sprzęt audio - potrzebna pomoc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: sprzęt audio - potrzebna pomoc.
No cóż, wspaniała perspektywa ;-) Wasze zdrowie Panowie, to forum podpowiedziało mi żeby dokonać takiego zakupu ;-)
Forum jest jak rodzina, więc promujemy i proponujemy rytm życia, ale przede wszystkim współżycia w tej podstawowej komórce społecznej.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A przy okazji dziękuję za podpowiedź jeśli chodzi o zakup winyla "Slowly we rot" - chodził mi po głowie już wcześniej, więc wylądował wcześniej też w koszyku
Mam pytanie. Czy ktoś używa wkładki Ortofon 2M Bronze i ma w związku z tym jakieś uwagi. Czy warto? Czy iść "wyżej"? Może jednak szkoda zachodu i lepiej zostawić talary na zimne harnasie?
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
Zastanawiałem się nad nią dosyć długo, niestety z odsłuchami na żywo jest problem. Pozostaje to co można usłyszeć w sieci, u mnie zwyciężyła nagaoka i jestem bardzo zadowolony, świetna stereofonia i detaliczność, nie jest to ciepłe brzmienie. Pokazuje wszystkie zalety i wady realizacji. He ale pomogłem w temacie ortofona.535 pisze:Mam pytanie. Czy ktoś używa wkładki Ortofon 2M Bronze i ma w związku z tym jakieś uwagi. Czy warto? Czy iść "wyżej"? Może jednak szkoda zachodu i lepiej zostawić talary na zimne harnasie?
Osobiście kusi mnie spróbować coś mc, to będzie chyba następny krok, ale na razie muszę kupić kolumny.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
-
- w mackach Zła
Nie znam tej wkładki, ale znajomy, który siedzi w winylach zapytany o w miarę tanią i dobrą wkładkę do ciężkiego grania poleca Sumiko Pearl Black.535 pisze:Mam pytanie. Czy ktoś używa wkładki Ortofon 2M Bronze i ma w związku z tym jakieś uwagi. Czy warto? Czy iść "wyżej"? Może jednak szkoda zachodu i lepiej zostawić talary na zimne harnasie?
Z tym, że to jest dla mnie krok w bok, oczywiście jeżeli chodzi o cenę, a jestem ze swojej wkładki (kolejnej tej samej zresztą) zadowolony. Jednak powoli przymierzam się, żeby stanąć na skrzynce po harnasiu. Stąd moje pytanie.
-
- rasowy masterfulowicz
Moze shure m44-7 ? u mnie sprawdza sie wysmienicie
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
A czym skrobiesz jeśli można zapytać?535 pisze:Z tym, że to jest dla mnie krok w bok, oczywiście jeżeli chodzi o cenę, a jestem ze swojej wkładki (kolejnej tej samej zresztą) zadowolony. Jednak powoli przymierzam się, żeby stanąć na skrzynce po harnasiu. Stąd moje pytanie.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Jeżeli ktoś szuka nagłośnienia pokoju do ok 25 m2, to jest przestrzeń, rozdzielczość i moc.
Sterowanie z telefonu, albo po kablu, dobre w plener i w domu na imprezy.
Tylko kosztuje trochę ta Vifa, ale bije Zeppelina czy Denona:

Tylko kosztuje trochę ta Vifa, ale bije Zeppelina czy Denona:

Medard, ale o damskich torebkach dla mężczyzn rozmawiamy w wątku o modzie, albo ewentualnie tutajMedard pisze:Jeżeli ktoś szuka nagłośnienia pokoju do ok 25 m2, to jest przestrzeń, rozdzielczość i moc.
Tylko kosztuje trochę ta Vifa;
viewtopic.php?f=19&t=13570" onclick="window.open(this.href);return false;
- Medard
A ta "Torebka" świetnie gra, jak takie mają być torebki, to biorę i noszę.
Dwa dni temu słuchaliśmy z kumplem róznej muzyki i nie mogliśmy się nadziwić, że tak daje radę.
Dwa dni temu słuchaliśmy z kumplem róznej muzyki i nie mogliśmy się nadziwić, że tak daje radę.
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
Właśnie zanabyłem ponad trzydziestoletni monitory techniczna, mają być tip top, zobaczymy ale długo na nie polowałem
- Sybir
Koledzy, orientuje się któryś z Was w rynku radioodtwarzaczy samochodowych? Szukam jakiegoś optymalnego rozwiązania od kilku dni i jestem w kropce - o ile w sprzęcie domowym i przenośnym mniej więcej się orientuję, tak w kwestii audio samochodowego jestem zielony.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Sybir
Jest stare, nie czyta kompaktów i w dodatku nie chce ich oddawać, toteż trzeba je później wyciągać ręcznie.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
oj, niestety dobrze znam ten bol. nazywa sie renaultSybir pisze:Jest stare, nie czyta kompaktów i w dodatku nie chce ich oddawać, toteż trzeba je później wyciągać ręcznie.
niech to miejsce niebawem zniknie
Pomóż doktorowi zamiast go dobijać. Co ja mogę doradzić? Może tyle. Budżet. Nie przekraczaj połowy wartości wozu. To żart oczywiście... Powiedz panu w sklepie specjalistycznym do czego chcesz to włożyć i będzie bdb. Nie wiem co teraz jest w modzie, ale ja miałem kilka podstawowych modeli sony i zawsze było przyzwoicie. Podejrzewam że nie potrzebujesz wodotrysków. Oczywiście najtańsze barachło omijaj szerokim. I jeszcze jedno. Najważniejsze. Odpuść słuchanie oryginałów w odtwarzaczu samochodowym. Tylko zgrane płyty do plików. Połowę płyt w ten sposób rozpierdoliłem. Pudełka, rysy, te sprawy. Szybka wymiana podczas jazdy, dyski luzem w schowku albo za siedzeniem i pozamiatane. Nie polecam.
- Medard
Prosta sprawa, zobacz w necie ile kosztuje nowe, do tego modelu samochodu.Sybir pisze:Jest stare, nie czyta kompaktów i w dodatku nie chce ich oddawać, toteż trzeba je później wyciągać ręcznie.
Porównaj z używkami. Jak się trafi dobra to kupisz znacznie taniej, za 60 do 150 zetów pozłacanych.
Popatrz we filmik na YouTube, czy dasz radę odkręcić panel i wymienić sam.
Czasami trzeba mieć odpowiednie klucze, zawsze trzeba uważać na przewody. Ale raczej to prosta zabawa. Nawet jak coś zepsujesz, to podziękujesz koledze, że była okazja wymienić samochód na coś innego niż francuz :)
Jak nie, to pomykaj do lokalnego mechaniora i on wymieni za skrzynkę harnasia.
Die Welt ist meine Vorstellung.