Opozycja dla komuszego ustroju w latach 80 przybierała różne formy. Artyści alternatywni również chcieli swoimi środkami pokazywać środkowy palec władzy, a z jakim skutkiem - to już podlega indywidualnej ocenie.
Wybija się tutaj MADE IN POLAND, który jest opus magnum nurtu coldwave. Ich singiel "Ja myślę" to rzecz, która na stałe wpisała się w kanon polskiej muzyki rozrywkowej i biada temu, kto sądzi inaczej.
Wśród braci forumowej ktoś zna? słyszał? ma stosunek analny? aprobuje?
MADE IN POLAND
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
MADE IN POLAND
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: MADE IN POLAND
ja nie mam akurat stosunku analnego, i nigdy też go nie miałem, ale chętnie się przekonam ozochozi bo nazwa mi się obiła kiedyś o uszy.
- Lykantrop
To takie 2 sztandarowe hity.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Scaarph
- Rattlehead
albo KSU, ci to dopiero mieli przejebane w tych Ustrzykach z milicją, służbami bezpieczeństwa itp.
support music, not rumors
- rob
- w mackach Zła
Widziałem ich pod koniec lat 80 tych ubiegłego wieku, ale nic już nie pamiętam
a muzycznie to nawet fajne było, aż muszę sobie odświeżyć ich nagrania, Randez Vous, Madame i innych kapel z nurtu polskiego cold wave ...

jebać frajerów
- YNKE
- w mackach Zła
jeszcze o 1984 i One Milion Bulgarians. "Czerwone Krzaki" tych ostatnich nigdy mi się nie znudzą.rob pisze:Widziałem ich pod koniec lat 80 tych ubiegłego wieku, ale nic już nie pamiętama muzycznie to nawet fajne było, aż muszę sobie odświeżyć ich nagrania, Randez Vous, Madame i innych kapel z nurtu polskiego cold wave ...
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- Lykantrop
Świetny był jeszcze Dom Mody. Niestety, poza singlem chyba nic więcej światu nie pokazali.
- olo1972
- postuje jak opętany!
Do tego można dorzucić Gardenię i ich kawałek ''Papierosy i zapałki''.A swoją drogą ciekawe ilu z''fanów''Gawlińskiego kuma,że kiedys dobrą nutę robił w Madame?