Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
Kontakt:
10-03-2011, 22:58
Alsvartr pisze:Opinie gadżeciarzy nie sa miarodajne ;)
jak juz uzbierasz kase na telefon z androidem to pogadamy ;)
fakty sa jakie sa, smartfon eliminuje takie pierdoly jak przenosny odtwarzacz muzyki, a w niedalekiej przyszlosci zapewne tez i aparat kompaktowy (tylko trzeba poczekac na model z jakims dobrym rozwiazaniem konstrukcyjnym pod to, ale to przeciez kwestia czasu)
this is a land of wolves now
-
FENIKS
- w mackach Zła
11-03-2011, 12:51
jak się nie ma to się gada że złe że hujowe. sceptycyzm się zmienia z momentem kiedy się bawimy zabawką i uznajemy że jednak jest zajebista.
Po za tym pomyślcie. większość oldskullowców powiedzmy z nokia 3510i bez neta i reszty bajerów dla gadżeciarzy siedzi na jamie i musi pisać z kompa np. na to forum, a ty masz sobie taki telefonik wchodzisz na net gdzie i kiedy tylko chcesz. sprawdzasz maile, robisz zdjęcia (różnej czasem nieciekawej jakości fakt ale i też zajebiście dobre), masz mp3 i w huj muzy do słuchania, gps , worda i co by jeszcze tam nie wpakować, wszystko w jednym. to po kiego huja cała reszta?
zawsze można kogoś zjebać i wyjść z założenia że tego nie potrzeba, a ci co to używają to są do bani.
-
Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
11-03-2011, 13:34
FENIKS pisze:
zawsze można kogoś zjebać i wyjść z założenia że tego nie potrzeba, a ci co to używają to są do bani.
No własnie ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
17-03-2011, 16:39
Dorwałem dziś coś takieg:
http://www.hellovino.com/
Wygląda to na całkiem niezłą aplikację/bazę danych. Dużo możliwości wyszukiwania win, dobierania do potraw, podpowiedzi w przypadku poszukiwania podobnych win. Testuję.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
-
empir
- zahartowany metalizator
19-03-2011, 19:05
A więc stanęło u mnie na HTC Desire. Na 99% będę go miał w ciągu kilku dni.
Z tego co kojarzę to ma on androida 2.1. Riven wspominał o możliwości upgrade do 2.2. Skąd pobiera się upgrade? Jest jakiś soft do tego przeznaczony?
Jaki polecicie dobry ale bezpłatny player? Riven pisał o PowerAmp. Czy wersja nie testowa jest płatna?
Jakąś stronkę z bazą dobrych gierek polecicie?
launcher pro - co to jest, czym to się je, co daje, jak się wgrywa.
To chyba tyle. Już od kilku tygodni zbieram linki z ciekawymi programami ale jeśli coś ciekawego odkryliście to dzielcie się.
-
Riven
-
Kontakt:
19-03-2011, 19:09
upgrade wyskakuje sam. dostajesz info, ze jest nowa wersja i voila. ewentualnie klikasz gdzies tam w ustawieniach zeby sprawdzil aktualizacje.
Poweramp. testowa wersja (15 dni) jest za darmo. Kosztuje cos kolo 12 zl. Jesli nie pojawil sie ostatnio zaden rozsadny player z pelnoprawnym eq, to warto wydac te pare groszy
Launcher pro - zamienia standardowego launchera, czyli podstawowy interfejs (glowne menu, ekrany itp.). Jak sie wgrywa to sobie zobaczysz jak juz bedziesz mial telefon, banalne i ladnie zrobione :) Jakbys mial jakies bardziej szczegolowe pytania/problemy - wal. Przy czym z LP wstrzymalbym sie na pare dni - najpierw obczaj co i jak dziala w androidzie z domyslnymi ustawieniami, potem baw sie w alternatywne rozwiazania ;)
-
empir
20-03-2011, 10:59
No z Laucherem tak zrobię jak mówisz.
No i zakładam że najlepszą przeglądarką jest Opera w wersji mini.
-
Riven
-
Kontakt:
20-03-2011, 11:19
nie. najlepszy na desire jest standardowy browser, bez dwoch zdan. ja opery mini uzywalem, bo wildfire ma duzo mniejsza wydajnosc i domyslna przegladarka dziala wolno. na desire z tego co widzialem smiga. sama opera ma sredni interfejs, nie obsluguje flasha i chujowo skaluje obrazki.
firefox mobile jest w wersji beta, trzeba by sprawdzic jak on sie sprawuje.
-
chaos
- w mackach Zła
20-04-2011, 20:08
a co powiecie o samsung wave 2 ?
nawigacja w polsce daje radę ?
