyc bo ilosc szkolek dostepna chocby w necie jest ogromna.
Nigdy nie bralem zadnych lekcji a do wszystkiego sam dochodzilem!
Teraz jest duzo latwiej sie uczyc bo ilosc szkolek dostepna chocby w necie jest ogromna.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Ooo, nauczyciel BARDZO dużo daje, ja np. raz wpadłem na lekcję do kumpla i się po 8 latach grania dowiedziałem, co to są skale w muzyce :)
Ja mam Schectera za 900 zł i jestem bardzo zadowolony - więcej, przy nagrywaniu w domu przez Line 6 UX i wtyczki VST nie zauważyłem jakiejś przepastnej różnicy w graniu rytmicznym (na przetworniku pod mostem) między nią a LTD Viper 1000 z EMG 81/85 :) a na pewno nie była to różnica warta 3000 zł; inna sprawa, że mój sposób ustawiania brzmienia można zawrzeć w wierszyku z rymami dokładnymi "no gain - no gain"
Ja mam Schectera za 900 zł i jestem bardzo zadowolony - więcej, przy nagrywaniu w domu przez Line 6 UX i wtyczki VST nie zauważyłem jakiejś przepastnej różnicy w graniu rytmicznym (na przetworniku pod mostem) między nią a LTD Viper 1000 z EMG 81/85 :) a na pewno nie była to różnica warta 3000 zł; inna sprawa, że mój sposób ustawiania brzmienia można zawrzeć w wierszyku z rymami dokładnymi "no gain - no gain"
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Pod wzgledem teorii to napewno przydatne!!!
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Riven
- Kontakt:
powiedzialbym, ze pod wzgledem praktyki daje nawet wiecej. jak masz do czynienia z profesjonalnym muzykiem to zobaczysz, ze mozna grac latwiej i lekka reka rzeczy nad ktorymi sie meczyles sam. nie mowiac juz o tym, ze przy odrobinie systematycznosci w krotkim czasie opanujesz patenty, ktore wczesniej wydawaly sie z kosmosu.
Blackult > no jasne, z tymi wszystkimi wynalazkami mozna latwo zajebisty sound wyciagnac. nie mniej jednak wioslo z odrobine wyzszej polki lezy w lapach sto razy lepiej. o strojeniu nie mowiac.
Blackult > no jasne, z tymi wszystkimi wynalazkami mozna latwo zajebisty sound wyciagnac. nie mniej jednak wioslo z odrobine wyzszej polki lezy w lapach sto razy lepiej. o strojeniu nie mowiac.
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Mialem i dalej mam do czynienia z bardzo dobrymi muzykami i wiem na czym to wszystko polega.;)
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
ale pewnie bardzo dobrze w poczatkowej fazie gry miec jakiegos nauczyciela!!!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
nie brałeś pod uwagę Cort Evl?white_pony pisze:nie, wiesz sprawa jest inna. ja nie gram :D tylko chce sie naumieć juz od lat i wciaz nie mam okazji. juz nawet kupilem kiedys wiosło yamahe pacifice 112 w kolorze drewna, ale potem tak sie posrało ze musiałem ją spylić. dlatego w moim przypadku gitara za dwa koła nie ma narazie sensu, chociaz jestem chory na kilka modeli. kupie na poczatek cos nie drogiego, a jak sie zajawie to zawsze mozna opylic, dolozyc i wybrac cos na dluzej :)
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g ... ort-evl-x4
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Mysle ze na poczatek bylby to dobry wybor!So_It_Is_Done pisze:nie brałeś pod uwagę Cort Evl?white_pony pisze:nie, wiesz sprawa jest inna. ja nie gram :D tylko chce sie naumieć juz od lat i wciaz nie mam okazji. juz nawet kupilem kiedys wiosło yamahe pacifice 112 w kolorze drewna, ale potem tak sie posrało ze musiałem ją spylić. dlatego w moim przypadku gitara za dwa koła nie ma narazie sensu, chociaz jestem chory na kilka modeli. kupie na poczatek cos nie drogiego, a jak sie zajawie to zawsze mozna opylic, dolozyc i wybrac cos na dluzej :)
- Riven
- Kontakt:
wlasnie zarzucilem 'land of the midnight sun' meoli i jesli chodzi o wirtuozow to chyba jest moj numer 1. co za przechuj.
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
No jeden z moich ulubionych tez!!;)
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Nie bardzo. Singiel nie gra tylko wkurwia, mostek tragedia, do tego średnie brzmienie tych Hz-ów i mega wiesniackie markery. Za tę cenę to juz lepiej jakiegos używanego jacka na allegro szukać.Nekromantheon pisze:Mysle ze na poczatek bylby to dobry wybor!So_It_Is_Done pisze:
nie brałeś pod uwagę Cort Evl?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
u mnie leci Guthrie Govan - Erotic Cakes!!
Znasz Riven??
Znasz Riven??
- Riven
- Kontakt:
no wlasnie, uzywane gitary w idealnym stanie masa ok !!
Nekro>
niet. zapodalbym, ale pisze z laptopa w ktorym rozjebalem wyjscie sluchawkowe, a z kolumn leci Al. dzis tylko cd ;)
Nekro>
niet. zapodalbym, ale pisze z laptopa w ktorym rozjebalem wyjscie sluchawkowe, a z kolumn leci Al. dzis tylko cd ;)