Okazja - wyprzedaż kolekcji CD, TANIO

uderz tutaj..może się uda....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
kampeki
postuje jak opętany!

Re: Okazja - wyprzedaż kolekcji CD, TANIO

22-09-2017, 11:08

Mol pisze:ja tez wczoraj dostalem pake, dzieki za gratis, ale nie wiem kurwa co z nim zrobic, wyjebac na smieci? ;)
Ja bym słuchał, ile wlezie!

A co miałeś w bonusie bo nie pamiętam co do kogo poszło...tyle tego dobra wysłane ;)
Za młody jesteś na Heroda!
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

22-09-2017, 11:52

Antonine Krzyszton :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-09-2017, 12:12

Mol pisze:ja tez wczoraj dostalem pake, dzieki za gratis, ale nie wiem kurwa co z nim zrobic, wyjebac na smieci? ;)
To juz lepiej zrob podstawke pod kubek z kawele
woodpecker from space
Nasum

22-09-2017, 12:19

Dobry pomysł, tak po chrześcijańsku.
Awatar użytkownika
kampeki
postuje jak opętany!

22-09-2017, 12:25

Triceratops pisze:
To juz lepiej zrob podstawke pod kubek z kawele
Otóż to!
Awatar użytkownika
kampeki
postuje jak opętany!

22-09-2017, 12:26

Mol pisze:Antonine Krzyszton :D
Noo, klasyk. Perłowa łódź. Srogi wpierdol, Diamanda Galas polskiego darkfolku.

EDIT
Inne chopaki dostali naprawdę mocne bonusy, KVLT. Za darmo ;)
Awatar użytkownika
[S.]
zaczyna szaleć

22-09-2017, 16:18

aż żal, że człowiek tak rzadko to forum odwiedza :(
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
Awatar użytkownika
Triceratops

22-09-2017, 17:26

nam nie zal, chuj ci w dupe
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

24-09-2017, 23:00

jestem ciekawy, czy na forum są kolekcjonerzy cd wydań rosyjskich z dawnego Stadionu Dziesięciolecia, nieźle brzmiących z kartką jako książeczka.
Awatar użytkownika
Triceratops

25-09-2017, 09:52

Ja mam ruskie wydanie Coroner - Mental Vortex, ktore lepiej wydane niz oryginalne Noise.
woodpecker from space
[V]
mistrz forumowej ceremonii

25-09-2017, 09:55

Triceratops pisze:nam nie zal, chuj ci w dupe
:D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

25-09-2017, 18:26

Triceratops pisze: Rozmowa na tematy typu "Lex retro non agit" w ogole jest z nimi bezcelowa, debile bez pojecia.
Ale jakie retro, skoro handlujesz materiałem pirackim teraz, a nie wtedy?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Triceratops

25-09-2017, 18:53

No to kurwa co z tego jezeli posiadam paragon, ze zakupilem legalnie w legalnie dzialajacym sklepie, ktory zaplacil podatek?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

25-09-2017, 19:04

A co to ma konkretnie do rzeczy? Materiał został wydany bez zgody autora, to się nie zmieniło, różnica jest taka, że kiedyś nie było sankcji za obrót takimi materiałami, a teraz jest. To trochę tak, jakbyś się tłumaczył że ten mefedron to przecież kupiłeś, jak był legalny jeszcze.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Triceratops

25-09-2017, 19:13

Czyli co, wsadzic do pierdla wszystkich, ktorzy prowadzili sklepy muzyczne z pirackimi kasetami, bo popelnili przestepstwo - handlowali materialami wydanymi bez zgody autora? Panstwo tez nalezaloby wsadzic do pierdla, bo pobieralo podatki z nielegalnej sprzedazy.
Jezeli zakupilem legalnie to znaczy, ze nie zlamalem prawa, bo jak moglem zlamac prawo, ktore nie istnialo? Gdzie masz tu logike?
Ustawa z lutego 1994 nie oznacza, ze wszystko przed nia bylo nielegalne, ona okreslila, ze od tej pory mozna bylo wydawac tylko legalnie.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

25-09-2017, 19:23

Triceratops pisze:Czyli co, wsadzic do pierdla wszystkich, ktorzy prowadzili sklepy muzyczne z pirackimi kasetami, bo popelnili przestepstwo - handlowali materialami wydanymi bez zgody autora?
Ty naprawdę tak prostych rzeczy nie rozumiesz, uprawiasz trololo, czy może jednak nie rozumiesz, ale jak zrozumiesz, to i tak powiesz, że to było trololo?

