Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
No chyba źle się wyraziłem, właśnie nie chodzi mi o konkretne programy typu cośtam dla yotube, costam innego dla myspace itp. bo do nich znaleźć łatwo a do bardziej niszowych na ogół nie ma wcale, szukam raczej czegoś co wyłapie mi to co pojawia się na ekranie monitora / leci z głośników na zasadzie 'kamery' (oczywiście taki soft, który zrobi to w dobrej jakości).
Yare Yare Daze
- Scaarph
- zahartowany metalizator
jaka przeglądarka? ja w firefoxie mam jakiegoś plugina, niestety nie potrafię podać nazwy bo nie mam go na liście hehe, ale na pasku mam ikonkę, którą mogę sobie kliknąć kiedykolwiek jestem na stronie, z której leci jakiś streaming, czy to filmik, czy to muzyka, i wybrać zapis do pożądanego formatu w pożądanej jakości. jestem pewny, że takich pluginów jest więcej, poszukaj.
myślę, że jednak masz większe szanse jak tutaj napiszesz o co chodzi :)Cthulhu pisze:nie do końca to problem z softem/sprzętem a z kodem html, zna się tu ktoś na tego typu sprawach? Na moje oko sprawa nie jest zbyt skomplikowana, ale nie chciałbym przypadkiem nic zjebać.
Odezwie się ktoś na PW to wyjaśnię o co chodzi, bo tu za dużo pisania, wklejania ect, nie chcę robić syfu ;)
- Mol
downloadhelper?hcpig pisze:No chyba źle się wyraziłem, właśnie nie chodzi mi o konkretne programy typu cośtam dla yotube, costam innego dla myspace itp. bo do nich znaleźć łatwo a do bardziej niszowych na ogół nie ma wcale, szukam raczej czegoś co wyłapie mi to co pojawia się na ekranie monitora / leci z głośników na zasadzie 'kamery' (oczywiście taki soft, który zrobi to w dobrej jakości).
Scaarph pisze: myślę, że jednak masz większe szanse jak tutaj napiszesz o co chodzi :)
możliwe.
chodzi o to, że mam szablon na którym pomiędzy menusami (news/info/ect/ect) a tekstem było miejsce na zdjęcie. Nie potrzebuję tej przestrzeni, więc nie wrzucałem żadnej fotki. Problem polega na tym, że teraz pomiędzy menusami a tekstem jest wolny obszar, którego nie potrafię usunąć. Domyślam się, że trzeba usunąć fragment kodu html, ale jaki, za chuj nie wiem ;p
ktoś coś?
- hcpig
Mol / Scaarph - nie chodzi mi o wtyczki do ściągania robione pod konkretne serwisy tylko soft który 'kameruje' to co się dzieje na ekranie.
Yare Yare Daze
- Scaarph
ten mój to nie jest pod konkretne serwisy, wyłapuje po prostu każdy streaming na każdej stronie. gdzie byś nie wlazł, klikniesz play, filmik się buforuje i możesz zapisywać go na dysku.
czy chodzi tobie o coś w rodzaju FRAPS? używany najczęściej do zgrywania filmików z gierek, ale można też nagrać konkretny obszar pulpitu lub jego całość.
czy chodzi tobie o coś w rodzaju FRAPS? używany najczęściej do zgrywania filmików z gierek, ale można też nagrać konkretny obszar pulpitu lub jego całość.
- hcpig
No coś takiego bo wtyczki jak chociażby downloadhelper mają niby wiele site'ów w ofercie ale ten zakres i tak jest niewystarczający. Chociaż możesz w sumie sprawdzić nazwę wtyczki której używasz, a nóż widelec...
Yare Yare Daze
- Scaarph
no właśnie chciałem sprawdzić, ale nie mam jej na liście wtyczek :) zaraz zrobię skrina ikonki, może ktoś rozpozna co to jest.
i tak jak piszę, zapomnij o zakresach jakichś. to gówno ssie strimowaną muzykę/film z każdej strony. uniwersalne to to jest, rozumisz.
edit:

to czerwone to to.
i tak jak piszę, zapomnij o zakresach jakichś. to gówno ssie strimowaną muzykę/film z każdej strony. uniwersalne to to jest, rozumisz.
edit:

to czerwone to to.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Mol
z tego co wiem to downloadhelper ma i taka funkcjehcpig pisze:Mol / Scaarph - nie chodzi mi o wtyczki do ściągania robione pod konkretne serwisy tylko soft który 'kameruje' to co się dzieje na ekranie.
- hcpig
Działa downloadhelper, faktycznie ma opcję przechwytywania ekranu i konwerter tylko trzeba je było dościągać do podstawki, dzięki wielkie!
Yare Yare Daze
Znacie jakieś dobre programy do ściągania video z youtube ew. vimeo?
- Riven
- Kontakt:
- Mol
no przeciez pare ostatnich postow jest na ten temat?Cthulhu pisze:Znacie jakieś dobre programy do ściągania video z youtube ew. vimeo?
- Scaarph
daj mu spokój, skąd miał wiedzieć bez czytania
daj spokój, skąd mialem wiedzieć bez czytania? ;D
ale dzięki bardzo za pomoc ;)
ale dzięki bardzo za pomoc ;)
- chaos
- w mackach Zła
help
na co podmienić asus p5k + q8300 + 4 gb ramu ?
żeby było szybciej, nowocześniej ? w gry nie gram, system linux, głównie foto i video
jakiś AMD ? fx-8100 czy i5 2500 ?
help
żeby było szybciej, nowocześniej ? w gry nie gram, system linux, głównie foto i video
help
- Riven
- Kontakt:
jak nie grasz w gry to i5 jest spoko. ja mam i5 i to wersje mobilna i wszystko poza grami smiga jak na porządnym desktopie. no ale mam win8 który jest jak blyskawica :PPPP
this is a land of wolves now
- 29a
- zaczyna szaleć
A obrabiasz grafike 3d? Bo mozesz wziasc cos z intelem gfx. Lekkie i 1080p obsluguje. Do malo zracego desktopu w sam raz.chaos pisze:help
help
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
- chaos
- w mackach Zła
zero 3d, zauważyłem że amd tańczy ale za to więcej watów zżera ?