Ostrzezenia/Bany

info o masterfulu / wasze propozycje i uwagi

Moderator: Gore_Obsessed

olgims
weteran forumowych bitew

Re: Ostrzezenia/Bany

05-04-2022, 23:37

ozob a moze ty faktiko w rosji mieszkasz bo paranoja to stan umyslu wiazany z choroba psychiczna albo zyciem pod butem totalitarnego systemu :)
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

06-04-2022, 00:04

Najprzewielebniejszy pisze:
05-04-2022, 23:35
Jutro sprawdzam ile % postow w tematach muzycznych. Ponizej 3/4 ban na tematy pozamuzyczne.
Jak nie wyłączysz ze sprawdzania dowcipów i onkologii to cienko to widzę... W sumie nawet jak wyłączysz to pojawi się sporo nowych kont :D
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

06-04-2022, 00:05

Tak. Doskonale wiedza.
Wylacznie forum muzyczne i minimum 4 bany na otrzezwienie i uspokojenie.
Jutro sprawdzam ile % postow w tematach muzycznych. Ponizej 3/4 ban na tematy pozamuzyczne.
Być może narażam się na banana, ale w sumie mam to w dupie :sarcasm1: Przejrzałem dziś takie dziwne czeluście Twittera. Było to już sygnalizowane przez wiele osób. Konta niedawno "obudź się, covid to ściema", teraz są kontami "niby-wojna na Ukrainie z minimalną liczbą ofiar" (no kurwa, akurat Ciebie powinno to ruszyć) albo "Ukraińcy uczynią z nas obywateli drugiej kategorii". Trudno nie zauważyć pewnej koincydencji na forum. Wiem, wiem, wydaje się nieprawdopodobne, żeby celowe działania dotykały tak niszowe miejsce. Nie mam pojęcia, może to tylko pożyteczni idioci. Ale pomysł na forum "tylko muzyczne" jest moim zdaniem niemożliwy do spełnienia. Raz, że dynamika wydarzeń jest, jaka jest, i trudno na forum udawać, że wszystko jest super i w porządeczku. Dwa, że sam rdzeń muzyczny (black metal!) jest skrajnie ideologiczny i po prostu tak się nie da. Jak to niby zrobić? Zacznijmy od tego, że są muzycy, którzy sami dorzucili do pieca. I nie mówię tu o Ivanie Komarenko, czy jak mu tam. Kurwa, jak czytam, co ten jebany bezmózg Vikernes wypisuje, to mnie chuj strzela. Jak by nie patrzyć, jedna z legend sceny. Mamy udawać, że nie ma obecnie żadnej aktywności?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-04-2022, 00:10

Pelson pisze:
05-04-2022, 23:08
Dajcie kurwa spokoj z tym honorowym rzucaniem papierami na forum dla brudasów (okreslenie nie moje, tylko przytaczam) bo to jednak troche jedzie melodramatem, a IMO ostatnie czego tego forum potrzebuje to stada Rejtanów. Wiem, że wojna, że emocje, giną niewinni ludzie, ale Wam puszczają nerwy przez raptem trzech ludzi, z których przynajmniej dwóch uskuteczniało błazenadę przez lata i mozna było sie przyzwyczaic. Ignory, garść głębszych wdechów i kompres na rozgrzane karki, a potem wziac sie przede wszystkim za siebie ze spokojną głową.
Obrazek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
uglak

