Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Clochard
- weteran forumowych bitew
Re: Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
tzn nie ten link, ale program się tak nazywa, netmeter.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
o, dzięki. a jest jakaś szansa, że przypomnisz sobie jak się nazywa ten wbudowany w win7 program, gdzie tego szukać?
edit: eee, ale ten netmeter nie pokazuje co dokładnie ile zżera, tylko total mierzy, a nie o to mi chodziło niestety.
edit: eee, ale ten netmeter nie pokazuje co dokładnie ile zżera, tylko total mierzy, a nie o to mi chodziło niestety.
- Clochard
Dziś jestem trzeźwy to poszukam i napiszę.
- Clochard
Tu jeszcze jakiś analizer: http://www.microsoft.com/download/en/de ... px?id=4865
Skarp, spróbuj jeszcze w ten sposób:
ctrl+alt+del, zakładka programy, monitor systemu (mówię z głowy bo teraz na xp klikam) tam ci rozbija na softy, a logowanie mozna ustawic pwnie w dziennikach systemu.
Skarp, spróbuj jeszcze w ten sposób:
ctrl+alt+del, zakładka programy, monitor systemu (mówię z głowy bo teraz na xp klikam) tam ci rozbija na softy, a logowanie mozna ustawic pwnie w dziennikach systemu.
- Clochard
O i tu masz o tą co mi chodziło, powinno Cię to zadowolić:
http://seriousbit.com/netbalancer
- Scaarph
zupełnie nie. nie chcę balansować se netu czy zmieniać priorytetów ani też nakładać limitów. z tego co widzę to ten programik mi pokaże, że firefox mi zjadł tyle a tyle danych, blisko, ale ja potrzebuję wiedzieć które konkretnie strony zjadły ile. konkretykonkretykonkrety. windowsowski manager procesów też mi nie pokaże takich szczegółów, poza tym pewnie w chuj omija - jak np updatey windy ściągane w tle i takie tam chujstewka.maciej pisze:O i tu masz o tą co mi chodziło, powinno Cię to zadowolić:
ktoś jeszcze coś?
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Wywaliłem gg jakiś czas temu (tzn tak mi się wydawało) ale inni widzą dalej to konto, więc istnieje ono dalej czy nie? Nie pamiętam hasła ale wyripowałem je z tych plików, które gg zostawia na kompie ale nie da się teraz zalogować na nie.
Yare Yare Daze
- Scaarph
ktoś dostał pewnie twój numer, też tak miałem ze dwa razy.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Może ktoś polecić jakiegoś darmowego, i mało obciążającego system anitivira?teraz mam Avirę Free, ale zaczyna mnie wkurwiać bo wyrzuca non stop jakies reklamy i prośbę do update'u do premium więc chciałbym się przesiąść, tylko nie bardzo wiem na co.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Avira jest optymalna aktualnie.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no blagam panowie, po co komu cokolwiek innego, jak jest microsoft security essentials? darmowe, bez zadnych reklam, zajmuje jakies grosze ramu, no i do tego bardzo skuteczne (tzn. uzywam od kilku lat na 3 roznych instalacjach systemu i nigdy nie przepuscilo zadnego syfu). biorac to wszystko pod uwage to rynek domowych antywirusow pod windows w sumie moglby przestac istniec
this is a land of wolves now
-
AVG Anti-Virus Free Edition 2012Alsvartr pisze:Może ktoś polecić jakiegoś darmowego, i mało obciążającego system anitivira?teraz mam Avirę Free, ale zaczyna mnie wkurwiać bo wyrzuca non stop jakies reklamy i prośbę do update'u do premium więc chciałbym się przesiąść, tylko nie bardzo wiem na co.
ja używam ad-aware i malwarebytes anti-malware. raz w miesiącu skan combofixem
- Riven
- Kontakt:
no ale po kiego marnowac czas i pamiec, jak mse robi to wszystko za free i go nawet nie widac? serio, kiedys malware i spyware to byl problem, ale odkad jest win7 i mse ja o tym kompletnie zapomnialem. najgorszy jest ten caly bloat ktory laduja do laptopow, np. Norton ktory prosi o kase za te swoje badziewia, nigga please
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ale ten MSE z tego co widzę jest tylko pod oryginalną Windę, więc odpada.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
no norton to kaszana, ale te co mam chodzą całkiem sprawnie. jeszcze czasem CCleaner'a zapuszczę, żeby posprzątał trochę :) ale fakt, że słyszałem dobre opinie o tym SE. ile czasu zajmuje mu skan całego dysku?
- Scaarph
http://www.avast.com/en-eu/free-antivirus-downloadAlsvartr pisze:Może ktoś polecić jakiegoś darmowego, i mało obciążającego system anitivira?teraz mam Avirę Free, ale zaczyna mnie wkurwiać bo wyrzuca non stop jakies reklamy i prośbę do update'u do premium więc chciałbym się przesiąść, tylko nie bardzo wiem na co.
i to wszystko w tym temacie.
- Riven
- Kontakt:
nie mam pojecia szczerze mowiac. robi regularnie quick scany, ktorych w ogole nie widac (mozna natomiast przejrzec logi dzialania) i to wystarcza. seriously, zero problemow od ostatnich kilku lat. na palcach obu rak moglbym policzyc sytuacje, kiedy cos mi tam zatrabilo, ze malware, wtedy jeden klik i nara. jak siedzi w trayu to zajmuje 2,5 mb ramu.vvorldvvithoutshit pisze:no norton to kaszana, ale te co mam chodzą całkiem sprawnie. jeszcze czasem CCleaner'a zapuszczę, żeby posprzątał trochę :) ale fakt, że słyszałem dobre opinie o tym SE. ile czasu zajmuje mu skan całego dysku?
no ale jak wolicie placic albo klikac w jakies reklamy to nie polecam ;]
-
ja mialem Avasta przez pare lat, bylo solidnie, ale w swietle nie pamietam jakich okolicznosci, wymienilem na AVG i jest rownie dobrze, a moze nawet lepiej, bo nie afiszuje sie z kazdymi aktualizacja i skanem na pulpicie (jak Avast)Scaarph pisze:http://www.avast.com/en-eu/free-antivirus-downloadAlsvartr pisze:Może ktoś polecić jakiegoś darmowego, i mało obciążającego system anitivira?teraz mam Avirę Free, ale zaczyna mnie wkurwiać bo wyrzuca non stop jakies reklamy i prośbę do update'u do premium więc chciałbym się przesiąść, tylko nie bardzo wiem na co.
i to wszystko w tym temacie.
- Riven
- Kontakt:
lol ;d no to faktycznie, o tym zapomnialem ;)Alsvartr pisze:Ale ten MSE z tego co widzę jest tylko pod oryginalną Windę, więc odpada.