Vivisecti - Concrete Dream Flesh - [2013]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Shamrock
- zaczyna szaleć
Słyszałem, że ostatnio masterful zszedł na gejowiznę, więc może się przebiję z moim Jean-Michelle-Jean-The-Cure-Godflesh tributem, który produkuję w wolnych chwilach w moim ciemnym pokoju... na razie tylko 3 smęty na zachętę:
Ostatnio zmieniony 27-12-2013, 14:33 przez Shamrock, łącznie zmieniany 1 raz.
- megawat
- weteran forumowych bitew
Re: Vivisecti
Bardzo fajnie Ci to wychodzi. Właśnie slucham z dużą przyjemnością. Szukaj wydawcy bo to aż prosi się o normalny nośnik.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Shamrock
- zaczyna szaleć
pomyślę o tym, jak zamknę to w spójną całość. W zasadzie już w pewnym momencie zamknąłem, ale nie byłem zadowolony i pracuję dalej. Praca, studia i instrumenty najniższej klasy, na których to nagrywam, nakładają na mnie ograniczenia. ;)) Ale jest plan i zostanie zamknięty tak szybko jak się da.
- Shamrock
- zaczyna szaleć
the end is coming, so let's DANCE, DANCE, DANCE!
- Shamrock
- zaczyna szaleć
no juz sie spina w calosc wszystko, tylko jeszcze troche zabawy samplami bedzie:
zmienione tez walk with me jest, bardziej epicko w drugiej polowie i zakonczenie kojarzace mi sie z noir wymieszane z... samplami ze scootera.
zmienione tez walk with me jest, bardziej epicko w drugiej polowie i zakonczenie kojarzace mi sie z noir wymieszane z... samplami ze scootera.
- Shamrock
- zaczyna szaleć
cieszy mnie zainteresowanie tematem :D
-
- rasowy masterfulowicz
Słucham właśnie po raz wtóry i jest naprawdę dobrze. Te bardziej ambientowe wstawki udanie komponują się z partiami, gdzie główną role odgrywają gitary. Ma to swój kierunek i szybko udało mi się wkręcić w wykreowany klimat: przestrzenny, pusty, industrialny. Jest opcja, byś gdzieś udostępnił całość?
- Shamrock
- zaczyna szaleć
udostępnie, jak skończę... np dziś juz wrzucilem kolejna wersje when the fallout... i jest jeszcze lepsza. Jak będzie gotowe to na bandcampie bedzie mozna sciagac mp3 za free. Został mi jeden utwór do dorobienia zasadniczo i mastering.
- Funeral
- rozkręca się
To jest calkiem niezle. Czekam jak bedzie gotowa calosc.
- Shamrock
- zaczyna szaleć

Written and recorded between April-November 2013, Concrete Dream Flesh is a sound of cold world inspired by cyberpunk and sci-fi movies, industrial landscapes of Slavestate/Pure era Godflesh, apocalyptic visions of Godspeed You! Black Emperor and more.
można dostać na bandcamp:
albo pobrać mp3 tutaj:
Kod: Zaznacz cały
https://www.dropbox.com/s/a0k9bzjgqjh8pzb/%5Bmp3%5D%5B2013%5D%20Vivisecti%20-%20Concrete%20Dream%20Flesh.rar
Jeżeli zarobię trochę grosza na bandcampie, to za te pieniądze przygotuję jakieś 50 egzemplarzy na fizycznym nośniku (przez 8merch najprawdopodobniej). Kiedy i czy w ogóle to zależy od mojego stanu finansowego. Gdybym miał na zbyciu teraz parę stówek to zrobiłbym to tak czy inaczej, ale w tym momencie nie ma takiej opcji.
- Shamrock
- zaczyna szaleć
Re: Vivisecti - Concrete Dream Flesh - [2013]
Podbijam temat, bo zbyt dobra to płyta jest, żeby zginąć w odmętach forum bez zainteresowania ;) Dla tych, co jeszcze nie posłuchali, proponuję wejście w klimaty tutaj:
albo tutaj:
albo tutaj:
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
fajnie. chwilami rżniesz z Godflesh aż wióry lecą, ale "my się dobrych wzorów nie wstydzimy"
- Shamrock
- zaczyna szaleć
no przez pierwsze 10 minut rżnę, ale potem to wszystko odlatuje gdzie indziej ;)
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
faktycznie, pisałem z okolic końca pierwszego numeru, później zmiany zmiany zmiany. wcześniejsze zdanie bez zmiany - wciąż fajny materiałShamrock pisze:no przez pierwsze 10 minut rżnę, ale potem to wszystko odlatuje gdzie indziej ;)
- Shamrock
- zaczyna szaleć
Moje niesamowite umiejętności mikserskie, połączone z kilkoma minutami wytężonej pracy, ukazały te doskonałe kawałki w nowym, jeszcze bardziej odhumanizowanym świetle:

" onclick="window.open(this.href);return false;

" onclick="window.open(this.href);return false;