06-04-2022, 00:17

Lukass pisze:
Tak. Doskonale wiedza.
Być może narażam się na banana, ale w sumie mam to w dupie :sarcasm1: Przejrzałem dziś takie dziwne czeluście Twittera. Było to już sygnalizowane przez wiele osób. Konta niedawno "obudź się, covid to ściema", teraz są kontami "niby-wojna na Ukrainie z minimalną liczbą ofiar" (no kurwa, akurat Ciebie powinno to ruszyć) albo "Ukraińcy uczynią z nas obywateli drugiej kategorii". Trudno nie zauważyć pewnej koincydencji na forum. Wiem, wiem, wydaje się nieprawdopodobne, żeby celowe działania dotykały tak niszowe miejsce. Nie mam pojęcia, może to tylko pożyteczni idioci. Ale pomysł na forum "tylko muzyczne" jest moim zdaniem niemożliwy do spełnienia. Raz, że dynamika wydarzeń jest, jaka jest, i trudno na forum udawać, że wszystko jest super i w porządeczku. Dwa, że sam rdzeń muzyczny (black metal!) jest skrajnie ideologiczny i po prostu tak się nie da. Jak to niby zrobić? Zacznijmy od tego, że są muzycy, którzy sami dorzucili do pieca. I nie mówię tu o Ivanie Komarenko, czy jak mu tam. Kurwa, jak czytam, co ten jebany bezmózg Vikernes wypisuje, to mnie chuj strzela. Jak by nie patrzyć, jedna z legend sceny. Mamy udawać, że nie ma obecnie żadnej aktywności?
Ja po rozmowie na PW z Ascetikiem z głową pełną teorii spiskowych zrobiłem sobie przegląd co aktywniejszych znajomych na Facebooku i wyszło mi, że żaden z dotychczasowych koronasceptyków nie zaczął szczerzyć kacapskiej propagandy. Część oprócz ironizowania, że nagle skończyła się pandemia zaczęła solidaryzować się z Ukraińcami, publikować zbiórki czy inne rzeczy pod którymi może podpisać się każdy z RiGCzem, część przestała być tak aktywna jak wcześniej, ale nikt (!) nie zaczął szerzyć kacapskich "wątpliwości" czy relatywizować. Może to kwestia tego, że 95% osób w znajomych znam na żywo, a pozostałe 5% też nie wzięło się z przypadku.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

06-04-2022, 00:20

uglak pisze:
Ja po rozmowie na PW z Ascetikiem z głową pełną teorii spiskowych zrobiłem sobie przegląd co aktywniejszych znajomych na Facebooku i wyszło mi, że żaden z dotychczasowych koronasceptyków nie zaczął szczerzyć kacapskiej propagandy. Część oprócz ironizowania, że nagle skończyła się pandemia zaczęła solidaryzować się z Ukraińcami, publikować zbiórki czy inne rzeczy pod którymi może podpisać się każdy z RiGCzem, część przestała być tak aktywna jak wcześniej, ale nikt (!) nie zaczął szerzyć kacapskich "wątpliwości" czy relatywizować. Może to kwestia tego, że 95% osób w znajomych znam na żywo, a pozostałe 5% też nie wzięło się z przypadku.
Nie, no ja nie mówię o zwykłych ludziach, których możesz zidentyfikować z miejsca. Mam raczej na myśli konta o dość szerokich zasięgach, które z zasady są bardziej podejrzane.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
maciek z klanu

06-04-2022, 06:38

Ascetic pisze:
05-04-2022, 22:34
Slyd pisze:
05-04-2022, 22:32
05-04-2022, 19:57
Prowodyrami zadym w temacie o wojnie (a wczesniej o covidzie, konfederacji itp itd) sa zazwyczaj te osoby

nicram
Ascetic
Pacjent
ozob

reszta co najwyżej dołącza do awantur.

o wlasnie, maciek napisal

Powtarzam, ze jest to z założenia forum muzyczne i bliski jestem zawężenia jego statusu do właśnie tej tematyki.
Miejsc do przepychanek o wojnie, covidzie i polityce jest w sieci mnóstwo.
Temu forum te tematy nie służą.

