Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

Re: Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.

30-11-2012, 13:17

No. Na szczęście niektóre (Lenovo, chyba także HP) umożliwiają zmianę tego z poziomu BIOSu.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

30-11-2012, 13:28

Arisowicz pisze:największym skurwysyńtwem tego świata jest wjebywanie klawisza funkcyjnego w lapkach na miejsce lewego controla. nie orientuję się dokładnie czy robi to ktoś poza Chinolami z Lenovo ale tak czy owak jakiś naprawdę ohydny typ musiał to wymyślić.

+1000 dlatego korea poludniowa FTW.

btw, Windows 8 to jest najlepszy system operacyjny desktopowy z jakim mialem do czynienia. uzywam co prawda dopiero od paru dni, ale jest tak SZYBKI, tak stabilny I tak elegancko zrobiony (trzeba tylko przywyknac do nowych rozwiazan, ale to zajmuje parenascie minut), ze ja pierdole. arcydzielo po prostu. a, I wiekszosc laptopow ma touchpady firmy synaptic, jak sobie sciagniecie stery uaktualnione pod katem win8, to mozna wlaczyc multitouch gesty ktorymi bardzo fajnie sie robi te nowe funkcje interfejsu. do touchscreena to sie nie umywa, ale dziala wtedy lepiej niz zwykla mysz.
this is a land of wolves now
Karkasonne

02-12-2012, 13:43

Co zrobić, by na Firefoxie po otwarciu były miniatury wybranych stron w które wystarczy kliknąć by tam wejść?
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

02-12-2012, 13:48

sam chciałbym wiedzieć. a że nikt u mnie w pracy nie wiedział to trzeba było ściągnąć jakąś wtyczkę. no ale może da się bez wtyczek obejść?
w operze to nie problem
Awatar użytkownika
29a
zaczyna szaleć

02-12-2012, 13:56

Wprowadzili to zdaje sie w wersji 16tej. Wystarczy jako strone domowa ustawic domyslna strone firefoxa czy cos w ten desen. Na dziendobry jest po zainstalowaniu. Zachowuje sie normalnie tak samo jak w chrome, tzn strony najczesciej odwiedzane, ale mozna przypiac na stale
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

02-12-2012, 14:00

a nie można zrobić tego tak jak w operze, czyli samemu wybrać sobie strony?
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

02-12-2012, 14:08

29a pisze:Wprowadzili to zdaje sie w wersji 16tej. Wystarczy jako strone domowa ustawic domyslna strone firefoxa czy cos w ten desen. Na dziendobry jest po zainstalowaniu. Zachowuje sie normalnie tak samo jak w chrome, tzn strony najczesciej odwiedzane, ale mozna przypiac na stale
Gdzie to jest konkretnie? Domyślna strona w FF 17tym to wyszukiwarka plus kilka ikon na dole z odnośnikami do podstawowych funkcji. Nadal korzystam z Fast Dial, ewentualnie ze Speed Dial.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-12-2012, 17:55

office 2013 to pierdolone arcydzielo. interfejs doprowadzony do perfekcji - schemat podobny jak wcześniej + sporo kosmetycznych zmian, ale stylistyka do granic minimalistyczna (czyli zajebista). no i jest chyba jeszcze szybszy niż kiedyś. jak mi ktoś tu wyjedzie z jakims latexem to smiechnę XDD
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

02-12-2012, 21:26

Riven pisze:office 2013 to pierdolone arcydzielo. interfejs doprowadzony do perfekcji - schemat podobny jak wcześniej + sporo kosmetycznych zmian, ale stylistyka do granic minimalistyczna (czyli zajebista). no i jest chyba jeszcze szybszy niż kiedyś. jak mi ktoś tu wyjedzie z jakims latexem to smiechnę XDD
Ale wiesz trollu że LaTeX to trochę co innego ;}?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-12-2012, 21:40

