Przyszłość forum
Moderator: Gore_Obsessed
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
- Drone
Re: Przyszłość forum
Ten jak kusi :)Najprzewielebniejszy pisze: Szacowana wartość Masterfula to 2000 - 10000 zł . Teoretycznie i czysto technicznie. Z racji wieku domeny, ilości wejść, powiazań z innymi stronami, wysokiej pozycji w rankingu google, wreszcie rozpoznawalności marki.
Ale żaden biznesmen nie wyłoży takiej kwoty, bo to piekielnie wąskie grono odbiorców i kompletnie niesprzedażowe dla typowego inwestora :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Sybir
Nie kupuj, bo kol. Mol odejdzie ;___;
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- zahartowany metalizator
Nie głupio Ci wiedząc, że wypierdalając 10% forum, przyczyniłeś się do obniżenia wartości? :F
Ostatnio zmieniony 10-10-2018, 10:40 przez byrgh, łącznie zmieniany 1 raz.
- Drone
O Boże, co to by była za strata :(Sybir pisze:Nie kupuj, bo kol. Mol odejdzie ;___;
A tak poważnie, doktorze, ja nie mam czasu na zajmowanie się czymś takim. Nawet fb nie mam, to moje jedyne miejsce aktywności w necie. Natomiast zawsze chętnie wspomogę cenną inicjatywę.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- shagwest
- zaczyna szaleć
Puść ruch przez CloudFlare. Darmowy pakiet wystarczy, a ich proxy cache zeżre lekko licząc 70% transferu. Zbanujesz ruch z Chin, jakimś innym krajom ustawisz captchę lub test po javascript i problem z botami też w duuuużej mierze rozwiązany.Najprzewielebniejszy pisze:Nie, przynajmniej od strony technicznej. W owym okresie transfer i baza, a właściwie ilość odwołań do bazy, przez spambooty, była tak ogromna, że forum zżerało dostępne dla siebie zasoby na serwerze w niezłym tempie. Raz, że forum miało zawiechy, nie ładowało się jak należy, a dwa - przekroczenie zadeklarowanego transferu jest płatne.
So say we all.
- Sybir
Trochę tak, dlatego jestem za partycypowaniem w kosztach. Nawet nie liczyłem, czy to by było 10%, ale skoro poleciał temat NP, to bardzo możliwe.byrgh pisze:Nie głupio Ci wiedząc, że wypierdalając 10% forum, przyczyniłeś się do obniżenia wartości? :F
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- COFFIN
Przy okazji przelewów, jak już do nich dojdzie, proponuję plebiscyt na najlepszy tytuł wpłaty. Podejrzewam, że może być miazga:D
'Come the Blessed Madness'
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie no, chyba Andrzej nie chciałby czytać przelewów za np. seks analny, albo sakrament na twarz...ale nie wiem, Andrzej jak tam? :-)COFFIN pisze:Przy okazji przelewów, jak już do nich dojdzie, proponuję plebiscyt na najlepszy tytuł wpłaty. Podejrzewam, że może być miazga:D
all the monsters will break your heart
- COFFIN
- Triceratops
- Ascetic
nie pomyślałem o tym ;-) jak nic musi być konkurs - zwrot składki - dla tego co zabłyśnie tytułem przelewu. 5 dni to niedużo, żeby coś zgrabnego wymyślić, ale dam radę ;_)nicram pisze:Nie no, chyba Andrzej nie chciałby czytać przelewów za np. seks analny, albo sakrament na twarz...ale nie wiem, Andrzej jak tam? :-)COFFIN pisze:Przy okazji przelewów, jak już do nich dojdzie, proponuję plebiscyt na najlepszy tytuł wpłaty. Podejrzewam, że może być miazga:D
Poro
- Ascetic
coś tu się nie zgadza.Najprzewielebniejszy pisze:
Wy podejmujecie decyzję o przyszłości forum, po to ta ankieta.