Zablokowanie dostępu do w/w tematów być może poprawi sytuację, ale grono beneficjentów zdecydowanie powinno byc większe. Jak blokować zadymiarzy, to wszystkich.
Akurat nicram i Ascetic nie byli prowodyrami tylko reagowali jak ktoś pisał, że 2 + 2 = 5.....
Jesteśmy reaktywni. To fakt. Przypisanie nam "prowodyrstwa" to spore nadużycie.
Teraz kłamiesz. Wielokrotnie wklejałeś jakieś tweety kretynow z konfederacji z dopiskami ,,XD,, dobrze wiedząc że na niektórych zadziała to jak plachta na byka. A to tylko jeden z wielu przykładów.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

06-04-2022, 06:52

Lukass pisze:
Tak. Doskonale wiedza.
A dlaczego od razu "narazam sie na bana"?
Jest w sieci tyle miejsc, gdzie trwa "bratobójcza" dyskusja o wojnie, ze nie widze potrzeby, by masterful byl kolejnym.
Albo dyskusja wroci do rzeczowego poziomu faktów i skonczy sie plucie, albo wykorzystam doswiadczenia z tego jak poradzilismy sobie z tematem o covid. Tez wokolo bylo go pełno, a tu w pewnym momencie covid stal sie goracym kartoflem i w 99% zniknal. Co zaskutokowalo powrotem do masterfulowej normalnosci.
Sprawdzę aktywnośc i posypią sie blokady na na tematy pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
Ascetic

06-04-2022, 07:53

uglak pisze:
Lukass pisze:
Tak. Doskonale wiedza.

Moje doświadczenia, są takie, że dwie osoby z którymi blisko .... były jawnymi antyszczepionkowcami i jak teraz schodzi na rozmowę typu, "jutro pod wieczór nie załatwię, bo jedziemy na zachodni/ expo z jedzeniem" to się odpalają. Nie hardcorowo, ale są opowieści, "moja babcia zginęła z rąk Ukraińców", albo "kto za to zapłaci". Sądzę, że takie kwiatki, też nie są czymś standardowym, ale ja tych ludzi znam od lat, jedną z 10 i zrobiliśmy nie jedną sprawę, mamy bieżące kwestie wymagające omówienia - innym słowem znamy się nie tylko na płaszczyźnie służbowej ale i prywatnej. Mamy mocno skrócone drogi i to powoduje, że siebie w pewnym sensie szanujemy, rozmawiamy o sprawach prywatnych, schodzi też na takie wątki. Na całe szczęście nie przeważają one i są dawkowane, a ostatnio właściwie wcale ich nie ma.

Trzecia osoba, sama z siebie, bez kilkuletniego kontaktu, wysyłała jakieś agitki przez jedną "z platform", została usunięta ze znajomych i po krzyku. Jest pewnie w dużym stopniu jak piszesz. Jak się zna osoby, osobiście, to pewnie przy takiej relacyjności, może nie ma takiej czelności po nich, aby wtłaczać.

Ja generalnie miał na myśli randomowych użytkowników internetu, noname'ów i takie ich działania:

Obrazek

Obrazek

Materiał na stronie rządowej, jeszcze chyba sprzed wojny (E: jednak po rozpoczęciu wojny), więc o to katalog powinno się poszerzyć.

Tutaj link do samego artykułu;

https://www.gov.pl/web/sluzby-specjalne ... informacji

@ maciek

Ilość troll wpisów myszkiego mikkiego i np. niejakiego grygowskiego jest taka, że musiałbym zaczynać o 7:40 z takimi wrzutami. A ich nie ma. Są?

@ tatuś.

Obrazek

Ten materiał z .gov wklejany uglakowi, też o tym mówi.

1/4 mówi właśnie o tym, tutaj wycinek i to poniżej niego w rozwinięciu:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 06-04-2022, 08:23 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
maciek z klanu

06-04-2022, 08:05

W temacie wojny nie ma twoich zaczepek, jeśli są to niewiele. Pisałem to wyżej. Ale w tematach covidu, sytuacji w Polsce była ich masa.
Awatar użytkownika
bartwa

06-04-2022, 09:09

ozob pisze:
05-04-2022, 23:13
To jest najwsjaze dla 40-latkow. Tak ich wychowaly liberalane media. (:
Ten trzeci wyraz to po rosyjsku? Czy w jakimś innym liberalnym języku?
PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
nicram

06-04-2022, 09:16

bartwa pisze:
06-04-2022, 09:09
ozob pisze:
05-04-2022, 23:13
To jest najwsjaze dla 40-latkow. Tak ich wychowaly liberalane media. (:
Ten trzeci wyraz to po rosyjsku? Czy w jakimś innym liberalnym języku?
Tak, po rosyjsku.

