Nie ma takich pokojów jak w salonach audio, ale niektórzy pozwalają włączać własne płyty. W zeszłym roku na stoisku Wile Rock leciał Satyricon i ludzie nie uciekali ;)Medard pisze:Tak rzeczywiście, tylko w tulipie niewiele będzie.Elhaz_77 pisze:Sobieski i Golden Tulip są bardzo blisko siebie, zatem możesz zaliczyć dwie lokalizacje.
Czy na tych targach da się posłuchać muzyki w pokojach odsłuchowych? W skyboxach na narodowym? Na planie są stoiska dystrybutorów np. Q21
sprzęt audio - potrzebna pomoc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- w mackach Zła
Re: sprzęt audio - potrzebna pomoc.
Zupełnie mnie to nie dziwi. Zrobili się juzer frendli ruszając w otchłań popeliny.Elhaz_77 pisze: W zeszłym roku na stoisku Wile Rock leciał Satyricon i ludzie nie uciekali ;)
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
A gdzież, przecież dla melomana słuchającego odgłosy natury, różne dźwięki wieloryba albo pandy, na sprzęcie za 20k, takie bon jovi to muza z piekła rodem.535 pisze:Zupełnie mnie to nie dziwi. Zrobili się juzer frendli ruszając w otchłań popeliny.Elhaz_77 pisze: W zeszłym roku na stoisku Wile Rock leciał Satyricon i ludzie nie uciekali ;)
Co dopiero jakiś Satyricon.
Reasumując, takie audio show to raczej reklama sprzętu. Ale może zajrzę.
-
- w mackach Zła
Myślę, że niemało z odwiedzających słucha metalu, widać było po koszulkach, a przecież wiele osób, w tym ja, nie ubiera się jak metalowiec.
Na takiej imprezie można zwrócić uwagę na jakiś ciekawy sprzęt, poza tym wystawcy rozdają kupony rabatowe, np. -20% jeśli coś kupisz w ciągu 7 dni od Audio-show.
W strefie słuchawek słuchasz swoich płyt lub odpalają Ci Tidal albo Spotify.
Na pewno warto się tam wybrać.
Na takiej imprezie można zwrócić uwagę na jakiś ciekawy sprzęt, poza tym wystawcy rozdają kupony rabatowe, np. -20% jeśli coś kupisz w ciągu 7 dni od Audio-show.
W strefie słuchawek słuchasz swoich płyt lub odpalają Ci Tidal albo Spotify.
Na pewno warto się tam wybrać.
Gdyby ktoś był zainteresowany kolumnami podstawkowymi, to jestem świeżo po obcowaniu z Paradigm Premiere 200B i jest to niesamowite wrażenie. Ten niepozorny głośniczek może zrobić niezłe kuku. Polecam sprawdzić.

- COFFIN
Czasem właśnie takie niepozorne maluchy potrafią zajebiście grać. Nie chce mi się już dzisiaj szukać, jakie parametry?
'Come the Blessed Madness'
- Sybir
Napiszę tylko, że jestem umówiony na przesłuchanie tych podstawek w przyszłym tygodniu ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Nie znam się na tym, pewnie można znaleźć. W każdym razie grają jak solidne kolumny podłogowe. Doktorze, zapnijcie pasy.COFFIN pisze:Czasem właśnie takie niepozorne maluchy potrafią zajebiście grać. Nie chce mi się już dzisiaj szukać, jakie parametry?
- Sybir
W takim razie wezmę na testy tylko płyty Grechuty i SDM.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Medard
To taki mit i kit, że duże kolumny grają lepiej.
Podstawkowe często grają lepiej i dają większą głebię dźwieku, łatwiej jest je wysterować.
Ale zwykle nie nagłośnią dużego pomieszczenia.
Kolumny stojące dadzą sobie radę w pokoju 25 mk2, ale są zwyczajnie za duże do 10 mk2.
Podstawkowe często grają lepiej i dają większą głebię dźwieku, łatwiej jest je wysterować.
Ale zwykle nie nagłośnią dużego pomieszczenia.
Kolumny stojące dadzą sobie radę w pokoju 25 mk2, ale są zwyczajnie za duże do 10 mk2.
Die Welt ist meine Vorstellung.
To zależy co masz na myśli pisząc "duże pomieszczenie". Strzelam, że dla większości "duże pomieszczenie" to okolice 20 - 25 metrów kwadratowych. Niezagraconych metrów kwadratowych, rzecz jasna. Więc można spokojnie ten sprzęt porównywać.
Herr doktor, gdy będziecie przy przewodach, zwróćcie uwagę na promocje w Avcorp z Jawora. Produkty firmy na W oferowane są w interesujących cenach. Dodam, że posiadając lutownicę i odrobinę chęci oraz zdolności manualnych, można obniżyć cenę pajęczyny niemal o połowę. Także szable w dłoń!Sybir pisze:W takim razie wezmę na testy tylko płyty Grechuty i SDM.
