Ano są. Ano grają. Ano razem. I choć się pożegnali (z publicznością, jako duet), to kilka płyt po nich zostało.
Jako że na forum nierzadko docenialiście, bratankowie, dobrą muzykę spod znaku gitary, lampki wina i seksu w zaroślach wujek pragnie zwrócić Waszą uwagę na ten zacny duet.
Na pewno znajdą się wojownicy widzący w nich komercję i nic więcej - dla nich wszystkich bilety w jedną stronę do najgłębszej mołdawskiej wsi. Niech cierpią!
Od czego zacząć? Nieprzyzwoite piosenki będą ok, w końcu początek. A potem Inside Story (najmniej przystępna płyta) by pożegnać się Goodbye.
Próbka?
Ktoś ceni? Ktoś gardzi? Ktoś widział sępa cień?
LIPNICKA & PORTER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
LIPNICKA & PORTER
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- white_pony
- weteran forumowych bitew
Re: LIPNICKA & PORTER
moze jestem pojebany ale dla mnie porter to zawsze był słabszy klon cave'a. nie przepadam. ale jak gra to nie wkurwia nadmiernie.
do not make equal what is unequal
-
- zaczyna szaleć
taki bardziej normalny,pózny,balladowy Cave...The Good Soon,czy The Boatman's Call to nie jest,ale nie jest tragicznie,może nawet bardziej klimatem przypomina Tindersticks,najlepsza dla mnie jest Helicopters Porter Band:)
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Klon-nie klon, uważam ten duet za soczystego kopa w ryj polskiej sceny muzyki popularnej. I zwyczajnie "in plus" to jest. :)
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
duetu P/L nie znam za dobrze. tyle co z radia, ale 'Helicopters' Porter Bendu mocno daje rade. mam first pressa na 12'' LP ;-). potem to już nie za bardzo jak dla mnie
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów