zakup gitary
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: zakup gitary
Proszę o porady, jakiej gitary elektrycznej i jakiego piecyka szukać dla nastolatki.
Sprzęt nowy. Preferowane sklepy typu Riff, stacjonarne.
Umiejętności gry właściwie żadne, gra 3ci miesiąc na akustycznej. Na chwilę obecną grana jest muzyka rockowa.
Sprzęt nowy. Preferowane sklepy typu Riff, stacjonarne.
Umiejętności gry właściwie żadne, gra 3ci miesiąc na akustycznej. Na chwilę obecną grana jest muzyka rockowa.
14.08.2024
-
- weteran forumowych bitew
Jak podasz widełki finansowe albo górną granicę kwoty za jaką ma być uszczęśliwiona młodzież wtedy będzie trochę łatwiej coś doradzić.
- Ascetic
Chciałbym zamknąć się w 3 k. Jak będzie trochę więcej, dam radę. Ma to być prezent za dostanie się do wymarzonego liceum. Nie wiem, czy to dużo, czy mało, ale na tę chwilę chciałbym taki prezent, w tych pieniądzach jej zrobić. Tym bardziej, że wymarzony.
14.08.2024
-
- weteran forumowych bitew
PWAscetic pisze: ↑09-12-2021, 15:35Chciałbym zamknąć się w 3 k. Jak będzie trochę więcej, dam radę. Ma to być prezent za dostanie się do wymarzonego liceum. Nie wiem, czy to dużo, czy mało, ale na tę chwilę chciałbym taki prezent, w tych pieniądzach jej zrobić. Tym bardziej, że wymarzony.
- Ascetic
Podeślij jeszcze raz, nie mam PWOgre pisze: ↑09-12-2021, 15:53PW
14.08.2024
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Chciałbym się dowiedzieć konkretniej i dokładniej o ostrojeniu gitar elektrycznych w death metalu, jeśli ktoś ma wiedzę. Czy np. takie zespoły jak Cannibal Corpse, Suffocation, Hate Eternal czy Immolation stroją się niżej jeszcze niż o pół tonu swoją najgrubszą strunę E do D? (zapewne na pewno niżej, ale chcę wiedzieć o ile) i czy wszystkie struny obniżają? Czy tylko dwie lub trzy najgrubsze? Chodzi mi o strojenie w sześciostrunowej gitarze elektrycznej, nie siedmiostrunowej. Niby na you tube jest dużo, a tak naprawdę gówno jest.
Ps.
Mam w zamiarze reaktywowanie swojego dawnego zespołu - "Czarci Prorok" i muszę mieć konkretną wiedze na pewne tematy.
Ps.
Mam w zamiarze reaktywowanie swojego dawnego zespołu - "Czarci Prorok" i muszę mieć konkretną wiedze na pewne tematy.
Raz się zje, raz się nie zje.
- dzik
- rasowy masterfulowicz
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
-
- rasowy masterfulowicz
Się kurwa za robotę weź nierobie, na babkę pincet plus bierzesz do tego renta i w dupie się poprzewracało.Mariusz Wędliniarz pisze: ↑16-05-2023, 19:02Chciałbym się dowiedzieć konkretniej i dokładniej o ostrojeniu gitar elektrycznych w death metalu, jeśli ktoś ma wiedzę. Czy np. takie zespoły jak Cannibal Corpse, Suffocation, Hate Eternal czy Immolation stroją się niżej jeszcze niż o pół tonu swoją najgrubszą strunę E do D? (zapewne na pewno niżej, ale chcę wiedzieć o ile) i czy wszystkie struny obniżają? Czy tylko dwie lub trzy najgrubsze? Chodzi mi o strojenie w sześciostrunowej gitarze elektrycznej, nie siedmiostrunowej. Niby na you tube jest dużo, a tak naprawdę gówno jest.
Ps.
A zespuł lepiej jakby był Czarci Kikut :/
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
może Czarci Kirkutvicotnick pisze: ↑16-05-2023, 22:48Się kurwa za robotę weź nierobie, na babkę pincet plus bierzesz do tego renta i w dupie się poprzewracało.Mariusz Wędliniarz pisze: ↑16-05-2023, 19:02Chciałbym się dowiedzieć konkretniej i dokładniej o ostrojeniu gitar elektrycznych w death metalu, jeśli ktoś ma wiedzę. Czy np. takie zespoły jak Cannibal Corpse, Suffocation, Hate Eternal czy Immolation stroją się niżej jeszcze niż o pół tonu swoją najgrubszą strunę E do D? (zapewne na pewno niżej, ale chcę wiedzieć o ile) i czy wszystkie struny obniżają? Czy tylko dwie lub trzy najgrubsze? Chodzi mi o strojenie w sześciostrunowej gitarze elektrycznej, nie siedmiostrunowej. Niby na you tube jest dużo, a tak naprawdę gówno jest.
