Panowie! Wracajcie!

info o masterfulu / wasze propozycje i uwagi

Moderator: Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: Panowie! Wracajcie!

26-12-2017, 08:37

Wywiad z trotzkym:

http://www.violence-online.pl/spod-lady ... i-prawami/" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy Ty, Piotrze, uważasz siebie za osobę kształtującą gust tych 20000 obserwatorów Twojej fejsbukowej strony?
Nie sądzę, aby w dzisiejszych czasach było w ogóle możliwe kształtowanie gustów, przynajmniej w takim zakresie, jak robili to kiedyś ludzie piszący o muzyce. Dziś, kiedy dostęp do muzyki – każdej muzyki – jest powszechny, nie ma miejsca dla demiurgów kształtujących jakiś mityczny zbiorowy gust. Więc nie, nie sądzę, aby kształtował czyjeś gusta. Raczej – i to jak mam dobry dzień i mi akurat wyjdzie jakiś wpis czy tekst – widzę się jako kogoś, kto podaje ludziom narrację do muzyki, którą już znają, albo chociaż takiej, o której słyszeli. Być może pozwalam komuś spojrzeć na muzykę pod innym kątem, zrozumieć jakąś płytę – jeżeli tak się dzieję, to fajnie, że mogę w tym uczestniczyć. Jak nie, to zawsze można się pośmiać z moich drętwych żartów, albo po prostu ze mnie, nie przeszkadza mi to.
A o Marii Konopnickiej co powiesz? W pracy: redaktor naczelny jednego z mazowieckich, lokalnych tygodników, a po pracy: znany już dobrze w metalowym światku bloger. Pomijając żartobliwe komentarze pod jej/jego wpisami, chyba nigdy nie pokusiłeś się o ocenę twórczości.
Lubię Kamila. Bo ja generalnie lubię ludzi z pasją. Lubię też ten jego chałupniczy styl pisania – to udawanie starego dobrego ziniacza w sieci. Niemniej trudno mi brać to jego pisanie na poważnie. Zbyt długo go znam i wiem, że potrafi pisać peany na temat rzeczy, które 10 lat temu mieszał z błotem, udowadniając, że nawet nie stały przy jakiejś trzeciej lidze bawarskiego power metalu. Traktuję jego bloga jako rodzaj reality show – relację na żywo z niekończącego się zrzucania klapek. Stąd zapewne moje ironiczne komentarze pod jego postami. Ironiczne, ale wcale nie złośliwe, bo ja mu w gruncie rzeczy kibicuję. Śmierć klapkom Marii (śmiech).
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

26-12-2017, 09:07

Jeżeli chodzi o tzw "kondycję forum", to pod wieloma względami jest teraz lepiej niż kiedykolwiek wcześniej. Może więc dobrze, że niektórzy dali sobie spokój z pisaniem.
Heretyk

26-12-2017, 09:19

dla mnie też jest w porządku. wpadnę, zawsze się czegoś ciekawego dowiem, choć raczej o książkach czy filmach, niż muzyce, aczkolwiek dobrych płyt/zespołów dzięki forum ciągle odkrywam sporo (jak na moje potrzeby). uśmiechnę się czytając debilizmy/jaja albo onkologię. lubię też wszelkie dyskusje, powiedzmy "ideologiczne" :D wielu powie, że to poziom gimnazjum, a dla mnie raczej pewien folklor i dobra rozrywka ;)
Awatar użytkownika
hcpig

26-12-2017, 09:50

ultravox pisze:Może więc dobrze, że niektórzy dali sobie spokój z pisaniem.
Nazwiska plz.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Sybir

26-12-2017, 10:03

Niektórzy piszą nadal, ale - że tak to ujmę - na innych platformach, część nawet pod imieniem i nazwiskiem. Ku uciesze nie tylko mojej, mam nadzieję :) Natknąć się można w takich wpisach np. na wzmianki o Plastku - co świadczy o tym, że ci ludzie nadal żyją życiem forume :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-12-2017, 10:11

Sybir pisze:Natknąć się można w takich wpisach np. na wzmianki o Plastku - co świadczy o tym, że ci ludzie nadal żyją życiem forume :D
Obrazek

Już obmyślam w takim razie nowe krotochwile.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Sybir

26-12-2017, 10:18

Firleje się Pana trzymają, tymczasem niektórzy kwestię ukrócenia pańskiego autorstwa facecji postawili sobie dość wysoko na liście obowiązków - o ile to nie żart, tak jak 2/3 bez mała internetu. Miałem nawet zrobić zrzuty ekranu na pamiątkę, ale odpuściłem sobie.
Zresztą, temat w mojej ocenie nie wart dyskusji.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-12-2017, 10:21

Zdaje sobie z tego sprawę nie od dziś i drżę na samą myśl! Żyjąc w strachu od lat, przemykam jak cień z koncertu na koncert, obawiając się w każdej chwili wielokrotnie obiecywanego wpierdolu. Czytacie mnie koledzy-agresorzy? Bardzo się was boję!! Zlitujcie się!! Bo z Plastka zrobi się niedługo Rozplastek :(
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

26-12-2017, 10:23

hcpig pisze:
Nazwiska plz.
To nie miał być personalny przytyk do nikogo, raczej stwierdzenie faktu. Jedni odeszli, inni przyszli, jakoś nic strasznego się nie stało i nadal forum funkcjonuje i można trafić na ciekawe wpisy. Widocznie nikt tu nie był niezbędny, tak jak i ja nie jestem. Pisanie na fejsie nie różni się tak naprawdę zbytnio od pisania na forum - plusem jest mniejsza anonimowość, ale i tutaj ta anonimowość jest umiarkowana. Wszystko to działa jednak na podobnych zasadach, więc jeśli ktoś nie uciekł od Internetu jako takiego, to tak naprawdę niewiele w swoim życiu zmienił opuszczając Masterfula.
byrgh
zahartowany metalizator

