Nowa wersja Masterful (UPDATE)

info o masterfulu / wasze propozycje i uwagi

Moderator: Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

Re: Nowa wersja Masterful (UPDATE)

02-04-2016, 12:40

Drone pisze:Ja wchodzę na to forum, by rozmawiać o muzyce. Tylko to mnie interesuje. Całą resztę uważam za zbędny dodatek. Masz inne spojrzenie na to? Ok, twoja sprawa. Mnie to - podobnie jak zdanie "innych" - mało obchodzi :)
Graba:) Mi pomimo tego ,że to forum muzyczne te tematy często okołomuzyczne robią lepiej:) Więc niech jest jak jest, każdy dla siebie coś znajdzie a przecież nie ma musu wchodzenia do pewnych tematów:)
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-04-2016, 12:41

tomaszm pisze:Czasem od "chuji" trzeba się powyzywać- mi to bardzo odpowiada i jest dobrze jak jest na nieszczęście innych:)

Wiadomo, że jak ktoś pisze o muzyce, to znaczy, że nie jest mu obojętna i w ferworze dyskusji jesli trafi na jakiegoś oponenta, który nie podziela naszego zdania, a już nie daj szatanie dyskredytuje naszą ulubiona kapelę albo płytę, to nie ma siły aby nie rzucić jakimiś inwektywami. Dopóki jednak te wszystkie " chuje" czy inne barwne określenia wynikają z żarliwej dyskusji a nie sa celem samym w sobie to nie mam nic przeciwko. Problem zaczyna się w momencie kiedy ktoś nie ma nic ciekawego do napisania i aby coś napisać, to po prostu dojebie pierwszemu lepszemu z brzegu.
tomaszm

02-04-2016, 12:43

Nasum pisze:
tomaszm pisze:Czasem od "chuji" trzeba się powyzywać- mi to bardzo odpowiada i jest dobrze jak jest na nieszczęście innych:)

Wiadomo, że jak ktoś pisze o muzyce, to znaczy, że nie jest mu obojętna i w ferworze dyskusji jesli trafi na jakiegoś oponenta, który nie podziela naszego zdania, a już nie daj szatanie dyskredytuje naszą ulubiona kapelę albo płytę, to nie ma siły aby nie rzucić jakimiś inwektywami. Dopóki jednak te wszystkie " chuje" czy inne barwne określenia wynikają z żarliwej dyskusji a nie sa celem samym w sobie to nie mam nic przeciwko. Problem zaczyna się w momencie kiedy ktoś nie ma nic ciekawego do napisania i aby coś napisać, to po prostu dojebie pierwszemu lepszemu z brzegu.
To mam na myśli , wymiana zdań często w błyskotliwy sposób. Dlatego "chuje " dałem w cudzysłowie:) Kultura ponad wszystko:)
Awatar użytkownika
Harlequin

02-04-2016, 12:45

tomaszm pisze:
Nasum pisze:

To mam na myśli , wymiana zdań często w błyskotliwy sposób. Dlatego "chuje " dałem w cudzysłowie:) Kultura ponad wszystko:)
No kurwa :)
Necropunk
w mackach Zła

02-04-2016, 16:39

Drone pisze:
Heretyk pisze:jak nigdy na żadnym forum nie miałem nikogo w ignorowanych, tak tu będzie już chyba z 5 osób i zastanawiam się nad kolejnymi. po prostu się nie da inaczej. no i zaglądam tylko raz czy dwa w tygodniu, co kiedyś było nie do pomyślenia. smutne co się stało z tym forum
Problem leży wyłącznie w tym, że zbyt wielu użytkowników pisze tu o sobie zamiast o muzyce. Efekt jest taki, że łatwiej znaleźć relację z paraolimpiady seksualnej w motelu na przedmieściach Sosnowca niż rzeczowe opinie nt. ostatniej płyty NILE :) Jestem za wycinaniem w pień tego gówna, tak jak Maniek napisał.
3 x TAK
Rozumiem trolltematy panicza manieczki, ma to swój urok, ale tematy gdzie użytkownicy realizują swoją megalomanię i leczą kompleksy męskości to już poniżej dopuszczalnego poziomu żenady. Jak bywałem na tym forum jeszcze 10 lat temu to, mimo wykwitów takich jak Bełek, toczyła się tu rzeczowa dyskusja. I nie raz wpadałem w kompleksy przy elaboratach i popisach wiedzy co poniektórych, a teraz wygląda to tak, że w 30% tematów trwa wymiana linków do allegro i labeli online, 60% to jakieś absolutnie bezcelowe bicie piany na zasadzie "jestem cool i mam większego niż Ty", a 10% to ta w miarę sensowna wymiana zdań. Czyścić, cenzurować i wlepiać karczycha cierpiącym na chujozę delikwentom, którzy za wszelką cenę próbują z własnego życia seksualnego robić dobro wspólne. A jeśli nawet muszą to niech realizują się w miejscu do tego przeznaczonym,
tomaszm