Ps.
A zespuł lepiej jakby był Czarci Kikut :/
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Fanatyk
- w mackach Zła
Nie zapomnij wziąć leków przed snemMariusz Wędliniarz pisze: ↑16-05-2023, 19:02Chciałbym się dowiedzieć konkretniej i dokładniej o ostrojeniu gitar elektrycznych w death metalu, jeśli ktoś ma wiedzę. Czy np. takie zespoły jak Cannibal Corpse, Suffocation, Hate Eternal czy Immolation stroją się niżej jeszcze niż o pół tonu swoją najgrubszą strunę E do D? (zapewne na pewno niżej, ale chcę wiedzieć o ile) i czy wszystkie struny obniżają? Czy tylko dwie lub trzy najgrubsze? Chodzi mi o strojenie w sześciostrunowej gitarze elektrycznej, nie siedmiostrunowej. Niby na you tube jest dużo, a tak naprawdę gówno jest.
Ps.
DBAJ O SWÓJ NÓŻ! Nigdy nie wiadomo kiedy uratuje Ci życie!
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Poczebuje porady.
Chce se kupić combo gitarowe. Małe - do 15W, ale dziesiątka też ujdzie. Najlepiej - do 500 zł, może być używane. Gram głównie doom/sludge/black metal, powiedzmy, jeśli to ma jakieś znaczenie przy tych wymogach.
Czy ktoś mógłby coś doradzić?
Chce se kupić combo gitarowe. Małe - do 15W, ale dziesiątka też ujdzie. Najlepiej - do 500 zł, może być używane. Gram głównie doom/sludge/black metal, powiedzmy, jeśli to ma jakieś znaczenie przy tych wymogach.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
Odżałuj kilka stówek więcej i kup coś co ma sens a nie piździk za 500 złLord Gorloj pisze: ↑11-02-2024, 11:07Poczebuje porady.
https://www.thomann.de/pl/boss_katana_5 ... JEQAvD_BwE
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Fajnie, ale nie o to pytałem.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- tomekw48
- postuje jak opętany!
Do 500 zł to są same pierdziawki.
Uzbieraj sobie jeszcze trochę kasy i kup taką domową małą lampę. Przeskok jakościowy jest nieziemski. Sam tak miałem jak przeszedłem z pierdziawki na Laney IRT Studio 15w/1w.
Uzbieraj sobie jeszcze trochę kasy i kup taką domową małą lampę. Przeskok jakościowy jest nieziemski. Sam tak miałem jak przeszedłem z pierdziawki na Laney IRT Studio 15w/1w.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
-
- zaczyna szaleć
Ja pierdole, same złote rady do tej kwoty to tak naprawdę byle co, wszystko będzie grało podobnie i wcale nieźle - teraz takie czasy, że za grosze jakieś combo do grania na chatę znajdziesz. Nie trzeba wcale wydawać kafla. Sam gram od x lat na takiej pierdziawie w domu. Spokojnie na thomannie przejrzyj co jest, nawet te ich Harley Benotny dają radę. Najwyżej jakiś pedał distortion dokupisz jakby brzemienie Ci nie odpowiadało.
- Damon
- rozkręca się
Chyba wiem o co pytasz.
Jak do mieszkania to polecam to:
https://www.ceneo.pl/94185686
mam i do polowy volume w bloku nie odpalam
a tu w cenie lepsza wersja:
https://www.ceneo.pl/69778032
Jak masz dom i nie grasz często na słuchawkach to opcje powyżej pewnie lepsze.
Jak do mieszkania to polecam to:
https://www.ceneo.pl/94185686
mam i do polowy volume w bloku nie odpalam
a tu w cenie lepsza wersja:
https://www.ceneo.pl/69778032
Jak masz dom i nie grasz często na słuchawkach to opcje powyżej pewnie lepsze.
- tomekw48
- postuje jak opętany!
A propo rad co kupić do 500zł warto obejrzeć sobie film:
Co Wy macie z tymi Marshallami???
To przereklamowana firma...
Co Wy macie z tymi Marshallami???
To przereklamowana firma...
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.