Odtwarzacze Mp3 - jakie radzicie?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Mol
- zahartowany metalizator
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: Odtwarzacze Mp3 - jakie radzicie?
To też, ale w zasadzie żaden z innych formatów nie ma przewagi nad FLAC. Dwie inne duże zalety to:
- FLAC ma lepsze warunki licencyjne, dzięki czemu dużo łatwiej załatwić jego obsługę przy projektowaniu sprzętu. Zresztą rynek mówi sam za siebie.
- Algorytm kodujący FLAC wykorzystuje tylko liczby naturalne dzięki czemu jest _mnóstwo_ szybszy od innych, zwłaszcza na słabym sprzęcie. Dlatego też łatwiej go inkorporować do urządzeń przenośnych o mniejszej mocy obliczeniowej.
- FLAC ma lepsze warunki licencyjne, dzięki czemu dużo łatwiej załatwić jego obsługę przy projektowaniu sprzętu. Zresztą rynek mówi sam za siebie.
- Algorytm kodujący FLAC wykorzystuje tylko liczby naturalne dzięki czemu jest _mnóstwo_ szybszy od innych, zwłaszcza na słabym sprzęcie. Dlatego też łatwiej go inkorporować do urządzeń przenośnych o mniejszej mocy obliczeniowej.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- zekke
- weteran forumowych bitew
co sensownego mozna kupic w przedziale powiedzmy 2-3 stowy? video i inne bzdety mnie nie interesuja, wazne aby byl ladowany przez usb i w miare trwaly (na tyle aby mi sie nie rozlecial na glupim rowerze czy bieganiu). jestem zdania ze i tak wiekszy wplyw na jakosc maja sluchawki wiec najlepiej zeby to byl jakis zestaw player + zewnetrzne (w sensie nie firmowe z playera, te przewaznie sa gowniane) sluchawki - najlepiej wkladane do ucha, wkurwia mnie noszenie nasuwanych na ucho czy tez duzych na miescie.
Morph, polecisz cos?
Morph, polecisz cos?
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
poprzednie 2 strony sa dokladnie o tym
this is a land of wolves now
- Morph
- Kontakt:
Fuze i odłóż drugie tyle na słuchawy.zekke pisze:co sensownego mozna kupic w przedziale powiedzmy 2-3 stowy? video i inne bzdety mnie nie interesuja, wazne aby byl ladowany przez usb i w miare trwaly (na tyle aby mi sie nie rozlecial na glupim rowerze czy bieganiu). jestem zdania ze i tak wiekszy wplyw na jakosc maja sluchawki wiec najlepiej zeby to byl jakis zestaw player + zewnetrzne (w sensie nie firmowe z playera, te przewaznie sa gowniane) sluchawki - najlepiej wkladane do ucha, wkurwia mnie noszenie nasuwanych na ucho czy tez duzych na miescie.
Morph, polecisz cos?
Ze słuchaw do takich zastosowań najlepiej któreś ze słabiej izolujących dokanałówek - wygłuszą na tyle żeby słuchanie przy względnym hałasie nie bolało a i na tyle słabo żebyś nie poniósł śmierci na rowerze

Obadaj Sony MDR-EX90LP, bo te łatwo dostać w Polsce (tylko uważaj na fake'i). Jak nie to może Ultimate Ears Metro.fi albo Audio Technica ATH-CKS50.
Ciut wyżej Sennheisery IE6.
- zekke
fuze rzeczywiscie jest taki dobry? wyglada dosc przecietnie, chociaz jeszcze nie czytalem zadnych recenzji.
sluchawki sony smigaja po ~7 dych, ultimate ears i audio technica z tego co patrze nie do dostania w polsce a sennheisery stoja na allegro 5 baniek - thx but no thx ; )
sluchawki sony smigaja po ~7 dych, ultimate ears i audio technica z tego co patrze nie do dostania w polsce a sennheisery stoja na allegro 5 baniek - thx but no thx ; )
- Morph
- Kontakt:
Chcesz dobry odtwarzacz za ~300zł - bierz Fuze. Chcesz dobry odtwarzacz za więcej - bierz Cowona i7/D2+/wyższe modele, ew. Samsunga P2/P3.
Jedyne wady Fuze to relatywnie krótko trzymająca bateria, max 8GB na pokładzie (+gniazdo microSD) i niestandardowy port USB (złącze wspólne z Creative Zen).
Co do słuchawek - na tym się nie oszczędza
.
Jedyne wady Fuze to relatywnie krótko trzymająca bateria, max 8GB na pokładzie (+gniazdo microSD) i niestandardowy port USB (złącze wspólne z Creative Zen).
Co do słuchawek - na tym się nie oszczędza

- Riven
- Kontakt:
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Zalezy kto czego wymagaMorph pisze:
Co do słuchawek - na tym się nie oszczędza.

