Nowa wersja Masterful (UPDATE)

info o masterfulu / wasze propozycje i uwagi

Moderator: Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: Nowa wersja Masterful (UPDATE)

04-04-2016, 19:04

Skasowanie tematu "Co teraz słuchacie" to byłaby śmierć forum - on pełni rolę takiego forumowego facebooka, gdzie wrzuca się bieżące informacje, o których za chwilę nikt nie pamięta, a zabawa toczy się dalej :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
hcpig

04-04-2016, 19:08

535 pisze: Jakże to? Zwróć pan uwagę, że już na samym początku alfabetu niektórym robi się gorąco. Mamy przecież Anthrax, Arcturus...
To tylko dawne cienie przeszłości... nie wiem czy pamiętasz wojnę o 'Now, Diabolical'. Albo tricepsowe równanie 'Persecution Manii' z gównem etc. ech to były czasy. Albo FAS DSO efektem obalenia komunizmu w Europie :)

Dziś prawdziwych oszołomów już nie ma.
Ostatnio zmieniony 04-04-2016, 19:12 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-04-2016, 19:12

Drone pisze:Skasowanie tematu "Co teraz słuchacie" to byłaby śmierć forum - on pełni rolę takiego forumowego facebooka, gdzie wrzuca się bieżące informacje, o których za chwilę nikt nie pamięta, a zabawa toczy się dalej :)

To oczywiste. Poza tym, to właśnie tutaj można wrzucić krótką recenzję jakiegoś nowego materiału, albo płyty z wykopalisk, o której już nikt nie pamięta. Bez sensu byłoby zakładanie tematu o każdej płycie każdego zespołu, zrobiłby się chaos, a tak, jest coś na wzór wysypiska, gdzie, jak to już któryś z przedmówców zauważył, toczą się również w nim ciekawe dyskusje. Nie zawsze, ale toczą. Jeśli ktoś zauważy jakąś ciekawą dyskusję, to można od razu wkleić do stosownego tematu, aby dyskusja mogła rozwinąć się już w miejscu do tego najlepszym. Niemniej, zostawcie ten temat.
Nasum

04-04-2016, 19:13

hcpig pisze:
535 pisze: Jakże to? Zwróć pan uwagę, że już na samym początku alfabetu niektórym robi się gorąco. Mamy przecież Anthrax, Arcturus...
To tylko dawne cienie przeszłości... nie wiem czy pamiętasz wojnę o 'Now, Diabolical'. Albo tricepsowe równanie 'Persecution Manii' z gównem etc. ech to były czasy. Albo FAS DSO efektem obalenia komunizmu w Europie :)

Dziś prawdziwych oszołomów już nie ma.
Albo temat o płytach tektonicznych i andaluzyjskich....
Nasum

04-04-2016, 19:15

Nasum pisze:
Drone pisze:Skasowanie tematu "Co teraz słuchacie" to byłaby śmierć forum - on pełni rolę takiego forumowego facebooka, gdzie wrzuca się bieżące informacje, o których za chwilę nikt nie pamięta, a zabawa toczy się dalej :)

To oczywiste. Poza tym, to właśnie tutaj można wrzucić krótką recenzję jakiegoś nowego materiału, albo płyty z wykopalisk, o której już nikt nie pamięta. Bez sensu byłoby zakładanie tematu o każdej płycie każdego zespołu, zrobiłby się chaos, a tak, jest coś na wzór wysypiska, gdzie, jak to już któryś z przedmówców zauważył, toczą się również w nim ciekawe dyskusje. Nie zawsze, ale toczą. Jeśli ktoś zauważy jakąś ciekawą dyskusję, to można od razu wkleić do stosownego tematu, aby mogła rozwinąć się już w miejscu do tego najlepszym. Niemniej, zostawcie ten temat.
Karkasonne

04-04-2016, 21:23

pr0metheus pisze:
zamiast wkleic okladke dmds (co kazdy by olał bo byla wklejana 12345 razy) karkasonne by napisal w temacie mayhem: dzisiaj sluchalem dmds i jest to ostatni black metalowy album ever
Nie byłoby to takie śmieszne jako przykład, gdyby nie to, że chyba nigdy nie wpisałem się w tym temacie, a "De Mysteriis" to chyba największa płyta, jakiej w życiu nie udało mi się zaczaić :D
Awatar użytkownika
Triceratops

04-04-2016, 22:04

COFFIN pisze:
pr0metheus pisze: wnosze o wydupienie tematu co teraz sluchacie. kazdy tam jebnie okladka i do tego ogranicza sie aktywnosc forum,chociaz czasem ciekawe dyskusje sie tam przewijaja.
Obojętne mi, czy zostanie czy nie, ale są zawodnicy, którzy istnieją tylko w tym temacie;)
Byl kiedys koles, ktory w ogole nic nie pisal na forum tylko lepil okladki i ani slowa nigdy nie napisal. Chyba Vulture go zaczepil dlaczego nie pisze, cos tam odburknal a potem przesal w ogole pisac.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

04-04-2016, 22:12

Karkasonne pisze:
pr0metheus pisze:
zamiast wkleic okladke dmds (co kazdy by olał bo byla wklejana 12345 razy) karkasonne by napisal w temacie mayhem: dzisiaj sluchalem dmds i jest to ostatni black metalowy album ever
Nie byłoby to takie śmieszne jako przykład, gdyby nie to, że chyba nigdy nie wpisałem się w tym temacie, a "De Mysteriis" to chyba największa płyta, jakiej w życiu nie udało mi się zaczaić :D

zapomnialem dopisac ze wszelkie postaci w tamtym poscie sa fikcyjne,a podobienstwo do uzytkownikow forum jest przypadkowe.

