NOISIA - Split the Atom

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

NOISIA - Split the Atom

20-11-2010, 10:44

Obrazek

kolega dal mi cynk do tej plyty i jest na tyle zajebiscie, ze postanowilem sie z wami podzielic radosna nowina - VISION robi zajebista muzyke. teh interwebs mowi mi, ze to jest Drum and Bass, Electronic Neurofunk, Dubstep, Electro House - ja sie na tym nie znam, ale moze i tak. w kazdym razie moje laickie ucho mowi mi tyle, ze jak ktos lubi np. the prodigy, to to zaskoczy mu momentalnie.

jest pare slabych momentow, np. 'my world' z jakas locha na wokalu, ktory brzmi jak gowniane dicho, ale plyta jest bardzo dluga i ogolnie rozpierdala. tytulowy numer rozdupcza - pobudza lepiej niz yerba mate z dodatkiem amfy.

az glupio sampla z youtube wrzucac, bo w tak chujowej jakosci to nie brzmi nawet w polowie tak jak powinno, no ale trudno:

sluchac tylko w uczciwej rozdzielczosci na przyzwoitych sluchawkach. to jedna z tych plyt, ktore daja "fizyczna" przyjemnosc sluchania - jest tak doskonale wyprodukowana, ze nawet jakies nieszczegolne melodie czy bity daja mase frajdy.

polecam!
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

Re: NOISIA - Split the Atom

22-11-2010, 21:07

No i posłuchałem sobie tego, i niestety średnie.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

22-11-2010, 21:48

uzasadnilbys ;p

tak jak pisalem - trzeba olac te pare mielizn. ja je po prostu przelaczam (zwlaszcza ze to malo zobowiazujaca muzyka), a cala reszta robi mi bardzo dobrze
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

22-11-2010, 22:01

Mam wrażenie, że chłopaki się w tym całym stylistycznym miszmaszu trochę pogubili i z płyty bogatej wyszła po prostu chaotyczna. Siedzą na płocie między klimatyczną elektroniką a zajebistym partysoundem i ten płot wbija się im cholernie głęboko w prostatę. Złe nie jest, ale nie powiem też że dobre. Takie porządne 6, może 6.5/10.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

22-11-2010, 22:09

o, no to wcale nie taka przecietna ocena hehe

nie no - pewnie masz racje. ja na to przymykam oko, bo ta plyta daje mi po prostu zajebista frajde. a material na ten album powstawal z tego co wiem przez dluzszy okres czasu, co moze tlumaczyc niespojnosc.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

22-11-2010, 22:13

+ jeszcze wydają taką masę stuffu, że jakby się chwilę wstrzymali to by wypuścili coś naprawdę fajnego.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

22-11-2010, 22:22

no wiec wlasnie - dlatego sadze, ze warto sledzic ten projekt, po prostu musza troche wyhamowac.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

22-11-2010, 23:50

Morph pisze:Mam wrażenie, że chłopaki się w tym całym stylistycznym miszmaszu trochę pogubili i z płyty bogatej wyszła po prostu chaotyczna. Siedzą na płocie między klimatyczną elektroniką a zajebistym partysoundem i ten płot wbija się im cholernie głęboko w prostatę. Złe nie jest, ale nie powiem też że dobre.
No dokładnie. Posłuchałem i mam podobne zdanie na ten temat. Stać ich na więcej, ale koniecznie musieli wrzucić trochę disco-przytupu, żeby wkraść się w łaski roztańczonej techno-gówniarzerii. Nie mogli sobie odpuścić. I właśnie przez to momentami brzmią jak zwykłe discomuły.
Jak mam dostać w łeb z rozpędu przy jednoczesnym pomieszaniu stylistycznym to zapodaję HYPNOSKULL. Wam radzę to samo. Dezintegracja mebli w pokoju gwarantowana.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Skaut

23-11-2010, 01:12

Gdyby całość była w tonacji "Sunhammer" czy następnego "Stigma", to byłaby gites płyta, tak niestety się lekko się to rozłazi. Brak "Split The Atom" dosadności, zupełnie tak, jakby czasem chcieli swoją muzyką wbić się na taneczne parkiety. Ale jest tutaj kilka momentów, przy których warto zawiesić ucho.
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