na sprzęcie jakiej firmy słuchacie muzyki?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Kilgore
- weteran forumowych bitew
Re: na sprzęcie jakiej firmy słuchacie muzyki?
Można by tak z przymrużeniem oka napisać że Technics się zepsuł jak się zaokrąglił:)
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- Stary Metal
- w mackach Zła
Może i tak, może to moje skrzywione ucho lepiej odbiera ten dźwięk od nowych sprzętów, może i kieszeń jest krzywo ( choć to raczej kwestia zdjęcia) ale sprzęt gra bezawaryjne już około ćwierć wieku. I naprawdę go nie oszczędzam. To w obronie tego zestawu. Bo najczęściej słucham właśnie na Technicsie. Bo dźwięk ma bardzo dobry.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
-
Technics niby powrócił do gry?
-
- postuje jak opętany!
Już kilka dobrych lat temu. R1 robi świetną robotę a i 700 jest bardzo dobrze odbierana. To stylistyczny powrót raczej do lat 80 niż 90.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Za pare stowek siodemke to warto, choc za te kaset mozna sporo lepszych, najlepiej trzy siodemki, ogolnie to w porownaniu od serii 9 tam sa prawie kosmetyczne roznice jak sie zajrzy, tez jest to rozpisane. Wieksosc flagowcow ma dorzucone tylko albo glowice albo trochebajerow. Z kolei schemat 939 i kolejnych dziewiatek malo sie rozni od flagowcow z serii Urushi CT91. Ogolnie to Pionieery tez sie popsuly wraz z zaokragleniemKilgore pisze: ↑21-03-2025, 12:36Moim zdaniem nie, szukaj takiego z mechanizmem który nazywali Reference Cassette Deck, to w różnych latach były różne modele. Na początku wszystkie 9.. a pod koniec na przykład wsadzili go do cts 610 (najlepszy stosunek cena/jakość imo)Morbid Marcin pisze: ↑21-03-2025, 10:38To podłączę się, czy kaseciak Pioneer 737 to maszyna warta według was uwagi? Bo typuje ja do kupna i zastanawiam się, czy ktoś używa i ma praktyczne uwagi.
Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Nowe decki to jednak nie to.
woodpecker from space
- Kilgore
Bardziej od elektroniki chodziło mi o mechanikę, Pioneer zrobił świetny mechanizm i albo on jest w danym modelu albo go nie maTriceratops pisze: ↑28-03-2025, 08:35Za pare stowek siodemke to warto, choc za te kaset mozna sporo lepszych, najlepiej trzy siodemki, ogolnie to w porownaniu od serii 9 tam sa prawie kosmetyczne roznice jak sie zajrzy, tez jest to rozpisane. Wieksosc flagowcow ma dorzucone tylko albo glowice albo trochebajerow. Z kolei schemat 939 i kolejnych dziewiatek malo sie rozni od flagowcow z serii Urushi CT91. Ogolnie to Pionieery tez sie popsuly wraz z zaokragleniemKilgore pisze: ↑21-03-2025, 12:36Moim zdaniem nie, szukaj takiego z mechanizmem który nazywali Reference Cassette Deck, to w różnych latach były różne modele. Na początku wszystkie 9.. a pod koniec na przykład wsadzili go do cts 610 (najlepszy stosunek cena/jakość imo)Morbid Marcin pisze: ↑21-03-2025, 10:38To podłączę się, czy kaseciak Pioneer 737 to maszyna warta według was uwagi? Bo typuje ja do kupna i zastanawiam się, czy ktoś używa i ma praktyczne uwagi.
Nowe decki to jednak nie to.
- Triceratops
No ale tor siodemek i dziewiatek chyba jest ten sam z tego co pamietam
woodpecker from space
- Kilgore
Tu nie ma reguły, zależy od rocznika, na początku weszły tylko do 9 i urushi, potem do 7. a na końcu 610Triceratops pisze: ↑28-03-2025, 11:42No ale tor siodemek i dziewiatek chyba jest ten sam z tego co pamietam
o np CT-95,93-91-91A Elite,979-93-91a-939M2,S920S.S830S,S820S,900S,S740S,777,S730,S910,S710,S620,S610..
I w odpowiednikach Japońskich - Pioneer T-1100S,T-1000S,T-07S,T-858,T-700S
ps ten 737 to nie jest dual capstan
-
Panowie Audiolab A 6000 wzmak plus odtwarzacz cd mam okazję wypożyczyć na weekend .
Mieliście do czynienia , byscie dali szanse ?
Warto ?
Pytam bo paru kolegów z tego forume trafnie doradziło mi lata temu przy zakupie. np głośni .
Tradycyjnie dzięki .
Warto ?
Pytam bo paru kolegów z tego forume trafnie doradziło mi lata temu przy zakupie. np głośni .
Tradycyjnie dzięki .
Ostatnio zmieniony 04-04-2025, 11:01 przez r o b e r t, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- rozkręca się
Dziwne pytanie... masz mieć na weekend w domu, sprawdzisz sobie i pytasz czy warto? Prędzej od Ciebie można by się spodziewać odpowiedzi na to pytanie.
