Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
z tym wbudowanym do not track to chyba troche pic na wode, bo strony musza to jakos uwzgledniac - a wcale nie musza..
this is a land of wolves now
-
- mistrz forumowej ceremonii
Czytałem i wyłączyłem, ale problem pozostał.Arisowicz pisze:est poczytaj tu: http://www.avg.com/pl-pl/faq.num-4909 .
No ja nie używam AVG w tym celu tylko przy którejs tam aktualizacji wyjebało mnie się to na wierch:)beastov23 pisze:Nie rozumiem po co w tym celu używać AVG.
Dla mnie do FF wygodniejszy jest taki zestaw:
Do Not Track
HTTPS-Everywhere
AdBlock Plus
Ghostery
Zresztą w FF od pewnego czasu Do Not Track jest już wbudowany.
Chodziło mi o to, że nie można używać AVG bez tego cholerstwa, kurde.
- Random Apex
- weteran forumowych bitew
Re:
Jestem po prostu wiernym, lojalnym użytkownikiem, który zawsze im pomaga i wysyła wszelkie spotkane problemy, których oczywiście nie ma, i zgłasza bugi, których również nie ma.Skaut pisze:Z czerwonym nosem, białym makijażem, szelkami i czerwonymi włosami :]Morph pisze:Pracujesz dla Google :D?Random Apex pisze:Na Chrome zawsze wszystko działa i nigdy nie ma problemów, jest najszybsza, najbardziej ergonomiczna i najfajniejsza.
You've got nothing to lose but your lives.
-
- w mackach Zła
chyba tak - z tego co kojarzę wystarczy jeden znacznik w nagłówku strony, żeby to ominąć.Riven pisze:z tym wbudowanym do not track to chyba troche pic na wode, bo strony musza to jakos uwzgledniac - a wcale nie musza..
jak to nie można jak można. przeinstaluj to cholerstwo, albo zainstaluj coś innego, Avirę dajmy na to. albo wyrzuć to z dodatków w przeglądarce, ja tak chyba zrobiłem (a nie wyłączyłem w czasie instalacji, coś mi się jebło tam wyżej).est pisze:No ja nie używam AVG w tym celu tylko przy którejs tam aktualizacji wyjebało mnie się to na wierch:)
Ostatnio zmieniony 04-07-2012, 20:14 przez Arisowicz, łącznie zmieniany 2 razy.
- Morph
- Kontakt:
Re: Re:
Odpisali Ci kiedyś chociaż ;)?Random Apex pisze: Jestem po prostu wiernym, lojalnym użytkownikiem, który zawsze im pomaga i wysyła wszelkie spotkane problemy, których oczywiście nie ma, i zgłasza bugi, których również nie ma.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- beastov23
Co racja, to racja - jeśli program do czegoś zmusza, przez co powstaje konflikt pomiędzy poszczególnymi aplikacjami, to warto przemyśleć zmianę. Spory wybór na rynku, zmiana nawyków to maks. kilka dni.Arisowicz pisze:jak to nie można jak można. przeinstaluj to cholerstwo, albo zainstaluj coś innego, Avirę dajmy na to. albo wyrzuć to z dodatków w przeglądarce.est pisze:No ja nie używam AVG w tym celu tylko przy którejs tam aktualizacji wyjebało mnie się to na wierch:)
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- Random Apex
Re: Re:
Święty Mikołaj też nie odpisuje, a istnieje - ci od Google po prostu są zawaleni pracą i usprawnianiem Chrome'a, dlatego jeszcze mi nie odpisali. Podejrzewam, że na święta, w ramach zadośćuczynienia za wsparcie moralne, dostanę od nich jakąś paczkę z gadżetami. Żyję tą nadzieją :)Morph pisze:Odpisali Ci kiedyś chociaż ;)?Random Apex pisze: Jestem po prostu wiernym, lojalnym użytkownikiem, który zawsze im pomaga i wysyła wszelkie spotkane problemy, których oczywiście nie ma, i zgłasza bugi, których również nie ma.
Edit: odpiszą kiedyś, prawda?
You've got nothing to lose but your lives.
-
Chuj tam, dalej nie wiem jak to wyjebać. Wyłączyć niby można, ale i tak dalej wyskakują mi powiadomienia. Chyba wywalę ten zjebany antywirus w chuj.
- Riven
- Kontakt:
no pewnie, i zainstaluj odrazu windows security essentials. uzywam od kilku lat. niezawodny, darmowy, zajmuje niemal zero ramu. zawsze bede go reklamowal i generalnie smiech mnie bierze jak czytam ze ktos placi za antywiry ;)
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
No przeciez mie zaraz weźnie i pojebie. Na samej chodzącej operze i niczym więcej 100% wydajności procka zapchane, nie jestem w stanie odtworzyc zwyklego dvdripa bez zacinania. Nie sądzę żeby to było związane z temperaturą bo tydzien temu czyscilem chłodzenie na grafice, procu i dysku. Jest sens sie jebac w jakieś defragmentacje i tym podobne bzdety czy pozostaje tylko format?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Morph
- Kontakt:
Sprawdź najpierw aktualizację Flasha. Mi potrafił takie cuda z wydajnością wyczyniać, że włosy garściami sobie z głowy rwałem.
Give birth to something dead
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Mnie się teraz zacina absolutnie wszystko :D Przy zmianie głośności w systemie musze czekac około 5 sekund na pokazanie sie suwaka, odtwarzacze audio/video działaja jak chcą, no dramat. Jeszcze przed chwilą Java upominała mi sie w tle o aktualizację, ale wyłaczyłem i mimo to nie pomogło. Jakichś bzdurnych procesów tez nie mam powłaczanych, wiekszość samym systemowych i może z 5 dodatkowych które sa niezbędne.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Jakie procesy zra najwiecej?
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Właściwie po uszeregowaniu wg. CPU wychodzi na to że svhost z konfiguratora windy i proces bezczynności systemu. Przy wzięciu pod uwage pamięci to svhost i opera.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Masz Avast?
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Nope, Avirę.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Mialem taki sam problem z Avast, ale wychodzi na to, ze z Avira moze byc podobnie:
http://forum.avira.com/wbb/index.php?pa ... dID=135155
Sprobuj to wywalic i zobacz, czy dalej bedzie wystepowal ten problem
http://forum.avira.com/wbb/index.php?pa ... dID=135155
Sprobuj to wywalic i zobacz, czy dalej bedzie wystepowal ten problem
-
- w mackach Zła
Posiada ktoś może netbooka z androidem? Jak toto się sprawuje w akcji? Za ile można wyrwać taką maszynę żeby nie było lipy? :)
- Riven
- Kontakt:
tez jestem ciekaw, chociaz nie zamierzam kupowac :P bardziej mnie ciekawi jaki jest sens takiego rozwiazania, hehe (bez zlosliwosci)
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
A kojarzycie ten soon-to-be wynalazek?
To juz jest odrobine bardziej sensowne zalozenie niz netbook, chociaz z ocena trzeba bedzie poczekac kilka lat
To juz jest odrobine bardziej sensowne zalozenie niz netbook, chociaz z ocena trzeba bedzie poczekac kilka lat