02-04-2016, 16:50

Wyjebać girls, girls w takim razie po chuj jakieś dupy wklejacie, co nas interesują tematy pod walenie gruszek! Na pohybel ! Temat o żarciu i picu też wyjebcie ,bo tym ostatnim demoralizujecie młodzież! I na chuj wklejacie zdjęcia swoich kolekcji- przedłużenia tego i owego!

Cenzura do chuja!
Heretyk

02-04-2016, 19:04

nie no, niech każdy zagląda tam, gdzie mu się podoba. z tego bym nie robił problemu. gorzej, gdy wchodzisz w temat o swojej ulubionej kapeli i widzisz tam jakieś jebane pierdoły tworzone przez manieczki czy innych kretynów. tu chyba jest sedno sprawy
Awatar użytkownika
mysticcum
postuje jak opętany!

02-04-2016, 19:12

Otóż to.
kenediusze
weteran forumowych bitew

02-04-2016, 22:58

Heretyk pisze:nie no, niech każdy zagląda tam, gdzie mu się podoba. z tego bym nie robił problemu. gorzej, gdy wchodzisz w temat o swojej ulubionej kapeli i widzisz tam jakieś jebane pierdoły tworzone przez manieczki czy innych kretynów. tu chyba jest sedno sprawy
+1

Zjawisko pod tytułem "wchodze w temat o X. a tam toczy się od 30 stron dyskusja o Y" to na mastefulu była norma, ale od jakiegoś czasu zamieniło się to w "wchodzę w temat o X a tam manieczki" albo "wchodze w temat o X a tam gówno o dupie maryny".
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
hcpig

03-04-2016, 20:34

Taka prawda że wszyscy są wypaleni i nikomu się już nie chce klepac elaboratów ani wdawać w jakieś dłuższe spory prowadzone wg schematu przerabianego 1000 razy. Ech, poczytałbym jakąś awanturę w której strony się okopały i walczą o jakąś płytę... a może płyty kontrowersyjne już nie wychodzą?
Yare Yare Daze
Nasum

03-04-2016, 22:12

eeee tam, pierdolenie. Jeśli jesteś wypalony, cóż, każdemu może się przytrafić, ja mam czasem słabsze dni kiedy nie chce mi się pisać, ale trafiają się takie kiedy z chęcią przeleję potok myśli na klawiature. Pewnie to jakaś szajba, trudno, nie każdy musi być normalny. Ale jeśli taki Est wyskoczy po raz kolejny że "Fury and flames " jest nudny jak flaki z olejem, to po raz kolejny podniosę rękawicę i chętnie się posprzeczam, mimo że ani jeden drugiego za Chiny Ludowe nie przekona, a wszystkie za i przeciw a także opisy tej płyty wyeksploatowaliśmy dawno temu.
kenediusze
weteran forumowych bitew

03-04-2016, 22:40

Nie chodzi o wypalenie, tylko o to, że klimat na forume jakoś nie sprzyja skakaniu sobie do gardeł i pisaniu elaboratów. No bo po co, skoro pewnie nikt nie odpisze? Niemniej jednak jakieś zalążki sensownych dyskusji się gdzieś pojawiają - np. w temacie o GUNS N ROSES dzisiaj - tylko trzeba to pielęgnować, dmuchać, chuchać, to może zapłonie.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Nasum