Btw. wiecie gdzie mozna w necie dostac przedłuzacz do słuchawek męsko-żenski?Bo chciałem sobie słuchawki od telefonu pod mp3 podlączyc, ale kabelek od nich ma ok 15 cm

“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
- w mackach Zła
Na allegro albo w byle jakim sklepie elektronicznym.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ta, kupiłem jeden na allegro to jest tak gruby, że mógłbym nim tira przeciagac
W elektronicznym to samo. Jak juz spotkam, to raczej są to kable nastawione na uzytek stacjonarny że tak powiem, czyli grube i zazwyczaj dosc długie. A mnie chodzi o taki o grubości kabelka od słuchawek.
http://www.pixmania.com/pl/pl/576035/ar ... ack-3.html cos takiego tylko ok 1 m i nie po tej cenie, bo koneser dżwieku to ze mnie żaden

http://www.pixmania.com/pl/pl/576035/ar ... ack-3.html cos takiego tylko ok 1 m i nie po tej cenie, bo koneser dżwieku to ze mnie żaden

- zekke
co do playera - hah, akurat dzisiaj ogladlaem tego samsunga, bede musial poczytac jakies opinie pomiedzy nim a fuze
co do sluchawek - no tak, ale kurwa - niech chociaz beda do kupienia w polsce ; )
co do sluchawek - no tak, ale kurwa - niech chociaz beda do kupienia w polsce ; )
- Morph
- Kontakt:
Dokanałówki AKG to akurat technologiczna spierdolinaAlsvartr pisze: Zalezy kto czego wymagaMój kumpel sobie swego czasu kupił jakies dokanalówki, już nawet nie pamiętam modelu, ale to jakieś AKG było i wybulił za to ponad 2 i pół bańki. Nie dośc, że ja nie słyszałem róznicy dźwięku między nimi a moimi dodawanymi do sony eriksona, to jeszcze po pol roku spierdolil mu się kabelek zaraz przy jacku, co zazwyczaj ma miejsce w sluchawkach za 50-60 zł i mniej (wiem bo sam miałem takich niezliczona ilośc par
).

- Riven
- Kontakt:
ja przerobilem juz mase tanich zestawow sluchawek (te AKG to w zasadzie moje pierwsze niezle sluchawki) i kabel zepsul mi sie moze raz.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
A mnie to zawsze najbardziej wkurwia. Jakichkolwiek słuchawek bym nie kupil to finał jest taki, że ide po mieście a tu nagle przy samym jacku mi zaczyna trzeszczec i przerywac. I chuj bombki szczelił, świąt nie będzie.
- zekke
Morph - te sluchawki sony EX90 - jaka jest roznica pomiedzy EX90 SL a EX90 LP ?
- Morph
- Kontakt:
SP = Short cable
LP = Long cable
SL = Short cable with extension
LP = Long cable
- Riven
- Kontakt:
jakby ktos byl zainteresowany... niedawno wyszedl Sansa Clip +. Najwieksza nowoscia jest slot kart micro sd. czyli za niewielkie pieniadze mozna miec playera mniejszego niz pudelko zapalek z pojemnoscia 24 gb (albo 40 jak wyjda karty 32 gb). do tego z tego co widze, kosztuje niewiele, wersja 8 gb jakies 290 zl.
- zekke
a to huj, myslalem ze moze cos powazniejszego/technicznego. mialem dostac LP a dostalem SL, w sumie lepiej - zjebie mi sie jack w ksztalcie L to zostanie mi ten prosty do ktorego zawsze mozna 1more kupic przejsciowke.Morph pisze:SP = Short cable
LP = Long cable
- chaos
- w mackach Zła
coś się tak kurwa na sanse uparł, pojemność się liczy czy jakość ?Riven pisze:jakby ktos byl zainteresowany... niedawno wyszedl Sansa Clip