na sprzęcie jakiej firmy słuchacie muzyki?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- immortal69
- postuje jak opętany!
Re: na sprzęcie jakiej firmy słuchacie muzyki?
to może i mi koledzy pomogą/poradzą...bo od 8 lat nie śledzę tej branży
szykuję się do zmiany kolumn podłogowych (w tej chwili wysłużone wafle diamond 9.4)
wzmacniacz denon pma-720ae, pokój ok. 22m2, muzyka: 80% metal, 20% blues
budżet 2000zł - w uzasadnionym przypadku mogę doskrobać do 2500zł
szykuję się do zmiany kolumn podłogowych (w tej chwili wysłużone wafle diamond 9.4)
-
- w mackach Zła
Dwa pytania: mogą być używane czy chcesz nowe? Czy w mieście, w którym mieszkasz są salony wypożyczjące sprzęt na odsłuch?immortal69 pisze:to może i mi koledzy pomogą/poradzą...bo od 8 lat nie śledzę tej branży
- immortal69
- postuje jak opętany!
Mogą być używane. Z tego co wiem to w Olsztynie takich salonów brak
-
- w mackach Zła
Jak dobrze pogadasz to pożyczą, ale oczywiście za 100% kaucji. Polecam LOCO na Dworcowej. Marek to konkretny facet i nie wciska jak najdroższego sprzętu. A wracając do pytania o kolumny podłogowe to polecam posłuchać Paradigm Monitor 7v.7. Cena katalogowa to 2900 za parę, ale na pewno da radę taniej to dostać.immortal69 pisze:Mogą być używane. Z tego co wiem to w Olsztynie takich salonów brak
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Panowie co sadzicie o eltaxach 5+ , 7+ ?
-
- zaczyna szaleć
Z cylku cudze chwalicie swego nie znacie!!!!!!!!!
KULTOWY ampek marzenie dla miłosników śmierć metalu

A do tego jedne z lepszych głośników dedykowanych do zestawu RADMOR.Bardzo dynamiczne głosniki idealne do takiej muzyki.
Bas niszczy

za takie pieniądze nic lepszego nie ma KULT!!!!!!!!!!!!!
mam te cudo od 80roku i gra nieprzerwalnie do dzisiaj bez ani jednej naprawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KULTOWY ampek marzenie dla miłosników śmierć metalu

A do tego jedne z lepszych głośników dedykowanych do zestawu RADMOR.Bardzo dynamiczne głosniki idealne do takiej muzyki.
Bas niszczy

za takie pieniądze nic lepszego nie ma KULT!!!!!!!!!!!!!
mam te cudo od 80roku i gra nieprzerwalnie do dzisiaj bez ani jednej naprawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Eltaxy to gówno, jak byłem młody dałem się nabrać na zestaw 5+1. Jaki byłem szczęśliwy gdy w końcu pozbyłem się tego szajsu z domu :PNekromantheon pisze:Panowie co sadzicie o eltaxach 5+ , 7+ ?
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Jakie kolumny byście polecili? Głównie do metalu. Wzmak na ta chwile to Diora Ws 504B (tez pójdzie do wymiany za jakiś czas)
Fundusz kolo 1500 zł.
Fundusz kolo 1500 zł.
-
- w mackach Zła
Głośniki lepiej kupić nowe i używanych nie brałem pod uwagę, zatem w tym pułapie cenowym mogę polecić http://sklep.rms.pl/indiana-line-nota-5 ... isnia-2szt" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
z używanych poleciłbym to: http://allegro.pl/harpia-acoustics-pat-i4434898305.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mam nieco zbliżony model i jestem zachwycony. Niemal stworzone do Black Metalu :)
mam nieco zbliżony model i jestem zachwycony. Niemal stworzone do Black Metalu :)
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Dzisiaj przyjąłem JBL Lx8. Ładnie napierdalają jak za ta cenę.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
a co mi tam ;)
na co dzień