03-04-2016, 23:07

CZasem mi brakuje relacji z koncertów. Kiedyś można było przeczytać relację z tego samego koncertu w oczach kilku osób i fajnie się to czytało, teraz jest kilka słów czy ktoś będzie ale po gigu jakoś cisza. Na przykład ostatni Nile - brakuje mi tych kilku słów jak było... mam nadzieję że to chwilowa słabość i poczytam co się działo na takim Incantation i Morgoth.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

03-04-2016, 23:18

kenediusze pisze: Niemniej jednak jakieś zalążki sensownych dyskusji się gdzieś pojawiają
dlatego wnosze o wydupienie tematu co teraz sluchacie. kazdy tam jebnie okladka i do tego ogranicza sie aktywnosc forum,chociaz czasem ciekawe dyskusje sie tam przewijaja.
wlasnie te dyskusje mozna przerzucic do tematow o zespolach

jakby nie bylo tego szkodliwego tematu to na przyklad:

zamiast wkleic okladke dmds (co kazdy by olał bo byla wklejana 12345 razy) karkasonne by napisal w temacie mayhem: dzisiaj sluchalem dmds i jest to ostatni black metalowy album ever
4 osoby by wpisaly 8 nazw plyt rownie dobrych lub lepszych ,12 osob by sie nie zgodzilo
hcpig znalazl by okazje by wpisac ze na miescie panuje moda na ildjarn i klony blasphemy, pr0metheus by go wysmial
potem 535 by powiedzial ze niech mayhem spierdala bo nie grajo z ezoteryka na koncertach tylko odgrzewajo kotlety
w odpowiedzi manieczki by wkleil betoniarke lub rajstopy i odeslal do sluchania arcturus
potem 3 strony przerzucania sie kurwami (wszystko oczywiscie z najwyzsza kultura i zachowaniem netykiety), olo kasuje posty i od nowa
niech to miejsce niebawem zniknie
kenediusze
weteran forumowych bitew

03-04-2016, 23:26

O tak to właśnie powinno wyglądać :D
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
hcpig

04-04-2016, 06:13

pr0metheus pisze: dlatego wnosze o wydupienie tematu co teraz sluchacie. kazdy tam jebnie okladka i do tego ogranicza sie aktywnosc forum,chociaz czasem ciekawe dyskusje sie tam przewijaja.
O to, to! Najbardziej bezproduktywny temat obok tego o gołych babach :)
Yare Yare Daze
535

04-04-2016, 07:49

hcpig pisze:... a może płyty kontrowersyjne już nie wychodzą?
Jakże to? Zwróć pan uwagę, że już na samym początku alfabetu niektórym robi się gorąco. Mamy przecież Anthrax, Arcturus...
Awatar użytkownika
COFFIN

04-04-2016, 13:13

Necropunk pisze:
Jak bywałem na tym forum jeszcze 10 lat temu
Jeśli to nie tajemnica, to pod jakim nickiem?
Necropunk pisze:
teraz wygląda to tak, że w 30% tematów trwa wymiana linków do allegro
Jest jeden odpowiedni temat do tego i jego powinno się trzymać.
pr0metheus pisze:
wnosze o wydupienie tematu co teraz sluchacie. kazdy tam jebnie okladka i do tego ogranicza sie aktywnosc forum,chociaz czasem ciekawe dyskusje sie tam przewijaja.
Obojętne mi, czy zostanie czy nie, ale są zawodnicy, którzy istnieją tylko w tym temacie;)
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Żułek

04-04-2016, 13:39

COFFIN pisze:
pr0metheus pisze:
wnosze o wydupienie tematu co teraz sluchacie. kazdy tam jebnie okladka i do tego ogranicza sie aktywnosc forum,chociaz czasem ciekawe dyskusje sie tam przewijaja.
Obojętne mi, czy zostanie czy nie, ale są zawodnicy, którzy istnieją tylko w tym temacie;)
chłopaki nie płaczą ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
hcpig

04-04-2016, 19:01

COFFIN pisze: Obojętne mi, czy zostanie czy nie, ale są zawodnicy, którzy istnieją tylko w tym temacie;)
Temat temat nawet jak wypluwa jakieś ciekawsze dyskusje to i tak zaginą one w jego czeluściach a gdyby były ładnie posegregowane w tematach właściwych...
Yare Yare Daze
ODPOWIEDZ