Jeśli kupiłeś mefedron, gdy był legalny, to nic nie grozi sprzedawcy, ani też Tobie... za jego posiadanie w okresie legalności. Od momentu delegalizacji ów legalnie zakupiony mefedron posiadasz nielegalnie. Coś Ci już świta?
Awatar użytkownika
Triceratops

25-09-2017, 19:28

Nie chce mi sie strzepic jezora po proznicy, bo nawet na tym forum to bylo przerabiane i szczerze mowiac mam to w dupie, ale na grupach kasetowych mozesz sobie pogadac z ludzmi, ktorzy mieli sklepy patronackie Takti, MG, Jokera i za ten legalny handel pobudowali sobie chaty i co na ten temat sadza. No i poczytaj sobie jednak tresc ustawy. bo mam wrazenie, ze lubisz sobie tak popierdolic dla samego czczego pierdolenia. Na Ebayu nie widza tego problemu.
uglak pisze:
pogodancer pisze:
uglak pisze:nie scigaja nielegalnych nosnikow - kasety wydawane przed ustawa z 1994 SA LEGALNE. zakaz ich sprzedazy to wymysl allegro
Oj, to spróbuj to wyjaśnić mędrcom z allegro. Pisałem im, że ustawa o prawach autorskich wtedy nie obowiązywała, odpowiedź była mniej więcej taka "ale teraz obowiązuje i chuj, co nam pan zrobi", co oczywiście jest wymysłem allegro.
wiem, ze sie nie uda - niejeden probowal sie z nimi o to kopac. zabawne jest tylko tlumaczenie ze naruszalo to prawa autorow, bo wtedy nie mieli tego typu praw, a ustawa z 1994 do wczesniejszego okresu nic nie zmienia (lex retro non agit). inna sprawa ze odpis allegro swiadczy o uposledzeniu umyslowym pracownikow - wystarczylo powolac sie na polityke firmy.
viewtopic.php?f=4&t=2154&p=1130225&hilit=retro#p1130225" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

25-09-2017, 19:35

Triceratops pisze:Nie chce mi sie strzepic jezora po proznicy, bo nawet na tym forum to bylo przerabiane i szczerze mowiac mam to w dupie, ale na grupach kasetowych mozesz sobie pogadac z ludzmi, ktorzy mieli sklepy patronackie Takti, MG, Jokera i za ten legalny handel pobudowali sobie chaty i co na ten temat sadza.
Faktycznie - goście, którzy zrobili na tym kasę, to prawne autorytety :D

Nagrania są te same, wydane bez zgody. Kiedyś można było takowymi obracać, teraz nie można:
Art. 116. 1. Kto bez uprawnienia albo wbrew jego warunkom rozpowszechnia cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Zaprzeczysz, że nagrania te były wydawane bez uprawnienia?
Awatar użytkownika
Triceratops

25-09-2017, 20:13

Jak mogly byc wydawane bez uprawnienia, jak nie istnialo prawo regulujace tego typu rzeczy? Mozna lamac prawo, ktore nie istnieje?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

25-09-2017, 20:26

Bez uprawnienia nie oznacza koniecznie bezprawnie lub ze złamaniem prawa, tylko właśnie bez uprawnienia. Prawo przed 1994 nie wymagało od wydawcy pod rygorem kary zdobycia uprawnienia/licencji. Teraz wymaga. Co świta?

Ty serio wierzysz w coś takiego, że jakbyś sobie nagrał dwie taśmy z "Thrillerem" Majkela Dżeksona, jedną w 1993, a drugą w 1995, to ta pierwsza byłaby dziś legalnym przedmiotem handlu, a druga nie?
ODPOWIEDZ