Decyzja odnośnie webzina już dawno podjęta. Może w końcu zaczniemy więcej pisać :)
kasa będzie. nie wiem nad czym tu dalej debatować.
wysyłaj PM/ podwieszaj nr rachunku. i tyle.
no chyba, że jest jakiś inny problem.
a ankieta to sprawa wtórna. bardziej papierek lakmusowy na frajerów, co są, ale im się nie podoba, że są. jak się komuś nie podoba niech wypier... lalala i tyle.
Poro
- Ascetic
byrgh pisze:Śmieszkowe posty powinny przesądzić, czy warto dalej pchać ten wózek, czy nie warto. Na moje, a mówię to jako skrajny realista, nie ma to na dłuższą metę sensu. Bo po pierwszym okresie fascynacji, zaciskania zębów i poczucia elitaryzmu, wróci szara rutyna, zaczną się pretensje i roszczenia. I nic dziwnego, bo płatnik ma sobie prawo nie życzyć, narażać się na niechciany content czy by jakiś tępy parch, wyciągający śmierdzące łapy po zasiłek pyskował i korzystał z dóbr internetu. A jest tu paru zarówno takich, co pogadaliby na poziomie, i takich, co robiliby dym, ale za cudzą krwawicę (nie mam na myśli Lucka, on jest spoko). Z drugiej strony obaj zapłacą i obaj będą próbowali udowodnić, że zapłacili więcej. Człowiek jest tylko człowiekiem i nie da się przestrzec przed pewnymi zachowaniami. Dlatego na wdrożeniu abonamntu nie powinno się to zakończyć, tylko powinien to być asumpt do spreparowania regulaminu, który można by było skutecznie wdrożyć, by takim sytuacjom zapobiec i forum miało ręce i nogi. Za hajsem idzie już duża odpowiedzialność, a wszelkie groźby i prośby nie mają sensu i wszyscy mieli szansę się przekonać, ilekroć np. wydzielano strefy czy dawano ostrzeżenia.
zawijaj mandżur. już czas.
Poro
- Medard
W tytule ma być użytkownik to chyba oczywiste, jak chce to niech płaci za drugie lub trzecie konto.Ascetic pisze:nie pomyślałem o tym ;-) jak nic musi być konkurs - zwrot składki - dla tego co zabłyśnie tytułem przelewu. 5 dni to niedużo, żeby coś zgrabnego wymyślić, ale dam radę ;_)nicram pisze:Nie no, chyba Andrzej nie chciałby czytać przelewów za np. seks analny, albo sakrament na twarz...ale nie wiem, Andrzej jak tam? :-)COFFIN pisze:Przy okazji przelewów, jak już do nich dojdzie, proponuję plebiscyt na najlepszy tytuł wpłaty. Podejrzewam, że może być miazga:D
Die Welt ist meine Vorstellung.
- ozob
- zahartowany metalizator
Jakie przelewy? Tylko PayPal.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Ascetic
tak. tak. to oczywiste. bym zapomniał. fak. siet. a i za 2 i 3 konto powinna być jakaś zniżka. albo jak wcześniej karnet na bezkarne ubliżanie.Medard pisze:
W tytule ma być użytkownik to chyba oczywiste, jak chce to niech płaci za drugie lub trzecie konto.
Poro
- uglak
uzytkownik? a po co? zeby przyszlo 50% przelewow z tytulem "manieczki"? :PMedard pisze:W tytule ma być użytkownik to chyba oczywiste, jak chce to niech płaci za drugie lub trzecie konto.
Guilty of being right
- COFFIN
:Duglak pisze: uzytkownik? a po co? zeby przyszlo 50% przelewow z tytulem "manieczki"? :P
'Come the Blessed Madness'
- SODOMOUSE
PGR ManieczkiCOFFIN pisze::Duglak pisze: uzytkownik? a po co? zeby przyszlo 50% przelewow z tytulem "manieczki"? :P
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4