O Paradis

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

O Paradis

08-09-2010, 22:27

Tym razem coś o salami kręconym w sercu Hiszpanii. W szufladki bawić się nie będę, bo w przypadku tego projektu zwyczajnie jest to rzecz na dłuższy dyskurs. Poznaję ich już od kilku lat i nie zauważyłem większego zainteresowania nimi wśród gawiedzi, a szkoda. Poniżej link do myspace. Ale jako, że zabrakło tam genialnego "Wir rufen deine Wolfe" to pozwoliłem sobie ten kawałek udostępnić na wrzucie.

http://www.myspace.com/oparadis

http://w103.wrzuta.pl/audio/5ZqQgStDL5T ... eine_wolfe

Jak wrażenia?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Skaut

09-09-2010, 00:55

Wrażenia ok, ale znam tylko dwa albumy "Pequeñas Canciones de Amor" oraz "Cuando el Tiempo Sopla", gdzie ten drugi wydawał mi się już zbyt "eklektyczny", choć da się tego bez problemu słuchać. Takie słoneczne, neofolkowe granie z pojawiającą się od czasu do czasu mżawką ;) Generalnie, granie zdecydowanie powyżej przeciętnego neofolkowego poziomu, ale AIT! to to nie jest.

Tak sobie słucham nowych wałków na myspace i słyszę, że trochę im się muzyka zmieniła, na bardziej gotycką, dekadencką, ale to pewnie za sprawą kolaboracji z tą babą - Van Denham. Mogliby w te wrota właśnie uderzyć ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

Re: O Paradis

09-09-2010, 01:02

W zasadzie słuchałem chyba większości materiałów, ale trafiły do mnie tylko "Cuando..." i oba splity z Nowym Światem. Reszta, delikatnie mówiąc - do zaorania.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-09-2010, 09:00

Znam tylko Vanesse Paradis, zone Johnnego Deppa, Jo le Taxi, Marilyn & John i te sprawy, fajna suczka byla
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

09-09-2010, 09:03

taka lolitka troche z niej byla, chociaz przez zabki i tak zawsze mi sie kojarzyla z Tajemnica Wiklinowej Zatoki ;)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lykantrop

09-09-2010, 09:24

Ma albo miała przerwę między jedynkami 2 razy taką jak Madonna w latach świetności, więc z przyczyn estetycznych odpada w przedbiegach.
W zasadzie słuchałem chyba większości materiałów, ale trafiły do mnie tylko "Cuando..." i oba splity z Nowym Światem. Reszta, delikatnie mówiąc - do zaorania.
Coś jest na rzeczy, split uważam za najlepszy z ich całej dyskografii, a "Cuando" póki co miałem okazję tylko pobieżnie przesłuchać. Staram się upolować resztę, ale na egaju poza splitem, "La Boca" i "Las Nuebes" ciężko o inne pozycje.
Tak sobie słucham nowych wałków na myspace i słyszę, że trochę im się muzyka zmieniła, na bardziej gotycką, dekadencką, ale to pewnie za sprawą kolaboracji z tą babą - Van Denham.
Tutaj też się zgodzę, najnowsze sample rzucone na myspace nie napawają optymizmem. Trochę brakuje mi tej neofolkowej "mżawki".
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Karkasonne

09-09-2010, 16:50

No właśnie, jaka płyta najlepsza by się zaznajomić? Bo dyskografia dość obszerna.
Awatar użytkownika
Lykantrop

10-09-2010, 09:33

Spokojnie można zacząć od "Pequenas..." i w/w splitu. Reszta jak leci, jeśli zauroczysz się w tych dźwiękach.
Tak sobie pomyślałem, że tego neofolkowego fado można się było bardziej spodziewać po sąsiadach z Portugalii, niż torreadorach, którzy stronią od melancholijnych dźwięków.
ODPOWIEDZ