w sumie dyskusja w tym temacie o ratowaniu forum tez jest dobra:)
moze byc inspiracja do drugiej czesci filmu "hitler odchodzi z masterfula"
niech to miejsce niebawem zniknie
Nasum

04-04-2016, 22:41

Triceratops pisze:
COFFIN pisze:
pr0metheus pisze: wnosze o wydupienie tematu co teraz sluchacie. kazdy tam jebnie okladka i do tego ogranicza sie aktywnosc forum,chociaz czasem ciekawe dyskusje sie tam przewijaja.
Obojętne mi, czy zostanie czy nie, ale są zawodnicy, którzy istnieją tylko w tym temacie;)
Byl kiedys koles, ktory w ogole nic nie pisal na forum tylko lepil okladki i ani slowa nigdy nie napisal. Chyba Vulture go zaczepil dlaczego nie pisze, cos tam odburknal a potem przesal w ogole pisac.
. To był Srogosc
Awatar użytkownika
COFFIN

04-04-2016, 23:09

Triceratops pisze:
COFFIN pisze:
Wiem. A co powiedzieć o ludkach wrzucających tylko zdjęcia i jakieś gify z netu do jednego tematu w ogóle nie związanego z muzyką?;)
'Come the Blessed Madness'
535

05-04-2016, 10:10

pr0metheus pisze:
w sumie dyskusja w tym temacie o ratowaniu forum tez jest dobra:)
+1

Wielki "problem". Kto chce czytać, niech czyta, kto chce pisać, niech pisze, ten który na to wszystko leje, niech olewa. Nikt nikogo pod pistoletem nie trzyma.
Awatar użytkownika
Triceratops

05-04-2016, 10:13

Nasum pisze: To był Srogosc
O ten wlasnie :D Dobry byl :D
COFFIN pisze:Wiem. A co powiedzieć o ludkach wrzucających tylko zdjęcia i jakieś gify z netu do jednego tematu w ogóle nie związanego z muzyką?;)
Nie mam pojecia, a sa tacy? Nie przegladam calego forum, ostatnio interesuje mnie najbardziej temat o ANTHRAX :D :D :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
COFFIN

05-04-2016, 10:31

Triceratops pisze:
Nie mam pojecia, a sa tacy?
Ano;)
Heretyk

06-04-2016, 16:25

no. ja bym go mimo wszystko zostawił, bo co z tego, że chuj mnie ogólnie obchodzi czego kto słucha (albo o zgrozo, co akurat ogląda na jutube), zwłaszcza jak ktoś słucha głównie klasyków, skoro to właśnie z tego tematu się dowiedziałem o kilku(nastu) kurewsko interesujących zespołach. dlatego warto czasem przebrnąć przez to morze gówna i kompletnie nieistotnych informacji. a jak kto nie chce, to niech tam po prostu nie wchodzi i już :)
Nasum

06-04-2016, 21:58

Sedno. Poza tym, tak jak już mówiłem, to miejsce w którym mogłem wrzucić krótką recenzję Gutalax, bo zakładanie tematu o kapeli gdzie prócz mnie najprawdopodobniej nikt sie nie wypowie, mija się z celem, a tak, ktoś przeczyta, zainteresuje, sprawdzi,posłucha... Sam zobaczyłem w tym temacie kilka okładek które tak mnie zastanowiły że musowo sprawdzałem, co też te kapele tworzą. Niektóre spasowały, inne kompletnie nie, ale funkcja edukacyjna forum jak najbardziej się sprawdziła w tym momencie.
Awatar użytkownika
COFFIN

06-04-2016, 22:52

Pod tym kątem, jak najbardziej. Natomiast wrzucanie samych okładek w jeden temat, czy innych pierdół w dwa inne to pomyłka.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

07-04-2016, 06:54

Heretyk pisze:
no. ja bym go mimo wszystko zostawił, bo co z tego, że chuj mnie ogólnie obchodzi czego kto słucha (albo o zgrozo, co akurat ogląda na jutube), zwłaszcza jak ktoś słucha głównie klasyków, skoro to właśnie z tego tematu się dowiedziałem o kilku(nastu) kurewsko interesujących zespołach. dlatego warto czasem przebrnąć przez to morze gówna i kompletnie nieistotnych informacji. a jak kto nie chce, to niech tam po prostu nie wchodzi i już :)
tez jestem za zostawieniem tego tematu, ale przyznajcie się - wraca ktoś do 4659 strony sprawdzić co kto słuchał ?? albo do strony 6497 ??? Wątpię.... dlatego mój postulat jest taki żeby wyjebać w niebyt pierwsze 8 tysięcy stron, a temat niech płynie dalej.... no, można zostawić pierwsze dwie strony w celach archiwalno-historycznych :)
podobnie z tematem o allegro, myślę że pierwsze pięćset stronę można spokojnie wyrzucić bo i tak tam nikt nie zagląda, linki są już nieaktywne i w ogóle... nawet nikt nie zauważy.
Awatar użytkownika
Żułek

07-04-2016, 11:05

Stoigniew pisze:nawet nikt nie zauważy.
chyba że komuś skasuje się połowa postów napisana na forum :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
byrgh
zahartowany metalizator

07-04-2016, 11:09

40 tys. czy 80 tys., co za różnica
Nasum

07-04-2016, 11:10

W złotówkach całkiem spora ;-)
ODPOWIEDZ