Nowa wersja Masterful (UPDATE)
Moderator: Gore_Obsessed
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Re: Nowa wersja Masterful Magazine i forum
koncepcja moze i ciekawa z wprowadzeniem nowej wersji....na razie to białe tło,kompletnie mi nie odpowiada....moze faktycznie troszkę szarości by sie przydało....
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Z tym zgaszonym białym jest zdecydowanie lepiej, ale ja bym poszedł o krok dalej i przetopił tę biel w lekką szarość. Ktoś przeciw? ;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Nasze serwisy nie konkurują i liczbowo są rzeczywiście lata świetlne od siebie. Gdybyśmy sie tym przejmowali to dawno temu byśmy spakowali serwer i dali sobie spokój... :)
Kingu pisze:@Riven
Określiłeś Metal Archives niszowym w kontekście "światowych" zmian wyglądu Masterfula, więc przypomniałem gdzie jest realna pozycja obydwu serwisów w sieci.
Co do zakładek, to albo one albo kupa informacji na jednej stronie z przewijaniem, w zależności od zespołu. Innego wyjścia nie widzę.
- masterful
- Kontakt:
Cierpliwości proszę......
Drone pisze:Z tym zgaszonym białym jest zdecydowanie lepiej, ale ja bym poszedł o krok dalej i przetopił tę biel w lekką szarość. Ktoś przeciw? ;)
- morbid
- rasowy masterfulowicz
+ 1Drone pisze:Z tym zgaszonym białym jest zdecydowanie lepiej, ale ja bym poszedł o krok dalej i przetopił tę biel w lekką szarość. Ktoś przeciw? ;)
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Taka jeszcze uwaga, ktos tu juz to chyba pisal, ale faktycznie moze dobrym pomyslem byloby oznaczanie tematow nieprzeczytanych boldem, a przeczytanych normalnym stylem? Moze byloby czytelniej
this is a land of wolves now
- Bloodcult
to się nazywa ekri :)Drone pisze:biel w lekką szarość
no nie zupełnie, w znacznej większości przypadków nie masz zbyt wielu informacji (w przypadku dem czy utajnionego składu zespołu to już w ogóle) więc zakładki są zbędne.Kingu pisze:Co do zakładek, to albo one albo kupa informacji na jednej stronie z przewijaniem, w zależności od zespołu. Innego wyjścia nie widzę.
o, to to.Riven pisze:Taka jeszcze uwaga, ktos tu juz to chyba pisal, ale faktycznie moze dobrym pomyslem byloby oznaczanie tematow nieprzeczytanych boldem, a przeczytanych normalnym stylem? Moze byloby czytelniej
- Self
- rasowy masterfulowicz
Ano. A mnie jeszcze jedno drażni - wcześniej dobrze widoczne były oznaczenia tematów, w których się udzielałem. Mogłem czasem nawet bez czytania nazwy tematu klikać, żeby sprawdzić te konkretne tematy, a teraz to jest słabiej widoczne. Z tym też da się coś?Bloodcult pisze:o, to to.Riven pisze:Taka jeszcze uwaga, ktos tu juz to chyba pisal, ale faktycznie moze dobrym pomyslem byloby oznaczanie tematow nieprzeczytanych boldem, a przeczytanych normalnym stylem? Moze byloby czytelniej
A i czy jest jakaś opcja forumowa (bo że z poziomu przeglądarki można to wiem) zwiększenia czcionki tak, żeby stuleje z okularami-musztardówami też coś widzieli bez mrużenia oczu?
+ taka pierdoła, że linia oddzielająca post od sygnatury jest słabo widoczna moim zdaniem, czasem podpis się zlewa z postem.
A tak poza tym to oczywiście szare tło for the win!
- masterful
- Kontakt:
Kilka rzeczy z powyzszych postów Sprobuje wprowadzić.....
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
A jest szansa na powiadomienia mailem na odpowiedzi w wątkach, w których ma się wpisy?
- Triceratops
Chyba dodam Macka do przyjacol O_ODrone pisze:Z tym zgaszonym białym jest zdecydowanie lepiej, ale ja bym poszedł o krok dalej i przetopił tę biel w lekką szarość. Ktoś przeciw? ;)
Naprawde rak rogowki to perspektywa bardzo nieodlegla przy tym poziomie oczojebnosci, nie mozna dodac profilu ze starymi "odwrotnymi" kolorami?
woodpecker from space
- mysticcum
- postuje jak opętany!
Po n-tym przyłapaniu się, że czytam "gdybym dostawał dolara..." razem z treścią posta, stwierdzam, że jest to problem.Self pisze:+ taka pierdoła, że linia oddzielająca post od sygnatury jest słabo widoczna moim zdaniem, czasem podpis się zlewa z postem.
- Kraft
W panelu jest opcja Ustawienia forum -> Wysyłanie wiadomości -> Domyślnie informuj mnie o odpowiedziach. Nie sprawdzałem działania...ramonoth pisze:A jest szansa na powiadomienia mailem na odpowiedzi w wątkach, w których ma się wpisy?
- masterful
- Kontakt:
z niewyjasnionych przyczyn lub z naszej ograniczonej wiedzy niestety funcja nie dziala.... ale mamy nadzieje ze kiedys zadziala.
ramonoth pisze:A jest szansa na powiadomienia mailem na odpowiedzi w wątkach, w których ma się wpisy?
- masterful
- Kontakt:
CTRL + F5 ...
mysticcum pisze:Po n-tym przyłapaniu się, że czytam "gdybym dostawał dolara..." razem z treścią posta, stwierdzam, że jest to problem.Self pisze:+ taka pierdoła, że linia oddzielająca post od sygnatury jest słabo widoczna moim zdaniem, czasem podpis się zlewa z postem.
- uglak
zdecydowanie lepiej.masterful pisze:CTRL + F5 ...
mysticcum pisze:Po n-tym przyłapaniu się, że czytam "gdybym dostawał dolara..." razem z treścią posta, stwierdzam, że jest to problem.Self pisze:+ taka pierdoła, że linia oddzielająca post od sygnatury jest słabo widoczna moim zdaniem, czasem podpis się zlewa z postem.
btw. przypominam, ze przy odpowiadaniu na posta ramka "tytul:" nadal dryfuje mniej wiecej na srodku
Guilty of being right
- masterful
- Kontakt:
a niech dryfuje... na razie nie zatonie wiec jest ok
uglak pisze: btw. przypominam, ze przy odpowiadaniu na posta ramka "tytul:" nadal dryfuje mniej wiecej na srodku
-
No wczroj bylo Mniodzio co znowu kombinujecie?
- Triceratops
Chcialbym dodac, ze chcialbym kolor tla w kolorze kawele z masele i byloby supcio :D
woodpecker from space
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
nie wiem jak u was, ale u mnie aktualności nie widać, białe litery na białym tle, też tak macie ???
działam na przeglądarce Opera
działam na przeglądarce Opera