Mistrz :DAlsvartr pisze:http://www.sadistic.pl/pro-hejter-vt119 ... ght=hejterAdrian696 pisze:Coffin to znany hejter... on bez nienawisci zyc nie moze :)raphi pisze:Coffin, czy mnie hejtujesz? Smarujesz mnie pod każdym moim postem na tym forum :P Nie każdy jest znawcą w tej dziedzinie :)
:D:D
sprzęt audio - potrzebna pomoc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: sprzęt audio - potrzebna pomoc.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- zaczyna szaleć
Na małe a ciekawe to poluj na pianocrafta z tym, że trzeba mieć na uwadze zmianę kolumn na coś innego
-
- zaczyna szaleć
Chodzi Ci o jakość kolumn?
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Raczej o niedopasowanie kolorystyczne.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Castor
- weteran forumowych bitew
Brawo Sherlocku ;)raphi pisze:Chodzi Ci o jakość kolumn?
E: kurwa zawsze chciałem to powiedzieć :D

-
- zaczyna szaleć
Kurwa mać, a może mu rzeczywiście chodziło o kolorystykę? :D
-
- zaczyna szaleć
Pianocraft słynie z tego, że to naprawdę dobry sprzęt, z mega chujowymi kolumnami i niskiej jakości kablami, dlatego prędzej, czy później, aby wydobyć z Pianocrafta pełen potencjał, będziesz musiał się rozglądnąć za kolumnami. Kable warto wyrzucić na wstępie i zakupić nawet najtańszego hot linka (5 albo 10 zł za metr...)
-
- zaczyna szaleć
A coś ze sprzętu, w którym nie będzie trzeba niczego wymieniać? :)
- Morph
- Kontakt:
Frisbeeraphi pisze:A coś ze sprzętu, w którym nie będzie trzeba niczego wymieniać? :)
-
- zaczyna szaleć
No tak, znowu...
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Szukaj okazji po allegro. Ja cały swój sprzęt w ten sposób złożyłem. Używany wzmak HK - 250 zł, używany CD-deck Marantza- 150 zł. Do tego nowe kolumny ze średnio-niskiej półki (ja akurat dałem niecałe 6 baniek) albo używki z trochę wyższego poziomu, parę dych na kable i masz zestaw który śmiga jak ta lala. Tylko trzeba szukać.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
- zaczyna szaleć
Niestety szukać na allegro trzeba 1) wiedzieć co 2) ogólnie znać się na sprzęcie, to nie jest zabawa dla kogoś kto: mam mieć tutaj podane rozwiązanie na tacy, najlepiej linki, cennik, tanio, zajebiście etc. etc. bo po opisach na aukcjach... cóż audiofilskie gramofony USB lub made in ZSRR to przecież świetna okazja za 299 zł ;)Alsvartr pisze:Szukaj okazji po allegro. Ja cały swój sprzęt w ten sposób złożyłem. Używany wzmak HK - 250 zł, używany CD-deck Marantza- 150 zł. Do tego nowe kolumny ze średnio-niskiej półki (ja akurat dałem niecałe 6 baniek) albo używki z trochę wyższego poziomu, parę dych na kable i masz zestaw który śmiga jak ta lala. Tylko trzeba szukać.
Jak masz wolne kilka tysięcy... a jak nie, to pora odbyć pierwszą komunię ;)A coś ze sprzętu, w którym nie będzie trzeba niczego wymieniać? :)
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Znać się na sprzęcie to trzeba jak masz konkretne wymagania, wiesz jakiego brzmienia chcesz. Ja kupowałem swój praktycznie w ciemno i działa do tej pory bez najmniejszych usterek a zarówno wzmacniacz jak i deck sa dosyć wiekowe. Pewnie jest to swojego rodzaju loteria, ale nie ma co demonizować. Poza tym nie samym allegro człowiek żyje. Do tej pory istnieja komisy ze sprzętem audio i zestaw kupiony w takim miejscu, z pomoca osoby która zna się na elektronice na tyle żeby wiedzieć czy aby nie kupujesz złomu mozna złożyć o wiele lepszy zestaw niż wyżej wspomniana Yamaha w której trzeba wymieniać podzespoły.Demonic Swamper pisze: Niestety szukać na allegro trzeba 1) wiedzieć co 2) ogólnie znać się na sprzęcie, to nie jest zabawa dla kogoś kto: mam mieć tutaj podane rozwiązanie na tacy, najlepiej linki, cennik, tanio, zajebiście etc. etc. bo po opisach na aukcjach... cóż audiofilskie gramofony USB lub made in ZSRR to przecież świetna okazja za 299 zł ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
- zaczyna szaleć
Zastanawiam się nad kupnem czegoś takiego:
http://delta-audio.com.pl/pl/p/Yamaha-R ... -68.2/1073
Jakie jest Wasze zdanie ??? Warto ??? Nie warto ???