-
- w mackach Zła
Jeśli chodzi o wzmacniacz, to w przypadku gdy funkcjonalność i brzmienie będą Ci pasować to możesz kupować. Natomiast zastanowiłbym się poważnie na odtwarzaczem. Kupiłem kiedyś nówkę CD Audiolab, pograł 2,5 roku i zdechł. Awaria modułu servo. Serwis stwierdził, że nie do naprawienia. Zatem cdka Audiolab bym odpuścił.r o b e r t pisze: ↑04-04-2025, 09:39Panowie Audiolab A 6000 wzmak plus odtwarzacz cd mam okazję wypożyczyć na weekend .
Warto ?
Tradycyjnie dzięki .
-
- rasowy masterfulowicz
Pamiętasz może jakie były objawy tej awarii?Elhaz_77 pisze: ↑04-04-2025, 13:17Jeśli chodzi o wzmacniacz, to w przypadku gdy funkcjonalność i brzmienie będą Ci pasować to możesz kupować. Natomiast zastanowiłbym się poważnie na odtwarzaczem. Kupiłem kiedyś nówkę CD Audiolab, pograł 2,5 roku i zdechł. Awaria modułu servo. Serwis stwierdził, że nie do naprawienia. Zatem cdka Audiolab bym odpuścił.r o b e r t pisze: ↑04-04-2025, 09:39Panowie Audiolab A 6000 wzmak plus odtwarzacz cd mam okazję wypożyczyć na weekend .
Warto ?
Tradycyjnie dzięki .
Mam 5 letniego Atoll CD50 i ma spore problemy z odczytem bardziej porysowanych oraz gęściej zapisanych (w okolicach 70 minut) płyt cd. Stare 20 letnie DVD denon przytargane ze strychu działa bez zarzutów. Odtwarzacz służy mi wyłącznie jako transport do DAC i zastanawiam się co dalej, kupić coś nowego ? Z tego wszystkiego zacząłem grać z plików przez streamer i na Tidal brzmi to naprawdę dobrze.
-
- w mackach Zła
Po prostu przestał działać. Jak część płyt czyta, a części nie to trzeba przeczyścić soczewkę lub kupić nowy laser.
- Triceratops
Tutaj nowa 620 jak ktos lubi Pionki i ich transportyKilgore pisze: ↑21-03-2025, 12:36Moim zdaniem nie, szukaj takiego z mechanizmem który nazywali Reference Cassette Deck, to w różnych latach były różne modele. Na początku wszystkie 9.. a pod koniec na przykład wsadzili go do cts 610 (najlepszy stosunek cena/jakość imo)Morbid Marcin pisze: ↑21-03-2025, 10:38To podłączę się, czy kaseciak Pioneer 737 to maszyna warta według was uwagi? Bo typuje ja do kupna i zastanawiam się, czy ktoś używa i ma praktyczne uwagi.
https://allegro.pl/oferta/pioneer-ct-s6 ... t=item_img
woodpecker from space
-
Marantz MODEL 50 nowy trop u mnie bo mam Cd Marantz 8005 i lata śmiga jak F 16
powoli mi idzie zakup , ale wciągnąlem sie Pozdrawiam mega muzy życzę !
powoli mi idzie zakup , ale wciągnąlem sie Pozdrawiam mega muzy życzę !
- Triceratops
Nie wciagaj sie w to, bo leczenie z tego jest trudne i okrutne, dusza potem boli.
Czasami lepiej kupic jakas budzetowke i miec z glowy. Jak zobaczylem na czym dotychczas sluchal audiofil Marian Konopnicki swoich 100000 plyt i mial takie wrazenia muzyczne to wtedy sie czlowiek zaczyna zastanawiac czy naprawde jakis glosnik nie styka aby bylo dzwieki slychac ;)
Czasami lepiej kupic jakas budzetowke i miec z glowy. Jak zobaczylem na czym dotychczas sluchal audiofil Marian Konopnicki swoich 100000 plyt i mial takie wrazenia muzyczne to wtedy sie czlowiek zaczyna zastanawiac czy naprawde jakis glosnik nie styka aby bylo dzwieki slychac ;)
woodpecker from space
- Kilgore
Marian to chyba denony, tragedii nie ma. Ciekawe jakie kolumny
- Triceratops
No teraz zmienil, i nie jest to jakis wysublimowany sprzet, ale to co bylo wczesniej to byl jakis dramat.
A paki to nie wiadomo
A paki to nie wiadomo
woodpecker from space
-
Z ciekawości o sprzecie też nagrał odcinek ?
No i na jakim słucha najlepszego zespołu na planecie Ziemia !
Zdrówka dla Was i Najbliższych bo Najważniejsze .
No i na jakim słucha najlepszego zespołu na planecie Ziemia !
Zdrówka dla Was i Najbliższych bo Najważniejsze .
- Triceratops
To raczej jego psychofana pytaj czyli kol. Zulka, bo ja na tym feju siedze wlasnie tylko dlatego, ze sa tam grupy sprzetowo-kasetowe, ale gdzies mi mignelo, ze cos wymienial i pytal o rady. I nie pamietam czy zmienil na Denona czy arcypopularnego u nas Technicsa ale nie byly to jakies specjalnie wybitne klocki
woodpecker from space