CMI vs WORLD SERPENT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
CMI vs WORLD SERPENT
Z jednej strony label fajny ale bardzo schlebiający gustom metalowców co to odkryli antymuzyki teraz so otwarte, z drugiej wspaniały, ponadczasowy label ze swoim pionierskim ambitnym konglomeraterm industrial / neofolk / ambient / noise / world music. Kontrujemy ofertę. Ja głosuję na WS, co prawda emocje wobec DIJ czy C93 trochę osłabły, Sol Invictus w ogóle nawet nie lubię ale Coil, TMLHBAC czy Elijah's Mantle kocham bezgranicznie. Oferta CMI jest fajna ale czasami płytka i wtórna a wydawanie tych wypocin Mortiisa sprzed 'Smell of Rain' jest poniżej krytyki.
Jak tam u forumowiczów?
Jak tam u forumowiczów?
Ostatnio zmieniony 01-02-2017, 21:41 przez hcpig, łącznie zmieniany 2 razy.
Yare Yare Daze
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: CMI vs WORLD SERPENT
COLD MEAT INDUSTRY zdecydowanie bardziej mi pasuje i do większej ilości płyt wracam regularnie. A wcale nie jestem metaluchem.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Bloodcult
WORLD SERPENT za Current 93, Coil, Death In June i Nature & Organization
COLD MEAT INDUSTRY to się keidyś dałem nabrać na In Slaughter Natives. Debiut Deutsch Nepal był spoko.
z klimatów około CMI to lubię se czasem do tego potańczyć:
[youtube][/youtube]
COLD MEAT INDUSTRY to się keidyś dałem nabrać na In Slaughter Natives. Debiut Deutsch Nepal był spoko.
z klimatów około CMI to lubię se czasem do tego potańczyć:
[youtube][/youtube]
- Pierec
- postuje jak opętany!
zdecydowanie Word Serpent. bardzo cenię sobie taki np. Sephiroth, i Rome też ma momenty, no ale kaman, same C93 czy Coil zjada CMI w całości. choć przyznam, że też WS znam trochę lepiej. no ale to jednak chyba klarowna sytuacja, DIJ, NWW, Sol Invictus, NAO, nie nie, nie ma o czym mówić w ogóle jednak: )
- Nerwowy
Wszystko żydy panie z tymi cenami z dupy ;DDD
A tak serio to oczywiście CMI ma sporo całkiem spoko rzeczy, ale ostatecznie i tak przeważnie są to bardziej lub mniej udane wariacje na temat tego co WS wydawało dekady temu.
A tak serio to oczywiście CMI ma sporo całkiem spoko rzeczy, ale ostatecznie i tak przeważnie są to bardziej lub mniej udane wariacje na temat tego co WS wydawało dekady temu.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Czegoś tutaj nie rozumiem. Nie jest dobrze, czyżbym był już zrobiony? Po dwóch piwach?Nerwowy pisze:
- hcpig
A może po prostu kolega Nerwowy ma rację?
To akurat IMHO dobry projekt.Bloodcult pisze: się keidyś dałem nabrać na In Slaughter Natives.
Yare Yare Daze
Sugerując różnicę całych dekad, między wydawnictwami tych wytwórni? Jakoś mnie nie przekonałeś.hcpig pisze:A może po prostu kolega Nerwowy ma rację?
- hcpig
Jemu chodziło o pewnien punkt czasowy a nie odstęp pomiędzy wydawnictwami.
CMI prawie remisuje? Niedługo forume zostanie opanowane przez metaluchów.
CMI prawie remisuje? Niedługo forume zostanie opanowane przez metaluchów.
Yare Yare Daze
- Drone
Wiadomo, że World Serpent. To tak, jakby porównywać CELTIC FROST z DISMEMBER. Uroczym, zasłużonym, mającym wielkie płyty na koncie, ale jednak DISMEMBER. A CELTIC FROST pomimo "Cold Lake" na koncie to ciągle CELTIC FROST.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- weteran forumowych bitew
World Serpent. CMI jest nierówne, ma w ofercie bdb strzały i pretensjonalne chujstwo dla metaluchów, z World Serpent właściwie wszystko jest przynajmniej doskonałe.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
:Dhcpig pisze:CMI prawie remisuje? Niedługo forume zostanie opanowane przez metaluchów.
Och.Ach. Widzę samych wyrobionych słuchaczy. Ciekawe w jakim byliście stanie, jeżeli chodzi o World Serpent w roku 1995? Mama, już was samopas, wypuszczała na schody?
Tak i z tego punktu wynika, że w WS nagrywali takie dźwięki dekady wcześniej.hcpig pisze:Jemu chodziło o pewnien punkt czasowy a nie odstęp pomiędzy wydawnictwami.
-
- weteran forumowych bitew
Zlituj się, to nie jest argument w dyskusji, wiesz przecież.535 pisze:Och.Ach. Widzę samych wyrobionych słuchaczy. Ciekawe w jakim byliście stanie, jeżeli chodzi o World Serpent w roku 1995? Mama, już was samopas, wypuszczała na schody?
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
Podobnie jak uwagi o metaluchach, serwowane przez co bardziej wyrobionych, a właściwie powinienem napisać, wyemancypowanych użytkowników.
- hcpig
Te uwagi są jak najbardziej zasadne, ponieważ dobrze opisują muzykę definiując target i mindset, to oczywiste.535 pisze:Podobnie jak uwagi o metaluchach.
Yare Yare Daze
Czyli moje uwagi są także zasadne. Demaskują target i przy okazji mindset. Cokolwiek to oznacza.
- ultravox
Ujmę to tak - gdyby nie działalność CMI, to większość tu piszących albo by nigdy nie usłyszała o czymś takim jak World Serpent, albo by ich to nie obchodziło.
Nie głosuję, bo wolę takie wytwórnie jak Earache albo Nuclear Blast.
Nie głosuję, bo wolę takie wytwórnie jak Earache albo Nuclear Blast.