Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- zekke
- weteran forumowych bitew
Re: Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Riven jestes z lodzi?
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
Eeee tam , nie ma się czym chwalić, po prostu szybszy, nowszy i sprawniejszy, o to mi właśnie chodziłoMol pisze:tak z ciekawosci, pochwal sie co kupiles i za ile :)
tak dla porównania - Skype uruchamiał mi się około 3 minut - teraz niecałe 30 sekund :)
no i wreszcie w wątku "dowcipy/jaja..." mogę oglądać te filmiki które tam wrzucacie, wcześniej to była strata czasu :):):)
- Mol
kolega cos sie tajemniczy zrobil, a szkoda bo chetnie bym poczytal.
- Stoigniew
ale serio mówię - nie ma się czym chwalić, procesor dwurdzeniowy 2,8 GHz, 2GB ramu, dysk 250 GB, muzyka i grafika zintegrowane na płycie (nie pytaj mnie już o parametry płyty bo nie mam pojęcia :):) ), do tego dorzucony oryginalny XP SP3; całośc 6 stów, wiem że można by znaleźć taniej ale ciul z tym, jak dla mnie na następne 10 lat powinno wystarczyć :):):):):)
- Mol
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
mam windows 8 na starym laptopie. pierwsze wrazenia raczej mieszane, metro jest faktycznie bardzo ladne, ale nie wiem na ile to sie sprawdzi bez ekranu dotykowego. pouzywam troche przez weekend to zobacze, ale poki co nie widze najmniejszego powodu, zeby przesiadac sie z 7. to chyba system na inny rodzaj komputera - konkretnie ten caly surface, ktory ma miec premiere w tym roku.
this is a land of wolves now
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Ja mam coś z moim nowym vintage'owym monitoreksem - najwyższa rozdzielczość jaką mi pokazuje Windows to 1600x900, a na nim samym jak byk nalepka 1920x1080. Mogę sobie w ustawieniach NVidii ustawić ręcznie 1920x1080 ale wtedy co jakiś czas miga(gaśnie na sekundy ułamek). Sprzęt:
monit Iiyama ProLite E2208HDD,
grafa GeForce FX 5500,
Windows XP :)
aha, kabel nie D-SUB tylko ten na 24 bolce
płyta główna nie pamiętam, możliwe że mam na dysku stery nie do niej tylko do poprzedniej z innym chipsetem :)
WAT DO?
grafa GeForce FX 5500,
płyta główna nie pamiętam, możliwe że mam na dysku stery nie do niej tylko do poprzedniej z innym chipsetem :)
WAT DO?
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Miałem podobnie pare dni temu jak podpiąłem nowy monitor. Ja wyeliminowałem miganie (bo rozumiem że gaśnie tylko matryca a monitor się nie wyłacza sensu stricte) przez odznaczenie w ustawieniach grafiki "Alternatywny tryb wyświetlania DVI". Co prawda mam Radeona i znalazłem taki bajer w menu sterów od ATI ale może nVidia ma coś podobnego.Blackult pisze:Mogę sobie w ustawieniach NVidii ustawić ręcznie 1920x1080 ale wtedy co jakiś czas miga(gaśnie na sekundy ułamek). Sprzęt:
grafa GeForce FX 5500,
WAT DO?
No chyba że to nie ten kabel bo ja rozrózniam tylko między VGA i DVI ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Poszukam w takim razie, dziękuję :)
Z tego co na necie widzę, to ta moja NVidia ma problem z cyfrowym złączem po prostu i rozdziałki powyżej 1600 nie pociągnie. Tzn mam teraz 1920, ale wystaje mi poza ekran i sobie mogę mychą przejeżdżać a nie widać całego na raz ;)
Z tego co na necie widzę, to ta moja NVidia ma problem z cyfrowym złączem po prostu i rozdziałki powyżej 1600 nie pociągnie. Tzn mam teraz 1920, ale wystaje mi poza ekran i sobie mogę mychą przejeżdżać a nie widać całego na raz ;)
- manieczki
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Scaarph
kompjuter mi się włącza. może to i fajne by było, ale on mi się włącza sam, jak kimam. znaczy jak jest w trybie uśpienia to późną nocą potrafi zaskoczyć, kilka sekund pochodzić i się wyłączyć. chciałem się na niego zaczaić żeby zobaczyć czy na monitorku coś wyświetla chociaż, no ale bądźmy poważni. raz w amoku chyba nawet wylazłem z wyra i ekran był wygaszony, no ale głowy nie dam se za to uciąć czy to majak nie był. o co temu kurwie chodzi? apdejty jakieś? ktoś ma pomysł jakiś?
mi się tak TV kiedys włączył i okręcił głośność na cały regulator. nigdy więcej się to później nie powtórzyło. poltergeisty jakieś czy co?
- Mental
- weteran forumowych bitew
wylądował za oknem? :DDCI Hunt pisze: nigdy więcej się to później nie powtórzyło.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
nie, sprzęt do słuchania muzyki i oglądania filmów to najważniejsze sprzęty w domu. darowałem mu.
-
- zaczyna szaleć
Kilka dni temu trzy razy w ciągu nocy też wieża sama się odpaliła, nie żałując sobie głośności. Tej samej nocy były jakieś problemy z dostawą prądu, może to się jakoś z tym wiąże. Odłączenie kabla pomogło, sprzęt spokorniał i od tego czasu jest grzeczny. Naturalnie, wtyczka wróciła na swoje miejsce, gdyby ktoś miał się nabijać, że chwalę pokorę sprzętu bez zasilania. ;)
- Riven
- Kontakt:
Scaarph pisze:kompjuter mi się włącza. może to i fajne by było, ale on mi się włącza sam, jak kimam. znaczy jak jest w trybie uśpienia to późną nocą potrafi zaskoczyć, kilka sekund pochodzić i się wyłączyć. chciałem się na niego zaczaić żeby zobaczyć czy na monitorku coś wyświetla chociaż, no ale bądźmy poważni. raz w amoku chyba nawet wylazłem z wyra i ekran był wygaszony, no ale głowy nie dam se za to uciąć czy to majak nie był. o co temu kurwie chodzi? apdejty jakieś? ktoś ma pomysł jakiś?
tez tak raz mialem i byla to kwestia update'u. nie wiem czy cos poza calkowitym shutdownem da sie zrobic, ale tez nie widzialem niczego takiego od lat a przerobilem juz kilka laptopow.
- Scaarph
ale update'u czego? systemu? bo ten apdejtuję na bieżąco.
- Riven
- Kontakt:
nie wiem, ale jak ja widze ze nadchodzi jakis update to zawsze odkladam na pozniej bo nie chce mi sie resetowac kompa. moze po prostu ustawiasz na ktoras godzine i skurwysyn sie budzi w tym celu. wydaje mi sie ze sam tak mialem pare razy, ale huj wie.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Albo ktoś sobie z Ciebie jaja robi i śle po sieci pakiety WOL :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Scaarph
ty, bez jaj, nie wiem co to są te pakiety wol, ale od jakiegoś czasu rachunki dostaję przekurwaogromne, ale z drugiej strony to wybudzenie systemu trwa jeno sekund dziesięć. weź się rozpisz :)