Odtwarzacze Mp3 - jakie radzicie?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- 4m
- weteran forumowych bitew
Re: Odtwarzacze Mp3 - jakie radzicie?
W Biedronce w okolicach 3 grudnia będzie Creative Zen V 4 GB za 129 zł w specjalnej promocji dla słuchaczy Deathspell Omega 

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- chaos
- w mackach Zła
to jest twoim zdaniem dobra propozycja ?4m pisze:W Biedronce w okolicach 3 grudnia będzie Creative Zen V 4 GB za 129 zł w specjalnej promocji dla słuchaczy Deathspell Omega
- 4m
- weteran forumowych bitew
Nie wiem, trzeba by się ekspertów od DsO zapytać. Powiem tylko tyle, że jednak nieprzypadkowo ta akcja Biedronki z Creative Zen zbiega się w czasie z grudniową premierą wydawnictwa Deathspell Omega poświęconego filozofii Zen.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- chaos
- w mackach Zła
SAMSUNG YP-P2J QB
takie coś zaryzykowałem, ciekawe jak zagra
takie coś zaryzykowałem, ciekawe jak zagra
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Samsung P2/P3 podobno nieźle. Ja się za to w weekend zdecydowałem na Cowona D2+ i jest fajowy 

Give birth to something dead
Give birth to something old
- Tymothy
- postuje jak opętany!
kupę forsy na bajeranckie sprzęty wydajecie, a ja mam zwykłego "paluszka" Sony i też nie narzekam 

Hello darkness, my old friend
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
mam nowego ajfona i już nic mi nie potrzeba
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
A czemu nie S9?Morph pisze:Samsung P2/P3 podobno nieźle. Ja się za to w weekend zdecydowałem na Cowona D2+ i jest fajowy
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- Morph
- Kontakt:
Bo się dostawa opóźniała, i opóźniała, i opóźniała, a już kurwicy bez playera dostawałem. Ale nie ma tego złego bo w ramach różnicy cenowej kupiłem sobie do niego Sennheisery IE8 

- chaos
- w mackach Zła
samsung yp-p2 bardzo zacny to odtwarzacz jest
nie pierwszy on u mnie i pewnie nie ostatni ale stwierdzam że jakość dźwięku jak dotychczas najlepsza
takie coś znalazłem, nie wiem co oznacza ale zgadzam się

jedno jest pewne iriver e100 - któregomiałemcałytydzieńpoczymsięczymprędzejpozbyłem - to paść
nie pierwszy on u mnie i pewnie nie ostatni ale stwierdzam że jakość dźwięku jak dotychczas najlepsza
takie coś znalazłem, nie wiem co oznacza ale zgadzam się

