Przyszłość forum
Moderator: Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Przyszłość forum
jak z tych 80 zadeklarowanych zapłaci połowa, to będzie sukces, tak ze spokojnie. no i nie wiem czy zauważyłeś, że ankieta się kończy 15-go i wówczas pewnie zostaną podjęte decyzje
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
jest taka opcja - jak najbardziejŻułek pisze: czyli co ? płacimy po 20zł i jest forum na rok ?
takiego pomysłu nigdy nie było - nie chcę nawet myśleć jaki bajzel by się wtedy zrobił ;)Żułek pisze: i na forum zostają ci co zapłacili a reszta won ?
ci co chcą wesprzeć - wesprą, ci co nie chcą / nie mogą - trudno, ale liczę na jakieś w miarę solidarne ruszenie
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
no to ja jestem za taką opcją ;) żadnych mini ratek tylko raz a konkretnie ;)Olo pisze:jest taka opcja - jak najbardziejŻułek pisze: czyli co ? płacimy po 20zł i jest forum na rok ?
takiego pomysłu nigdy nie było - nie chcę nawet myśleć jaki bajzel by się wtedy zrobił ;)Żułek pisze: i na forum zostają ci co zapłacili a reszta won ?
ci co chcą wesprzeć - wesprą, ci co nie chcą / nie mogą - trudno, ale liczę na jakieś w miarę solidarne ruszenie
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- rasowy masterfulowicz
Oczywiście chętnie się dorzucę! Zmniejszona liczba aktywności wcale mnie nie odstrasza, nadal można tu złapać świetne rekomendacje , czy dowiedzieć się o tatuażach, onkologii i HOKEJU ;)
-
- postuje jak opętany!
Moim skromnym zdaniem najrozsądniejszą opcją byłyby nie pojedyncze przelewy od poszczególnych użytkowników na określone konto (wówczas niechybnie doszłoby do sytuacji, w której admini / moderatorzy na pewnym etapie gromadzenia środków masę swojego wolnego czasu poświęciliby na windykację, przypominanie o wpłatach, prośby, groźby, etc) ale utworzenie zbiórki, coś na zasadzie tych wszystkich platform typu pomagam.pl czy inne coś.
Czyli: ustawiamy do zebrania kwotę X na okres 1 miesiąca. Jeżeli wszyscy, którzy tak hojnie gospodarują swoimi pieniędzmi na poczet utrzymania forum dokonają wpłat, kwestia istnienia bądź usunięcia forum rozwiąże się bardzo szybko. Każdy wrzuca ile może / chce (dla jednego 125 zł rocznie na ten cel to "pryszcz", drugi przemyśli czy warto, trzeci zapłaci chciałby w dalszym ciągu komfortowo czytać wpisy, bez udzielania się, ale za np. 10 zł).
Są tu tacy, którym bardzo (!!) zależy na utrzymaniu tego miejsca. Są tacy, którym po prostu zależy. Są tacy, którzy wchodzą tu, a mimo to mają w dupie czy forum będzie czy nie. Są tacy, który totalnie leży przyszłość (Ci pewnie oleją zbiórkę ciepłym moczem). Nie wykluczam też istnienia takich, którzy o forum nie wiedzą, a może za dzień, dwa, miesiąc dowiedzą się o jego istnieniu i ochoczo się włączą. Nakładając na nich na "dzień dobry" ciężar dorzucenia się w wersji "każdy po 5 zeta / miesiąc czy 25 zeta rocznie czy jeszcze inaczej) raczej ich zniechęcamy niż zachęcamy.
Czyli: ustawiamy do zebrania kwotę X na okres 1 miesiąca. Jeżeli wszyscy, którzy tak hojnie gospodarują swoimi pieniędzmi na poczet utrzymania forum dokonają wpłat, kwestia istnienia bądź usunięcia forum rozwiąże się bardzo szybko. Każdy wrzuca ile może / chce (dla jednego 125 zł rocznie na ten cel to "pryszcz", drugi przemyśli czy warto, trzeci zapłaci chciałby w dalszym ciągu komfortowo czytać wpisy, bez udzielania się, ale za np. 10 zł).
Są tu tacy, którym bardzo (!!) zależy na utrzymaniu tego miejsca. Są tacy, którym po prostu zależy. Są tacy, którzy wchodzą tu, a mimo to mają w dupie czy forum będzie czy nie. Są tacy, który totalnie leży przyszłość (Ci pewnie oleją zbiórkę ciepłym moczem). Nie wykluczam też istnienia takich, którzy o forum nie wiedzą, a może za dzień, dwa, miesiąc dowiedzą się o jego istnieniu i ochoczo się włączą. Nakładając na nich na "dzień dobry" ciężar dorzucenia się w wersji "każdy po 5 zeta / miesiąc czy 25 zeta rocznie czy jeszcze inaczej) raczej ich zniechęcamy niż zachęcamy.
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Popieram. Taka platforma to mniejszy problem dla zbierających i przejrzystość sytuacji dla wpłacających, zreszta impious wklejał przykład zbiórki na jakies inne forum.mj. pisze:ale utworzenie zbiórki, coś na zasadzie tych wszystkich platform typu pomagam.pl czy inne coś.
Czyli: ustawiamy do zebrania kwotę X na okres 1 miesiąca. Jeżeli wszyscy, którzy tak hojnie gospodarują swoimi pieniędzmi na poczet utrzymania forum dokonają wpłat, kwestia istnienia bądź usunięcia forum rozwiąże się bardzo szybko.
Skoro koszt to 125 zł/mies. ,proponuje ustawić zbiórkę na rok, czyli 1500 zł (12x125), kwota minimalna do wpłaty 60 zł (12x5 zł mies od uzytkownika).
W tej sytuacji z zadeklarowanych 80 osób gotów płacić, musiało by to zrobić raptem 25 (wpłacając kwotę minimalna).
Opłaca się, to jest jedna płyta mniej a ile wesołego pierdolenia przez cały rok:)
Można np. nie kupować płyty CDG, a przez cały rok gadać o lizaniu czaszek:)
niech to miejsce niebawem zniknie
Ja z kolei jako tradycjonalista, proponuję wpłaty za pośrednictwem zwykłego listu. Banknoty w kopertę, kaligrafia, lizanie znaczka i do skrzynki. Żadne chuje muje pejpale dla wątłych pederastów.
- Triceratops
- dzik
- zahartowany metalizator
Ech, znowu to lizanie... :)535 pisze:Ja z kolei jako tradycjonalista, proponuję wpłaty za pośrednictwem zwykłego listu. Banknoty w kopertę, kaligrafia, lizanie znaczka i do skrzynki. Żadne chuje muje pejpale dla wątłych pederastów.
dobry kościół to kościół spalony
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Brakuje opcji, że inni zapłacą a ja będę mogł korzystać.
Albo może być jeszcze tak, że zapłace, ale mają mnie tu szanować ;)
a tak serio, wszystko sie kiedyś kończy. Płacenie za dostęp do forum w dzisiejszych czasach to absurd.
a tak serio, wszystko sie kiedyś kończy. Płacenie za dostęp do forum w dzisiejszych czasach to absurd.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Ascetic
(że) tak powiem weź się nie wygłupiaj :-0Only_True_Believers pisze:Brakuje opcji, że inni zapłacą a ja będę mogł korzystać.
jak Ciebie stać na mini-ratkę/ wynajem/ leasing/ kredyt, a wręcz masz do wyłożenia żywą-gotówę na ten niemiecki wózek, to się nie dorzucisz 25 zyla do tego bajzlu? no weź ;-)
ps. wiem, że dżentelmeni (powiedzmy, że, tacy jak My) nie rozmawiają o piniondzach, ale musiałem. silniejsze ode mnie.
poza tym płacenie za content/ rozrywkę jaka ona by nie była, to raczej przyszłość internetu.
Poro
- Hatefire
535 pisze:Ja z kolei jako tradycjonalista, proponuję wpłaty za pośrednictwem zwykłego listu. Banknoty w kopertę, kaligrafia, lizanie znaczka i do skrzynki. Żadne chuje muje pejpale dla wątłych pederastów.
To może jeszcze mocniej pójść w tradycję. Proponuję żeby admini chodzili do użytkowników i zbierali koperty, jak ksiądz po kolędzie :-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- uglak
+1Ascetic pisze:poza tym płacenie za content/ rozrywkę jaka ona by nie była, to raczej przyszłość internetu.
przeciez cale internety teraz w to ida. zobaczcie sobie ile youtubowi untermensche wyciagaja na Patronite ;-)
Guilty of being right
- Hatefire
To nie żadna przyszłość, tylko powrót do sprawdzonych rozwiązań z przeszłości. Prasa/książki/muzyka za darmo, to miejmy nadzieję, tylko chwilowa aberracja była.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- weteran forumowych bitew
Nie ma problemu również chętnie rzucę grosza na forum.
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Świetnie. Zgłaszam się na ochotnika, do obsługi Małopolski. Nie chwaląc się, w pierwszej połowie lat osiemdziesiątych pełniłem zaszczytną funkcję klasowego skarbnika, a i teraz jestem człowiekiem godnym zaufania o aparycji i posturze windykatora. Myślę że bez problemu dam radę.Hatefire pisze:535 pisze:Ja z kolei jako tradycjonalista, proponuję wpłaty za pośrednictwem zwykłego listu. Banknoty w kopertę, kaligrafia, lizanie znaczka i do skrzynki. Żadne chuje muje pejpale dla wątłych pederastów.
To może jeszcze mocniej pójść w tradycję. Proponuję żeby admini chodzili do użytkowników i zbierali koperty, jak ksiądz po kolędzie :-)
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Gdybyś nie wyrabiał, to możesz liczyć na moje wsparcie. Opierdolę rejon Małopolski Zachodniej. Podobnie, w ósmej klasie byłem skarbnikiem, ponadto jestem łysy, mam dres i nieco więcej niż 26cm w bicu.535 pisze:Świetnie. Zgłaszam się na ochotnika, do obsługi Małopolski. Nie chwaląc się, w pierwszej połowie lat osiemdziesiątych pełniłem zaszczytną funkcję klasowego skarbnika, a i teraz jestem człowiekiem godnym zaufania o aparycji i posturze windykatora. Myślę że bez problemu dam radę.Hatefire pisze:535 pisze:Ja z kolei jako tradycjonalista, proponuję wpłaty za pośrednictwem zwykłego listu. Banknoty w kopertę, kaligrafia, lizanie znaczka i do skrzynki. Żadne chuje muje pejpale dla wątłych pederastów.
Wychodzi na to, że Małopolska obstawiona. Wilk bierze rejon Wielickiej i Rybitwy, Jimmy Boyle zachód, ja opierdalam resztę. Jeszcze tylko nakaz od Administracji oraz namiary na użyszkodników i możemy rozpoczynać.