Ja bym słuchał, ile wlezie!Mol pisze:ja tez wczoraj dostalem pake, dzieki za gratis, ale nie wiem kurwa co z nim zrobic, wyjebac na smieci? ;)
A co miałeś w bonusie bo nie pamiętam co do kogo poszło...tyle tego dobra wysłane ;)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Ja bym słuchał, ile wlezie!Mol pisze:ja tez wczoraj dostalem pake, dzieki za gratis, ale nie wiem kurwa co z nim zrobic, wyjebac na smieci? ;)
To juz lepiej zrob podstawke pod kubek z kaweleMol pisze:ja tez wczoraj dostalem pake, dzieki za gratis, ale nie wiem kurwa co z nim zrobic, wyjebac na smieci? ;)
Otóż to!Triceratops pisze:To juz lepiej zrob podstawke pod kubek z kaweleMol pisze:ja tez wczoraj dostalem pake, dzieki za gratis, ale nie wiem kurwa co z nim zrobic, wyjebac na smieci? ;)
Noo, klasyk. Perłowa łódź. Srogi wpierdol, Diamanda Galas polskiego darkfolku.Mol pisze:Antonine Krzyszton :D
:DTriceratops pisze:nam nie zal, chuj ci w dupe
Ale jakie retro, skoro handlujesz materiałem pirackim teraz, a nie wtedy?Triceratops pisze: Rozmowa na tematy typu "Lex retro non agit" w ogole jest z nimi bezcelowa, debile bez pojecia.
Ty naprawdę tak prostych rzeczy nie rozumiesz, uprawiasz trololo, czy może jednak nie rozumiesz, ale jak zrozumiesz, to i tak powiesz, że to było trololo?Triceratops pisze:Czyli co, wsadzic do pierdla wszystkich, ktorzy prowadzili sklepy muzyczne z pirackimi kasetami, bo popelnili przestepstwo - handlowali materialami wydanymi bez zgody autora?
viewtopic.php?f=4&t=2154&p=1130225&hilit=retro#p1130225" onclick="window.open(this.href);return false;uglak pisze:wiem, ze sie nie uda - niejeden probowal sie z nimi o to kopac. zabawne jest tylko tlumaczenie ze naruszalo to prawa autorow, bo wtedy nie mieli tego typu praw, a ustawa z 1994 do wczesniejszego okresu nic nie zmienia (lex retro non agit). inna sprawa ze odpis allegro swiadczy o uposledzeniu umyslowym pracownikow - wystarczylo powolac sie na polityke firmy.pogodancer pisze:Oj, to spróbuj to wyjaśnić mędrcom z allegro. Pisałem im, że ustawa o prawach autorskich wtedy nie obowiązywała, odpowiedź była mniej więcej taka "ale teraz obowiązuje i chuj, co nam pan zrobi", co oczywiście jest wymysłem allegro.uglak pisze:nie scigaja nielegalnych nosnikow - kasety wydawane przed ustawa z 1994 SA LEGALNE. zakaz ich sprzedazy to wymysl allegro
Faktycznie - goście, którzy zrobili na tym kasę, to prawne autorytety :DTriceratops pisze:Nie chce mi sie strzepic jezora po proznicy, bo nawet na tym forum to bylo przerabiane i szczerze mowiac mam to w dupie, ale na grupach kasetowych mozesz sobie pogadac z ludzmi, ktorzy mieli sklepy patronackie Takti, MG, Jokera i za ten legalny handel pobudowali sobie chaty i co na ten temat sadza.
Zaprzeczysz, że nagrania te były wydawane bez uprawnienia?Art. 116. 1. Kto bez uprawnienia albo wbrew jego warunkom rozpowszechnia cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.