"Większość z nas wie, kim są trolle. To osoby, które piszą złośliwe posty mające na celu skłócenie czy wkurzenie ludzi. Ich zadaniem jest sianie zamętu i dezinformacji. Często podszywają się pod zwykłe osoby - robią literówki, piszą bardzo emocjonalnie i podejmują szereg strategii, które mają sprawić, że będą wyglądały wiarygodnie, udając przeciętnego Polaka czy Polkę.

https://kobieta.wp.pl/rzucila-prace-by- ... 957042272a
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

06-04-2022, 14:57

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
05-04-2022, 16:43
Na razie chyba czas na jakąś przerwę. Nie przeszkadzają mi kłótnie jako takie, a raczej to, że poza kłótnia i dwiema grupami wściekłych ludzi niezbyt wiele już się dzieje na forume, a dla samych wyzwisk to trochę szkoda czasu, zwłaszcza że obecnie bardzo się skurczył. Buźki!
Dobrze Sebix. Idź do piwnicy w bloku i "zatykaj uszy jak ten gość z Hate Forest."
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

06-04-2022, 18:18

Jak 535 odchodził to mało kto szydził. W przypadku Seby to modne? Dobrze kminie?
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

06-04-2022, 18:24

maciek z klanu pisze:
Jak 535 odchodził to mało kto szydził. W przypadku Seby to modne? Dobrze kminie?
Też mnie to zastanawia.
Nawet jeśli nie zawsze się z nim zgadzałem to raczej nie prezentował kontrowersyjnych poglądów.
Awatar użytkownika
Medard

06-04-2022, 18:29

empir pisze:
06-04-2022, 18:24
maciek z klanu pisze:
Też mnie to zastanawia.
Nawet jeśli nie zawsze się z nim zgadzałem to raczej nie prezentował kontrowersyjnych poglądów.
Seba to już odchodził i zawsze wracał, więc wszyscy wiedzą, że jeszcze wróci, może stąd żarciki.
Nie wiem, czemu robi sobie przerwę, ale nie widzę powodów do jakiejś szydery.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

06-04-2022, 18:53

Oczywiście była taka sytuacja, ale wydaje mi się ze nie o to chodzi. Było tutaj kilku użytkowników ktorzyvtez mieli już niepisac a ciągle piszą i nie było podsmiechujkow. Zapewne to Ci z elity szanowani ;)
Awatar użytkownika
Żułek

06-04-2022, 19:00

widocznie Karkas ma większy status ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

06-04-2022, 19:35

Ci co się deklarują, że chcą odejść, to nic innego osoby, które pragną zwrócić na siebie uwagę. A może ktoś ich będzie żałował, może ktoś pokaże że mu na mnie zależy. Coś jak nastolatki tnące się żyletkami dla atencji. Pizdy po prostu. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Czarownica
rozkręca się

06-04-2022, 20:48

ozob pisze:
06-04-2022, 19:35
Pizdy po prostu. (:
z pizdy to cie wysrala matka dzieciaczku.
Nie zyczę sobie jak wiekszosc kobiet, by nasz narząd uzywac w celach wulgaryzowania wypowiedzi!.
Napisz sobie, ze miętkim chujem robieni czy cos w tym guscie, a pizde to szanuj.
Bo po pierwsze z niej wyszedles, a po drugie pewnie lubisz w niej pogrzebac (chyba żeś fagot).
Szacunku do kobiet się naucz chłopaczku! Tu w Polsce kobiety sie szanuje, nie to, co w rosji.
ODPOWIEDZ