-
Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
22-04-2011, 13:01
chaos pisze:a co powiecie o samsung wave 2 ?
nawigacja w polsce daje radę ?
Właśnie tydzień temu sobie zanabyłem to coś w ramach przedłużenia umowy. Jak narazie daje radę - ma lepiej zaktualizowane mapy niż program w moim gie-pe-esie, którego producent jakimś leniem do kwadratu jest i jebanej obwodnicy pilskiej od 2 lat nie może uwzględnić. Jedyny minus to dużo mniejsza poręczność niż w przypadku urządzenia przeznaczonego tylko i wyłącznie do nawigacji.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
chaos
- w mackach Zła
23-04-2011, 10:40
normalnie ma już mapę od nowości ? czy trzeba dokupić ?
-
boroowa
- weteran forumowych bitew
27-04-2011, 17:32
krótkie pytanie: nokia c6 (z wysuwana klawiaturą qwerty) - warto?
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
-
empir
27-04-2011, 18:22
Jeśli lubisz Nokie i wystarczy Ci Symbian to tak.
Nie wiem jak z tym dotykowcem ale bawiłem się inną nokią i wg mnie ekran dotykowy tam był kiepski (w tym może ale nie musi być lepiej).
-
Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
27-04-2011, 18:40
empir pisze:Jeśli lubisz Nokie i wystarczy Ci Symbian to tak.
Nie wiem jak z tym dotykowcem ale bawiłem się inną nokią i wg mnie ekran dotykowy tam był kiepski (w tym może ale nie musi być lepiej).
Kumpel miał kontakt z jakimś starszym Samsungiem z dotykowym ekranem i po 5 minutach strasznie się zraził. Dopiero jak pobawił się HTC przez godzinę to załapał w czym rzecz. Jednak i tak chce sobie kupić ten model Z, czy jak mu tam, z wysuwaną klawiaturą (idiotycznie to wygląda, jak Desire, tylko dwa razy grubszy).
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
-
Riven
-
Kontakt:
27-04-2011, 18:47
klawiatury fizyczne w telefonach to przezytek, wystarczy 15 minut z klawiatura z HTC Sense tudziez Swype'm jesli ma sie ochote na eksperymenty i zapominasz o jakichkolwiek przyciskach :)
inna sprawa, ze na dzien dzisiejszy Swype to mocno zmarnowany potencjal, ma kompletnie niedorzeczne wady (no przynajmniej ten co jest stockowo w Galaxy). szkoda, bo sama metoda jest absolutnie genialna.
-
empir
27-04-2011, 19:04
Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Kumpel miał kontakt z jakimś starszym Samsungiem z dotykowym ekranem i po 5 minutach strasznie się zraził. Dopiero jak pobawił się HTC przez godzinę to załapał w czym rzecz. Jednak i tak chce sobie kupić ten model Z, czy jak mu tam, z wysuwaną klawiaturą (idiotycznie to wygląda, jak Desire, tylko dwa razy grubszy).
No samsungi (Aviva podajze) też mnie zniechęciły do dotykowców.
HTC Desire brałem trochę w ciemno. Na szczęście ekran ma rewelacyjny. Tylko pisanie sms'ów czasem mnie wkurwia. Za małe to to. Desire Z też się bawiłem. Jak ktoś musi mieć klawiaturę to najlepszy wybór.
-
boroowa
27-04-2011, 22:24
empir pisze:Jeśli lubisz Nokie i wystarczy Ci Symbian to tak
nigdy nie miałem Nokii :) jako że mój stareńki SE coraz częściej odmawia współpracy, rozważam zakup tej Nokii, najbardziej zależy mi na wi-fi, możliwości pracy w Excel i Word (może być bez makr), obsłudze pdf, no i pełnej klawiaturze "fizycznej" jako że nie zajmuje ona ekranu
Coś nie tak z Symbianem? (jestem lajkonikiem w tych sprawach). Nie musi być demonem prędkości, ważne żeby się nie wieszało i było stabilne
Desire Z to wyższa półka cenowa.
-
empir
27-04-2011, 23:49
Nie no, uwielbiałem Symbian dopóki nie odkryłem Androida ;)
Kupujesz sam telefon czy telefon w abo? Ile chcesz wydać pi x oko?
-
boroowa
28-04-2011, 08:24
empir pisze:Nie no, uwielbiałem Symbian dopóki nie odkryłem Androida ;)
Kupujesz sam telefon czy telefon w abo? Ile chcesz wydać pi x oko?
z racji przyznania służbówki dwa lata temu przeszedłem na kartę (chcę zachować nr Orange). Na alledrogo widziałem nówki C6 w granicach 500-600 zł; pogrzebałem nieco na forach i tyle wiem, że mam się wystrzegać tych, w których Orange brandował soft