jedno jest pewne iriver e100 - któregomiałemcałytydzieńpoczymsięczymprędzejpozbyłem - to paść
- Morph
- Kontakt:
- Scaarph
to chodzi o to, że im bardziej czerwone tym bardziej zajebiste, hot?
- Morph
- Kontakt:
Na pewno nie bo bardziej zjebanego pełnowartościowego playera (obsługa FLAC i d'n'd) nie widziałem.
- chaos
- w mackach Zła
gdyby ktoś reflektował do oddam mp4 lazer 2 gb za 40 zł + pp
mały zgrabny, gra porównywalnie do iriver e100 (niestety dla irivera)
mały zgrabny, gra porównywalnie do iriver e100 (niestety dla irivera)
- Mol
Pytanie do Rivena - czy rockbox chodzi w miare stabilnie na Fuze? testowales na .wv i .ape ?
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
co do stabilnosci - raz na kwartal zdarza sie, ze sie zawiesi - ale wtedy wystarczy reset, wiec po ~5 sek. jest ok.
poza tym od czasu do czasu jest maly problem z wyswietlaczem, tzn. zdarza mu sie mrugac po wlaczeniu z hold - ale nie wiem , czy to nie jest przypadkiem jednostkowa sprawa, bo przegladalem forum rockbox i nie zauwazylem nikogo z tym problemem. zreszta i tak nie jest to specjalnie uciazliwe.
co do w/w formatow - nie. korzystalem do tej pory tylko z mp3, wmv, wave, flac, i te dzialaja bez zarzutu.
na 'golym' fuzie jak mnie pamiec nie myli nie widzialem ani jednego buga, a uzywalem tego przez dobre 8 miesiecy. rockbox na tym playerze jest na razie w wersji alpha, stad w/w problemy. ale i tak nie sa to rzeczy uciazliwe, a biorac pod uwage jego interfejs mozna spokojnie przymknac na to oko.
edit: wazne - jesli zastanawiasz sie nad kupnem Fuze i zalezy Ci na rockboksie , to koniecznie sprobuj dowiedziec sie czy kupujesz model serii v1 czy v2. niestety v2 nie sa obslugiwane przez rockbox. nie roznia sie niczym pod katem obslugi czy wydajnosci, tylko zastosowali w nich jakis inny uklad pamieci. rb na dzien dzisiejszy dziala tylko na v1.
poza tym od czasu do czasu jest maly problem z wyswietlaczem, tzn. zdarza mu sie mrugac po wlaczeniu z hold - ale nie wiem , czy to nie jest przypadkiem jednostkowa sprawa, bo przegladalem forum rockbox i nie zauwazylem nikogo z tym problemem. zreszta i tak nie jest to specjalnie uciazliwe.
co do w/w formatow - nie. korzystalem do tej pory tylko z mp3, wmv, wave, flac, i te dzialaja bez zarzutu.
na 'golym' fuzie jak mnie pamiec nie myli nie widzialem ani jednego buga, a uzywalem tego przez dobre 8 miesiecy. rockbox na tym playerze jest na razie w wersji alpha, stad w/w problemy. ale i tak nie sa to rzeczy uciazliwe, a biorac pod uwage jego interfejs mozna spokojnie przymknac na to oko.
edit: wazne - jesli zastanawiasz sie nad kupnem Fuze i zalezy Ci na rockboksie , to koniecznie sprobuj dowiedziec sie czy kupujesz model serii v1 czy v2. niestety v2 nie sa obslugiwane przez rockbox. nie roznia sie niczym pod katem obslugi czy wydajnosci, tylko zastosowali w nich jakis inny uklad pamieci. rb na dzien dzisiejszy dziala tylko na v1.
this is a land of wolves now
- Mol
no wlasnie wiem, ale w ofertach na allegro nie moge doszukac sie info o wersji, a w sumie zalezy mi na tym zeby rockbox poszedl jednak, chociazby ze wzgledu na wavpacka.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
zapytaj sprzedawcy. info o wersji znajduje sie w menu. moze maja otwarte egzemplarze i moga to sprawdzic.
byc moze sa jakies roznice w opakowaniach (widzialem 2 rozne wersje pudelka) dla serii 1 i 2, ale nie wiem...
mozesz tez zerknac na forum rockbox, moze wiedza jak je odroznic.
edit: jakie sa korzysci z uzywania tego wavepack?
edit2: widze, ze wyszla juz jakas nieoficjalna wersja rb na sanse e200 v2, wiec jest szansa, ze niedlugo i na fuze v2 bedzie dzialac
byc moze sa jakies roznice w opakowaniach (widzialem 2 rozne wersje pudelka) dla serii 1 i 2, ale nie wiem...
mozesz tez zerknac na forum rockbox, moze wiedza jak je odroznic.
edit: jakie sa korzysci z uzywania tego wavepack?
edit2: widze, ze wyszla juz jakas nieoficjalna wersja rb na sanse e200 v2, wiec jest szansa, ze niedlugo i na fuze v2 bedzie dzialac
this is a land of wolves now
- Mol
tu raczej chodzi o osobiste preferencje, jakos wiekszosc losslessow mam w wavpacku, ma troche lepsza kompresje niz flac z tego co mi wiadomo
- Morph
- Kontakt:
Mol - z bezstratnych formatów FLAC jest najwydajniejszy, a jak ustawisz poziom kompresji na 8 to można zejść do 40-45% wielkości wave'a. IMO używanie czegokolwiek innego niż FLAC (no chyba że ktoś potrzebuje ALAC na iPoda) jest bezsensowne.
(Just a tip
)
(Just a tip