wieczorkiem do snu

w drodze do roboty i z powrotem

na co dzień

wieczorkiem do snu
w drodze do roboty i z powrotem

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- mistrz forumowej ceremonii
pozazdrościć
-
- zaczyna szaleć
Potrzebuje sluchawek do mp3 tak do 100 max 130 zł. Jakieś typy?
-
Panowie i Panie pytanie?Chcę rodzicom kupić coś takiego Gramofon PIONEER PL-30 .Czy warto na to wydać 1500 czy w tym temacie finansowym będzie ok?Może macie lepszy pomysł w tej cenie?
-
- w mackach Zła
Nie warto wydawać żadnych pieniędzy na marketowe Pioneery, Marantze czy inne Denony. Proponuję to: http://q21.pl/rega-rp1.html" onclick="window.open(this.href);return false; Trzeba tylko dokupić jakiś niedrogi przedwzmacniacz gramofonowy, może być używka.aniola pisze:Panowie i Panie pytanie?Chcę rodzicom kupić coś takiego Gramofon PIONEER PL-30 .Czy warto na to wydać 1500 czy w tym temacie finansowym będzie ok?Może macie lepszy pomysł w tej cenie?
-
A masz jakąś propozycję przedwzmacniacza?Dzięki za odzewElhaz_77 pisze:Nie warto wydawać żadnych pieniędzy na marketowe Pioneery, Marantze czy inne Denony. Proponuję to: http://q21.pl/rega-rp1.html" onclick="window.open(this.href);return false; Trzeba tylko dokupić jakiś niedrogi przedwzmacniacz gramofonowy, może być używka.aniola pisze:Panowie i Panie pytanie?Chcę rodzicom kupić coś takiego Gramofon PIONEER PL-30 .Czy warto na to wydać 1500 czy w tym temacie finansowym będzie ok?Może macie lepszy pomysł w tej cenie?
-
- w mackach Zła
Tu masz trochę tego typu sprzętu:aniola pisze:A masz jakąś propozycję przedwzmacniacza?Dzięki za odzewElhaz_77 pisze:Nie warto wydawać żadnych pieniędzy na marketowe Pioneery, Marantze czy inne Denony. Proponuję to: http://q21.pl/rega-rp1.html" onclick="window.open(this.href);return false; Trzeba tylko dokupić jakiś niedrogi przedwzmacniacz gramofonowy, może być używka.aniola pisze:Panowie i Panie pytanie?Chcę rodzicom kupić coś takiego Gramofon PIONEER PL-30 .Czy warto na to wydać 1500 czy w tym temacie finansowym będzie ok?Może macie lepszy pomysł w tej cenie?
http://q21.pl/category/przedwzmacniacze ... rice/asc/0" onclick="window.open(this.href);return false;
Z tańszych ok, jak dla mnie, są np. Pro-Ject Phono Box czy Cambridge Audio Azur 551P
-
- rozkręca się
Cześć.
Pozwolę sobie wtrącić 6 groszy w kwestii przedwzmacniacza gramofonowego.
Jeśli chodzi o tańsze konstrukcje, to bezkonkurencyjny jest ART DJ PRE.
Wbrew nazwie nie jest to jakiś didżejski kombajn, a bardzo przyzwoita konstrukcja z regulowanym wzmocnieniem oraz przełącznikiem pojemności wejścia (tych funkcji nie znajdziesz w żadnym innym pre w tym przedziale cenowym). Pozwala to na bardzo dobre dopasowanie przedwzmacniacza do zainstalowanej w gramofonie wkładki.
Koszt zakupu to niewiele ponad 200 złotych.
Polecam zaznajomić się z opiniami na temat tego urządzenia na forach audio.
Pozwolę sobie wtrącić 6 groszy w kwestii przedwzmacniacza gramofonowego.
Jeśli chodzi o tańsze konstrukcje, to bezkonkurencyjny jest ART DJ PRE.
Wbrew nazwie nie jest to jakiś didżejski kombajn, a bardzo przyzwoita konstrukcja z regulowanym wzmocnieniem oraz przełącznikiem pojemności wejścia (tych funkcji nie znajdziesz w żadnym innym pre w tym przedziale cenowym). Pozwala to na bardzo dobre dopasowanie przedwzmacniacza do zainstalowanej w gramofonie wkładki.
Koszt zakupu to niewiele ponad 200 złotych.
Polecam zaznajomić się z opiniami na temat tego urządzenia na forach audio.
(...) "twierdził, że nasza choinka jest sprzeczna z ideą chrześcijaństwa, wyniósł ją z holu i wrzucił do kosza do góry nogami."
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
rozważam kupno tego wzmacniacza słuchawkowego:
http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-wzm ... yin-ha-1a/" onclick="window.open(this.href);return false;
miał ktoś z nim może jakieś doświadczenia?
http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-wzm ... yin-ha-1a/" onclick="window.open(this.href);return false;
miał ktoś z nim może jakieś doświadczenia?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.