-
- w mackach Zła
Recenzja Paradigm Premier 700F:
http://wstereo.pl/test-paradigm-premier ... ie-lubimy/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://wstereo.pl/test-paradigm-premier ... ie-lubimy/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sybir
Na chwilę obecną wiem tyle, że polecane otwarcie i w PMkach kolumny Paradigm Premier 200B to jest coś, co NAPRAWDĘ warto rozważyć, planując zakup głośników w tej kategorii cenowej. Dzisiaj w końcu posłuchałem, co potrafią - bawiłem się db/bdb przez ok. 1,5 godziny, i bawiłbym się dalej, gdyby nie skończył się czas testu.
W kwestii kolumn sprawa jest więc jasna, pozostaje już "tylko" wybór odtwarzacza i wzmacniacza. Mam swoich faworytów, ale koncept musi się jeszcze trochę pofermentować. Sprawdzę jeszcze "zestaw I" na Red King Crimson i Infernal Blasting Azarath, tylko nie wiem jeszcze, kiedy ;)
W kwestii kolumn sprawa jest więc jasna, pozostaje już "tylko" wybór odtwarzacza i wzmacniacza. Mam swoich faworytów, ale koncept musi się jeszcze trochę pofermentować. Sprawdzę jeszcze "zestaw I" na Red King Crimson i Infernal Blasting Azarath, tylko nie wiem jeszcze, kiedy ;)
-
- zahartowany metalizator
Też jestem na etapie rozglądania się za kolumnami. Czy ktoś z forumowiczów miał okazję słuchać BOWERS & WILKINS 603 lub 683 S2? Jeśli tak proszę o opinię.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Medard
To świetne kolumny.mistrzsardu pisze:Też jestem na etapie rozglądania się za kolumnami. Czy ktoś z forumowiczów miał okazję słuchać BOWERS & WILKINS 603 lub 683 S2? Jeśli tak proszę o opinię.
- Medard
Ktoś zna serwis gramofonów vintage w Warszawie lub okolicy do 100 km?
Słyszałem o grubej nucie i nomos.
Oba podobno drogie.
Słyszałem o grubej nucie i nomos.
Oba podobno drogie.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- postuje jak opętany!
Swego czasu na polskim audiofilskim forum audiostereo.pl powstał temat o metalowych fascynacjach użytkowników. Wśród opisywanych albumów nie zabrakło rzeczy naprawdę ekstremalnych, jak np. dwie pierwsze płyty DEICIDE. Ciekawie jest czasem poczytać, co o takiej muzie piszą ludzie niekoniecznie siedzący w tych klimatach głęboko a także o reakcjach niektórych audiofilów, co na pewne opisywane tytuły natrafili po raz pierwszy:) Czyli i wśród odwiedzających audiofilskie wystawy może być wielu metal-maniaków. Inną sprawą jest, jak muzyka metalowa, deathmetalowa albo grindcorowa może zabrzmieć na naprawdę dobrym sprzęcie audio. Nie czarujmy się, poziom realizacyjny większości wydawnictw czyni tę muzykę zdatną do odsłuchu przede wszystkim na niedrogim sprzęcie, chociaż są wyjątki.Elhaz_77 pisze:Myślę, że niemało z odwiedzających słucha metalu, widać było po koszulkach, a przecież wiele osób, w tym ja, nie ubiera się jak metalowiec. (...)
In God We Trust
-
- starszy świeżak
Wydaje mi się, ze metal, podobnie jak rock, ma nawet ostrzejsze wymagania sprzetowe niz audifilskie plumkanie. Generalnie na lepsiejszym sprzecie wszystko brzmi lepsiej w tym takze a moze przede wszystkim metal. Nawet gorsza realizacja bedzie brzmiała lepiej na dobrze dobranym sprzecie niż na chłamie. W lepszym sprzecie mozna charakter zestawu grającego dobrac do rodzaju muzyki a w tanim najczęsciej jest się skazanym na podbarwiane gównem cykanio dudnienie, które nie służy żadnej muzyce a juz napewno nie metalowi gdzie ze wzgledu na dosyć agresywne traktowanie instrumentów dobrze byłoby skierowac sie w kierunku lampowego ciepła.
Niestety ciepłe i precyzyjne brzmienie jest jak piękna, seksowna, dobra w łóżku, mądra i pracowita kobieta. Ktoś podobno taką widział, ktoś nawet ponoć miał a jeden to sie chwalił, że kiedys była do kupienia ale szybko poszła i za taką kasę, że lepiej było kupic kilka i w kazdej z nich miec po jednej z wymienionych.
Niestety ciepłe i precyzyjne brzmienie jest jak piękna, seksowna, dobra w łóżku, mądra i pracowita kobieta. Ktoś podobno taką widział, ktoś nawet ponoć miał a jeden to sie chwalił, że kiedys była do kupienia ale szybko poszła i za taką kasę, że lepiej było kupic kilka i w kazdej z nich miec po jednej z wymienionych.
Prawda jest niczym wobec wiary.
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
Moim zdaniem im lepszy sprzęt tym bardziej pokazuje lichą produkcję.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas