Witajcie,
Tym razem potrzebuje porady w sprawie głośników.
Do jakiej muzy to wiadomo, ale głównym wyznacznikiem jest wielkość. Mam biurko 110x60, i czasem mam już zwyczajnie dość słuchania na słuchawkach. Fajnie by było puścić sobie muzę na cały pokoik. Inwestować w jakieś małe pierdoleczki, czy lepiej jakieś mini zestawy z radiem, stremem itd ( np. sonoro Elite)
Dzięki!
Chcę kupić sprzęt grający. Doradżcie!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- zaczyna szaleć
-
- weteran forumowych bitew
Re: Chcę kupić sprzęt grający. Doradżcie!
Ważniejsza niż wymiary biurka byłaby wielkość pomieszczenia i do czego chcesz to podpiąćKetler pisze: ↑23-04-2023, 12:33Witajcie,
Do jakiej muzy to wiadomo, ale głównym wyznacznikiem jest wielkość. Mam biurko 110x60, i czasem mam już zwyczajnie dość słuchania na słuchawkach. Fajnie by było puścić sobie muzę na cały pokoik. Inwestować w jakieś małe pierdoleczki, czy lepiej jakieś mini zestawy z radiem, stremem itd ( np. sonoro Elite)
Dzięki!

-
- zaczyna szaleć
Co do wielkości to powiedzmy że około 5m2. Do czego podpiąć? Generalnie chodzi o głośniki aktywne żeby podpiąć telefon i tyle.helpme pisze: ↑23-04-2023, 14:00Ważniejsza niż wymiary biurka byłaby wielkość pomieszczenia i do czego chcesz to podpiąćKetler pisze: ↑23-04-2023, 12:33Witajcie,
Dzięki!![]()
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
...to napisz krótko... "chcę podpiąć telefon, do słuchania na kiblu " XDKetler pisze: ↑23-04-2023, 16:25Co do wielkości to powiedzmy że około 5m2. Do czego podpiąć? Generalnie chodzi o głośniki aktywne żeby podpiąć telefon i tyle.helpme pisze: ↑23-04-2023, 14:00Ważniejsza niż wymiary biurka byłaby wielkość pomieszczenia i do czego chcesz to podpiąćKetler pisze: ↑23-04-2023, 12:33Witajcie,
Dzięki!![]()
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
- zaczyna szaleć
-
- weteran forumowych bitew
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Pany! Chcę głośnik bluetooth w budżecie tysiaka z kawałkiem. Miałem JBL Xtreme 2, ale na mój gust za bardzo przymulone, zbasowane brzmienie. Polecicie coś?
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
polecam sprawdzić HOUSE OF MARLEY
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Dzięki. Sprawdziłem ale finalnie zdecydowałem się na głośnik przewodowy z wifi. Firma audiopro bodajże, modelu nie pamiętam, ale później sprawdzę. Porównywałem z tym House of Marley największym modelem i różnica naprawdę duża, szczególnie przy ostrym, ciężkim metalu. Tysiaka dałem za niego, czyli mniej niż myślałem że dam i dostałem jakość dźwięku jakiej się nie spodziewałem więc jest dobrze. Zobaczymy tylko jeszcze jak się sprawdzi w domu a nie w sali odsłuchowej.
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Audio pro C5. Bardzo zadowolony jestem. Dla mnie do słuchania w domu więcej niż wystarczający. Przy odpaleniu na maksa zdecydowanie przekracza dobrosąsiedzkie normy głośności. Bas ładnie słychać i nie jest to wszystko tak zamulone jak na dżejbielu. Jest przy tym klarownie i przestrzennie a ostry metal nie zamienia się w mulistą papkę. Cena podobna ale różnica drastyczna. Minus taki że nie podłączę po wifi tylko przez niebieski ząb, ale szczerze mówiąc nie wiem czy różnicę bym usłyszał.
-
- postuje jak opętany!
Ja skorzystałem ze zniżki jaką oferowała firma w której pracuję na sprzęt JBL i kupiłem dwie sztuki takich głośników Bluetooth:

Spięte w parę w trybie stereo bardzo fajnie grają.
Jestem teraz na święta w odwiedziny u rodziny w Polsce i na takie okazje nadają się idealnie. Można je łatwo zabrać i ustawić gdziekolwiek.
W domu zaś korzystam z głośników Audio Pro A26 i te stoją jeszcze kilka półek wyżej brzmieniowo, bardzo je sobie uważam.

Spięte w parę w trybie stereo bardzo fajnie grają.
Jestem teraz na święta w odwiedziny u rodziny w Polsce i na takie okazje nadają się idealnie. Można je łatwo zabrać i ustawić gdziekolwiek.
W domu zaś korzystam z głośników Audio Pro A26 i te stoją jeszcze kilka półek wyżej brzmieniowo, bardzo je sobie uważam.
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
No ja miałem dżejbiela extreme2 dotychczas, ale jednak mocno ma przymulone i przebasowane brzmienie. Różnica między nim a audiopro c5 w tej samej cenie praktycznie to niebo a ziemia. Jednakże ten audiopro ma trochę za mocno wyeksponowane niskie i wysokie tony a środek nieco schowany, no ale cóż, nie można mieć wszystkiego. Jak na takie małe coś i tak brzmi zaskakująco potężnie.
Jak będę miał jeszcze kiedyś za dużo pieniądzów to może i drugi dokooptuję, może jakiś odtwarzać na cede czy czarne pyty? Się zobaczy.
Jak będę miał jeszcze kiedyś za dużo pieniądzów to może i drugi dokooptuję, może jakiś odtwarzać na cede czy czarne pyty? Się zobaczy.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Moje audiofilsko- weteranski Iriverek zaczyna skrzypiec, nie chce mi sie wymieniac kolejnego dysku....co teraz jest fajnego o tych parametrach? O wgraniu Rockboxa nie marze nawet, podobo jakies iBasso w miare ogarnia te tematy?
woodpecker from space