26-12-2017, 14:02

hcpig pisze:Wywiad z trotzkym:

http://www.violence-online.pl/spod-lady ... i-prawami/" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy Ty, Piotrze, uważasz siebie za osobę kształtującą gust tych 20000 obserwatorów Twojej fejsbukowej strony?.
Brzmi jak zarzut, ale nie nie podejmę się pochwały autora, bo z pewnością jest wielkim oddanym, skoro przeprowadza takie wywiady ;)

Mi raz jeszcze, brakuje tu tylko polecanek Bonny'ego. Nie, że mam jakieś rażące braki czy nie poradzę sobie sam w punku na przykład, czyli w domyśle jego domeny, ale facet fajnie się wyróżniał na tle przeciętniackich opinii na temat Morbid Angel czy tysięcznej kopii jakiejś kopii z Ameryki. Czasami "skandalicznie" przejaskrawiony, albo przejaskrawiający rzeczywistość (jak Maniek, który niestety nie pisze tu tak i tyle, co kiedyś), a czasami z celną ripostą na słabizny gloryfikowane tu i ówdzie - zarówno w muzyce i nie tlyko.

Brakuje tu ludzi z pasją i oddaństwem - mówiąc krótko.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-12-2017, 14:11

Sybir pisze:Firleje się Pana trzymają, tymczasem niektórzy kwestię ukrócenia pańskiego autorstwa facecji postawili sobie dość wysoko na liście obowiązków - o ile to nie żart, tak jak 2/3 bez mała internetu. Miałem nawet zrobić zrzuty ekranu na pamiątkę, ale odpuściłem sobie.
O w kurwe motzna sprawa, internety serious business, plastek przebieraj sie na koncerty za mnie, zakladaj apaszke, to cie nie poznaja :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

26-12-2017, 16:45

Revenge of the Brudasy
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-12-2017, 17:49

Triceratops pisze:
Sybir pisze:Firleje się Pana trzymają, tymczasem niektórzy kwestię ukrócenia pańskiego autorstwa facecji postawili sobie dość wysoko na liście obowiązków - o ile to nie żart, tak jak 2/3 bez mała internetu. Miałem nawet zrobić zrzuty ekranu na pamiątkę, ale odpuściłem sobie.
O w kurwe motzna sprawa, internety serious business, plastek przebieraj sie na koncerty za mnie, zakladaj apaszke, to cie nie poznaja :D
Ja zawsze się na koncerty przebieram, zazwyczaj mam taki strój:

Obrazek

Czuje się bezpiecznie gdy jestem incognito.
Ale poważnie - jestem pewien, że gdyby ci wszyscy internetowi napierdalacze wiedzieli, że ja to ten i ten konkretny koleś, który sobie tam zazwyczaj spokojnie na koncercie stoi, to 99% z nich zrobiłoby w tył zwrot.
No, ale jak mówisz internety serious business.
Na szczęście jestem znany ze swego prokonsensusowego i antykonfrontacyjnego nastawienia.
Wolę kakaową dziurę!!
[V]

26-12-2017, 18:00

Pamiętam jak stary mi chciał wpierdolic bo coś tam temat o jego żonę zachaczyl i zrobiło się gorąco.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

26-12-2017, 18:05

Wszystko wszystkim, ale gdy dochodzi do straszenia wpierdolem na internetowym forum, to ja odpadam.
Awatar użytkownika
Sybir

26-12-2017, 18:11

Panie [V], co zrobił temat? ;)
[V]

26-12-2017, 18:20

Sybir pisze:Panie [V], co zrobił temat? ;)
Nie pamiętam, było pite wtedy. Przeprosilem go później co nie było zbyt black metalowe ale co tam. Tak to jest jak brudasy popijo ;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Sybir

26-12-2017, 18:44

Wprawdzie bardziej chodziło mi o słowo "zachaczyl", ale OK - Twoja odpowiedź jest ciekawsza od tej, jakiej mógłbym się spodziewać ;) Wybacz czepialstwo, przykry nawyk.
Karkasonne

26-12-2017, 19:11

yossarian84 pisze:Revenge of the Brudasy
O, co tam w pracy?
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-12-2017, 19:12

Plastek pisze:Ja zawsze się na koncerty przebieram, zazwyczaj mam taki strój:

Obrazek

Czuje się bezpiecznie gdy jestem incognito.
Ale poważnie - jestem pewien, że gdyby ci wszyscy internetowi napierdalacze wiedzieli, że ja to ten i ten konkretny koleś, który sobie tam zazwyczaj spokojnie na koncercie stoi, to 99% z nich zrobiłoby w tył zwrot.
No, ale jak mówisz internety serious business.
Na szczęście jestem znany ze swego prokonsensusowego i antykonfrontacyjnego nastawienia.
Normalny facet gdy chce rozwiązać siłowo konflikt z drugim facetem z forum pisze mu, co najmniej prywatną wiadomość i się umawiają w konkretne miejsce. Cioty szepczą po kątach i niby czają się w grupkach na obiekt swojej nienawiści. Dlatego nie przejmuj się.

PS. Na tym zdjęciu jesteś za ołówkiem? Bo na pierwszym planie widzimy kobietę.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
ODPOWIEDZ