Wiem, i przecież dlatego to napisałem. Ostatnio jak była dyskusja o pakietach biurowych to któryś wyjechał z latexem i to jest pompix
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

02-12-2012, 21:44

ale friend requesta dostałeś potem?
Awatar użytkownika
29a
zaczyna szaleć

02-12-2012, 21:52

Riven pisze:office 2013 to pierdolone arcydzielo. interfejs doprowadzony do perfekcji - schemat podobny jak wcześniej + sporo kosmetycznych zmian, ale stylistyka do granic minimalistyczna (czyli zajebista). no i jest chyba jeszcze szybszy niż kiedyś. jak mi ktoś tu wyjedzie z jakims latexem to smiechnę XDD
LaTeX to by ci sie przydal na te ciagle ejakulacje tutaj. Taka internetowa prezerwatywa czasami nie zaszkodzilaby bo jeszcze bys zlapal jakiegos linuxa albo co :)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-12-2012, 22:06

Ale wiesz o czym mowa, czy tylko tak piszesz?
Awatar użytkownika
29a
zaczyna szaleć

02-12-2012, 22:13

Czekaj, gdzies tu mialem obrazek reakcyjny, o tu mi google znalazlo. Armageddon ciemne, dlugo wazone ;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-12-2012, 22:32

Czyli nie wiesz.

Zreszta co tam, jest nad czym ejakulować. Wlasnie podlaczylem sobie konto i te cale kafelki nabraly zycia. Pelen wypas. Wyglada to wszystko zajebiscie. Klient poczty do którego podlaczylem konto rozwala androidowego gmaila na łopatki jeśli chodzi o estetykę, to samo aplikacje typu News, Travel czy Maps. Az serce mnie boli jak to pisze, ale tak jest. No i nie jest tak, ze forsują na sile swój ekosystem - już teraz jest bardzo ladna, automatyczna integracja z kontami Google, wiec np. Kalendarz czy kontakty z fejsa wchodzą w to bez zadnego zgrzytu. Klient fejsa np.:

Obrazek

znow: statycznie nie robi to takie wrazenia, ale w ruchu, dzięki plynnosci o jakiej android poki co może zapomnieć, robi kolosalne wrazenie. wszystko jest proste, plynne i podyktowane przez tresc, a nie forme - content to tak na oko 98% ekranu, interfejs jest latwy do opanowania ale niemal niewidzialny. alez dojebali. no i ogolna szybkość systemu i boottime parosekundowy - nie mam pytan. miałem znacznie nizsze oczekiwania.
Awatar użytkownika
hcpig

04-12-2012, 07:58

Trzeba mi softu do zgrywania filmów, muzy itp. streamowanych np. leci se film, nie da się go ściągnać normalnie a tu mi program go zapisuje tak jakby sam go nagrywał wicie rozumicie. Najlepiej freeware oczywiście.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
29a
zaczyna szaleć

04-12-2012, 09:53

Ale o jakim streamie mowisz?
Silverlight - zaleznie od platformy, albo jest to normalny kontener WMV albo z dodatkowym DRM i w tym drugim wypadku moze byc problem
Flash - no tu sie da cos pokobinowac z proxy ewentualnie z monitorowaniem TEMPa
wlasne aplikacje (ipla it) - raczej odpadaja bo leca po drmowych kodekach

Generlanie najlepiej podac konkretny przyklad streamu i poszukac na google, uniwersalych narzedzi niestety nie ma
Cthulhu

04-12-2012, 11:37

nie do końca to problem z softem/sprzętem a z kodem html, zna się tu ktoś na tego typu sprawach? Na moje oko sprawa nie jest zbyt skomplikowana, ale nie chciałbym przypadkiem nic zjebać.
Odezwie się ktoś na PW to wyjaśnię o co chodzi, bo tu za dużo pisania, wklejania ect, nie chcę robić syfu ;)
ODPOWIEDZ