A może ktoś coś doradzi ???
-
- w mackach Zła
Nie kupowałbym amplitunera. W opisie masz napisane, że to wzmacniacz zintegrowany, ale symbol (rs) i zdjęcie pokazują, że to ampli, a nie integra. Obecnie korzystam ze wzmacniacza stereo Yamaha AX 497 i myślę o zmianie tego sprzętu. Skąd taki wybór? Podoba Ci się wygląd, odpowiada Ci cena? Masz okazję posłuchać tego sprzętu, czy chcesz kupować przez net? Tego drugiego rozwiązania bym nie polecał....Fidelio666 pisze:Zastanawiam się nad kupnem czegoś takiego:
-
- zaczyna szaleć
A czy wg. Ciebie jest coś godnego uwagi w tym sklepie ??? Chciałbym kupić coś, z czego będę zadowolony przez dłuższy czas.Elhaz_77 pisze:Nie kupowałbym amplitunera. W opisie masz napisane, że to wzmacniacz zintegrowany, ale symbol (rs) i zdjęcie pokazują, że to ampli, a nie integra. Obecnie korzystam ze wzmacniacza stereo Yamaha AX 497 i myślę o zmianie tego sprzętu. Skąd taki wybór? Podoba Ci się wygląd, odpowiada Ci cena? Masz okazję posłuchać tego sprzętu, czy chcesz kupować przez net? Tego drugiego rozwiązania bym nie polecał....Fidelio666 pisze:Zastanawiam się nad kupnem czegoś takiego:
- Sova
- rasowy masterfulowicz
-
- zaczyna szaleć
He...he...he...!!!Sova pisze:oo, mają Sonus Faber Aida, to mogę polecić ;))
http://delta-audio.com.pl/pl/p/Sonus-Faber-Aida/1199
- Morph
- Kontakt:
Co to za kolumny co na nich ImpNaz dobrze nie brzmi :DSova pisze:oo, mają Sonus Faber Aida, to mogę polecić ;))
http://delta-audio.com.pl/pl/p/Sonus-Faber-Aida/1199
-
- w mackach Zła
Moim zdaniem wybór jest skromny. Jesteś z Częstochowy? Jeśli tak, to lepiej przejechać się do Katowic do MegaHz. Napisz jakiej wielkości masz pokój, jakim budzetem dysponujesz to łatwiej będzie coś doradzić. Jak prześledzisz cały ten temat to pojawia się wiele nazw producentów polecanych przez różnych forumowiczów.Fidelio666 pisze:A czy wg. Ciebie jest coś godnego uwagi w tym sklepie ??? Chciałbym kupić coś, z czego będę zadowolony przez dłuższy czas.Elhaz_77 pisze:Nie kupowałbym amplitunera. W opisie masz napisane, że to wzmacniacz zintegrowany, ale symbol (rs) i zdjęcie pokazują, że to ampli, a nie integra. Obecnie korzystam ze wzmacniacza stereo Yamaha AX 497 i myślę o zmianie tego sprzętu. Skąd taki wybór? Podoba Ci się wygląd, odpowiada Ci cena? Masz okazję posłuchać tego sprzętu, czy chcesz kupować przez net? Tego drugiego rozwiązania bym nie polecał....Fidelio666 pisze:Zastanawiam się nad kupnem czegoś takiego: