Jewel Box (czarny i przeźroczysty tray)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Re: Pudełka na CD.
Dzięki ale za bardzo nie kojarzę Salgrosa i chyba nie mam w okolicy takiego sklepu, w grę wchodzą zakupy przez net
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Po nowelizacji cennika PP to kupowanie pudełek via net mija się z sensem. Poszukaj po Carrefourach, Realach, Tesco, etc. - tam czasami trafia się lepsza partia, bo zauważyłem, że często gęsto zamawiają co rusz od nowych producentów kejsy.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Silent_Sea
no właśnie w tesco już nie ma, teraz mają tylko mają pudełka na dvd - sam kurwa nie wiem po co komu to gówno ?
- COFFIN
Te pudełka z Tesco były miękkie i trochę krzywe. Ostatnio nie było już wyjścia i kupiłem przy okazji w Media Markt. Co do kupna przez net, to te całkiem dobrze wyglądają:
http://allegro.pl/pudelka-na-1-x-cd-jew ... 54768.html
http://allegro.pl/pudelka-na-1-cd-jewel ... 72940.html
http://allegro.pl/pudelka-na-1-cd-jewel ... 72940.html
'Come the Blessed Madness'
- Silent_Sea
dzięki za cynk ale mam już zestaw gównianych pudełek i nie chcę ryzykować kolejnej wtopy, a też kupowałem bo wyglądały solidnie
prawdopodobnie będę w Media Markt, więc może tam kupię
prawdopodobnie będę w Media Markt, więc może tam kupię
- COFFIN
No wiadomo, na zdjęciu fajnie wyglądają. Te z Media są bardzo ok - tyle, że stopery punktowe.
- BC/AD
- zaczyna szaleć
kupowałem u nich pudełka jakieś 2 miesiące temu.też chciałem kupić pudełka które były wystawione na allegro (dokładnie takie same jak z tego linku),bo wyglądały z opisu i zdjęć na solidne.na szczęście udałem się osobiście do tego sklepu,na miejscu okazało się że to jednak dziadostwo.ostatecznie kupiłem u nich pudełka po cdr Philipsa,które były nieco droższe,ale jakościowo przepaść.COFFIN pisze:Te pudełka z Tesco były miękkie i trochę krzywe. Ostatnio nie było już wyjścia i kupiłem przy okazji w Media Markt. Co do kupna przez net, to te całkiem dobrze wyglądają:
Ostatnio zmieniony 06-02-2013, 19:56 przez BC/AD, łącznie zmieniany 1 raz.
- wlood
- postuje jak opętany!
Pudełka po cdr Philipsa też polecam. Są bardzo solidnie wykonane.
- COFFIN
No to:BC/AD pisze: kupowałem u nich pudełka jakieś 2 miesiące temu.też chciałem kupić pudełka które były wystawione na allegro (dokładnie takie same jak z tego linku),bo wyglądały z opisu i zdjęć na solidne.na szczęście udałem się osobiście do tego sklepu,na miejscu okazało się że to jednak dziadostwo.ostatecznie kupiłem u nich pudełka po cdr Philipsa,które były nieco droższe,ale jakościowo przepaść.
Bo już chciałem się logować;) W sumie to raz na jakiś czas można się przejechać do Media i kupić na miejscu, a nie pierdzielić się jeszcze z pocztą.Silent_Sea pisze:dzięki za cynk
- Castor
Nienawidzę punktowych stoperów, często gęsto oryginalne płyty w sklepie są pakowane w takie pudełka i prawie za każdym razem oznacza to zniszczenie okładki. Jak mnie to wkurwia, to nie macie pojęcia.COFFIN pisze:No wiadomo, na zdjęciu fajnie wyglądają. Te z Media są bardzo ok - tyle, że stopery punktowe.
E: gdyby nie te stopery punktowe, to miałbym już całą dyskografia Aura Noir w komplecie :(
A jak treye w tych pudełkach? Pytam bo często mimo dobrej jakości pudełka w cdr-ach, same treye do niczego się nie nadają.wlood pisze:Pudełka po cdr Philipsa też polecam. Są bardzo solidnie wykonane.

- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Dołaczam sie do hejtu punktowych stoperów. Własnie przez to gówno mój booklet do DMDS jest w opłakanym stanie.Castor pisze: Nienawidzę punktowych stoperów, często gęsto oryginalne płyty w sklepie są pakowane w takie pudełka i prawie za każdym razem oznacza to zniszczenie okładki. Jak mnie to wkurwia, to nie macie pojęcia.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- BC/AD
- zaczyna szaleć
treye są normalne,pełne(bez wycięć),a stopery są poprzeczneCastor pisze:
A jak treye w tych pudełkach? Pytam bo często mimo dobrej jakości pudełka w cdr-ach, same treye do niczego się nie nadają.wlood pisze:Pudełka po cdr Philipsa też polecam. Są bardzo solidnie wykonane.
- COFFIN
Kiedyś tylko takie były;) Moja 'BTA' z Malicious wygląda, jak nówka z tłoczni, ale pudełko dawno wymieniłem;) Dopóki nie skończyły mi się pudełka robiłem tak w sumie z każda płyta, która kupiłem, a miała która punktowe.Castor pisze:E: gdyby nie te stopery punktowe, to miałbym już całą dyskografia Aura Noir w komplecie :
- Castor
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że te chuje do transportu, nie wiedzieć czemu, zawsze układają płyty stoperami w dół. Chyba tylko po to, by stopery mogły wbić się w okładkę.Alsvartr pisze:Dołaczam sie do hejtu punktowych stoperów. Własnie przez to gówno mój booklet do DMDS jest w opłakanym stanie.Castor pisze: Nienawidzę punktowych stoperów, często gęsto oryginalne płyty w sklepie są pakowane w takie pudełka i prawie za każdym razem oznacza to zniszczenie okładki. Jak mnie to wkurwia, to nie macie pojęcia.
a płyta w nich dobrze się trzyma? nie obraca się?BC/AD pisze:treye są normalne,pełne(bez wycięć),a stopery są poprzeczneCastor pisze:
Powinni zakazać ich stosowania! ;)COFFIN pisze:Kiedyś tylko takie były;)Castor pisze:E: gdyby nie te stopery punktowe, to miałbym już całą dyskografia Aura Noir w komplecie :

- COFFIN
No, ale to nadal bez sensu - nie kupic płyty ze względu na pudełko, które można od razu wymienić;)
- wlood
- postuje jak opętany!
Płyta siedzi mocno, żadnych mimowolnych obrotów. Moje pudełka są nawet z poligrafią, wyglądają jakby były w nich kiedyś cdr, użyte w innych celach.BC/AD pisze:treye są normalne,pełne(bez wycięć),a stopery są poprzeczneCastor pisze:
- BC/AD
- zaczyna szaleć
lekko obraca się. ja wolę żeby był minimalny luz,niż żeby cd siedziało ciasno--miałem już kilka razy przypadek, że cd po prostu pękło od środka z powodu zbyt ciasnego posadowienia na treyu---ostatnio ze 2-3 miesiace temu pękło mi cd PENTACLE the fifth moon.Castor pisze:
a płyta w nich dobrze się trzyma? nie obraca się?
- Silent_Sea
no właśnie - wracamy do tematu : GDZIE MOŻNA KUPIĆ DOBRE PUDEŁKA ?! ;)COFFIN pisze:No, ale to nadal bez sensu - nie kupic płyty ze względu na pudełko, które można od razu wymienić;)
- Castor
Nie o pudełka się tu rozchodzi, ale o zniszczone okładki od pudełek ;bCOFFIN pisze:No, ale to nadal bez sensu - nie kupic płyty ze względu na pudełko, które można od razu wymienić;)
Mnie to irytuje jak płyta "lata" w środku. Wolę już ciasne jej umiejscowienie, bo na to jest sposób. Wystarczy położyć na twardym podłożu np. stole i dosłownie jednym palcem mocno przycisnąć ząbki, a drugą ręką wyciągnąć płytę.BC/AD pisze:lekko obraca się. ja wolę żeby był minimalny luz,niż żeby cd siedziało ciasno--miałem już kilka razy przypadek, że cd po prostu pękło od środka z powodu zbyt ciasnego posadowienia na treyu---ostatnio ze 2-3 miesiace temu pękło mi cd PENTACLE the fifth moon.Castor pisze:
a płyta w nich dobrze się trzyma? nie obraca się?

- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów