sprzęt audio - potrzebna pomoc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: sprzęt audio - potrzebna pomoc.
może nie jest to sprzęt audio, ale mam takie pytanie, bo nie chce mi się szukać i w dodatku ciemny jestem w te klocki. Czy niżej wklejony odtwarzacz sam wyszukuje sieci bezprzewodowe czy trzeba kupić jakiś dinks usb? mam w miarę szybki net puszczony przez router, ale BD nie wyszukuje sieci w setupie. Mam coś zmieniać w temacie proxy, które na razie jest DISABLED? Ps. nie wiem co to proxy :D
http://sklep.rms.pl/index.php?p9125,yam ... ray-3d-dvd
http://sklep.rms.pl/index.php?p9125,yam ... ray-3d-dvd
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Nie widzę w specyfikacji WLAN, jest zwykły ethernet, czyli po laicku - skrętka.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Czyli powinien starczyć zwkły kabel skrętka-skrętka z liveboxa do BR, rajt?
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
W rzeczy samej.
Give birth to something dead
btw, da się z takiego yt coś oglądać na 42-calowym TV?
- Scaarph
- zahartowany metalizator
niektóre rzeczy są wrzucone w 720p więc z tymi powinno być ok, ale coś mi mówi że pytasz bardziej o wrzucone tam vhs ripy, a tu już trzeba mieć wiele cierpliwości i dioprii by dać radę.
chuj, konekszyn jest, pojawia się logo YT na cały ekran, ale żaden przycisk na pilocie nie działa :D
- Scaarph
ale czekaj. ty masz telewizor z internetem i bezpośrednio to chcesz robić, tak? bo ja myślałem że z kompa albo ps3 ten jewtub.
mam odtwarzacz blu ray, jak wciśniesz HOME to masz do wyboru usb, dysk i jest też ikona youtube. przed podłączeniem do sieci ta ikona była nieaktywna, teraz pojawia sie logo YT na cały ekran. myślałem, że możesz przeglądać tym yt tak jak z ps3.Scaarph pisze:ale czekaj. ty masz telewizor z internetem i bezpośrednio to chcesz robić, tak? bo ja myślałem że z kompa albo ps3 ten jewtub.
- empir
a jaki masz model blu-ray'a?
- empir
Problem rozwiązałeś?
Z papierów wynika że YT działa bez problemu. Kwestia konfiguracji ustawień sieciowych. Setup - General Setting - Network
Z papierów wynika że YT działa bez problemu. Kwestia konfiguracji ustawień sieciowych. Setup - General Setting - Network
Niestety nie. Siec znajduje, obsluga sieci wlaczona, pokazuje IP itd, test sieci ok, bd live connection "partially enabled", ale zmiana na pełny dostep nic nie zmienia. Aplikacja na androida nie wyszukuje odtwarzacza. YT nie ma, pokazuje sie tylko logo na pelny ekran (bez sieci go nie bylo). Rozumiem, ze ustawien proxy sie raczej nie rusza? (nie wiem nawet co to)
- kosmokrator
- zaczyna szaleć
Napij się drinka Macieju,i wszystko będzie grało:)DCI Hunt pisze:Niestety nie. Siec znajduje, obsluga sieci wlaczona, pokazuje IP itd, test sieci ok, bd live connection "partially enabled", ale zmiana na pełny dostep nic nie zmienia. Aplikacja na androida nie wyszukuje odtwarzacza. YT nie ma, pokazuje sie tylko logo na pelny ekran (bez sieci go nie bylo). Rozumiem, ze ustawien proxy sie raczej nie rusza? (nie wiem nawet co to)
Wujek Dobra Rada.
Hejka,nie lubię Cie.Pa:D
- empir
A może wujek google nie dogadał się z yamahą i zablokował im dostęp? Wiem że tak kiedyś było chyba z Sony lub Samsungiem.DCI Hunt pisze:Niestety nie. Siec znajduje, obsluga sieci wlaczona, pokazuje IP itd, test sieci ok, bd live connection "partially enabled", ale zmiana na pełny dostep nic nie zmienia. Aplikacja na androida nie wyszukuje odtwarzacza. YT nie ma, pokazuje sie tylko logo na pelny ekran (bez sieci go nie bylo). Rozumiem, ze ustawien proxy sie raczej nie rusza? (nie wiem nawet co to)
Proponuję wykonać telefon do serwisu albo do audio klanu. Chłopaki są na bieżąco.
- empir
sie pochwal jak poznasz przyczynę
problem nie został rozwiązany, ale podobno istnieje duże prawdopodobieństwo, że trzeba jakiś numer mac odtwarzacza wpisać gdzieś w ustawienia liveboxa czy coś w ten deseń.