ARMIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- HCDamage
- postuje jak opętany!
Re: ARMIA
Nie śledzę co się dzieje z Armią od albumu Droga jak jeszcze Popcorn był na gitarze i tyle. Wiem że coś tam się pojawiało i pasuje mi nadrobić bo lubię i się w sumie wychowywałem na Legendzie jak brat nakurwiał. W sobotę był koncert w Rzeszowie.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Muszę tych nowszych Armii posłuchać, bo od Triodante, to tak raczej słabo znam...
-
- rozkręca się
Ciekawe są te nowe kawalki Armii i w końcu dobrze brzmią (w odróżnieniu od "Toni") - minęły mi w moment, a to dobry znak.
Jako staremu słuchaczowi Armii ciągle trudno mi się przestawić, że wokal Budzyńskiego zrobił się juz chyba na trwale taki "dziaderski", nie zacharczy juz chyba nigdy, pewnie nie da rady. Ale to może tylko moje odczucie. Na tych wałkach brzmi to jako tako i te jego zawodzenie wpisuje się w nastrój melancholii i rezygnacji
Jako staremu słuchaczowi Armii ciągle trudno mi się przestawić, że wokal Budzyńskiego zrobił się juz chyba na trwale taki "dziaderski", nie zacharczy juz chyba nigdy, pewnie nie da rady. Ale to może tylko moje odczucie. Na tych wałkach brzmi to jako tako i te jego zawodzenie wpisuje się w nastrój melancholii i rezygnacji
- HCDamage
- postuje jak opętany!
Pytanko, znajdę gdzieś w internetach (posłuchać, nie kupić) podwójny album Soul Side Story (Metal Mind Productions, Ars Mundi)? Na spotify nie ma, na jutubach tak samo. O chuj chodzi? to jakieś zakazane przed tłumem wydawnictwo? Mam obydwie kasety i pamiętam że robiły robotę a tu taki zonk. Macie pomysł?
- Szalony Opos
- postuje jak opętany!
Soulseek?HCDamage pisze: ↑02-02-2025, 18:05Pytanko, znajdę gdzieś w internetach (posłuchać, nie kupić) podwójny album Soul Side Story (Metal Mind Productions, Ars Mundi)? Na spotify nie ma, na jutubach tak samo. O chuj chodzi? to jakieś zakazane przed tłumem wydawnictwo? Mam obydwie kasety i pamiętam że robiły robotę a tu taki zonk. Macie pomysł?
Everyone loves you when you are dead
- Oferma
- weteran forumowych bitew
HCDamage pisze: ↑02-02-2025, 18:05Pytanko, znajdę gdzieś w internetach (posłuchać, nie kupić) podwójny album Soul Side Story (Metal Mind Productions, Ars Mundi)? Na spotify nie ma, na jutubach tak samo. O chuj chodzi? to jakieś zakazane przed tłumem wydawnictwo? Mam obydwie kasety i pamiętam że robiły robotę a tu taki zonk. Macie pomysł?
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- HCDamage
- postuje jak opętany!
Jeśli brzmieniowo to jest to samo jak to podwójne wydawnictwo (zawsze miałem dylemat czy ta z zieloną okładką robi bardziej niż pomarańczowa) to obadam. No i ciekawi mnie ten brak na strimingach i jutubach. Nawet bym się nie spodziewał a tu taki zonk. Będąc w temacie obadałem na razie z nowych rzeczy tylko Der Prozess i Toń. Brzmieniowo jest bardzo dobrze ale z jednej i drugiej robią tylko niektóre kawałki a takie "Tam gdzie kończy się kraj" to nie wiem po jakiego wafla istnieje. Żeby czas się chyba zgadzał. Armia to był punkowy wpierdol a nie zabawa w ambienty. Tak samo "Duszo wróć" w punkowego Tool'a Budzyński się bawi ale do mnie to nie trafia. Obczaję to wyżej, jak nie to będę piratem (chociaż jak mam oryginalne kasety to chyba nie będę co nie?
).
Edit: Opowieść zimowa z kasety to lepszy wpierdol niż ta z internetów, a Buraki, Kapusta i Sól to całkiem inny wokal niż na kasecie. Szkoda więc będzie zasysane.

Edit: Opowieść zimowa z kasety to lepszy wpierdol niż ta z internetów, a Buraki, Kapusta i Sól to całkiem inny wokal niż na kasecie. Szkoda więc będzie zasysane.
Ostatnio zmieniony 02-02-2025, 18:47 przez HCDamage, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
- tommek
- w mackach Zła
- Kontakt: