Fever Ray
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- deusk
- rozkręca się
Fever Ray
Jak w temacie Fever Ray (i okolice).Kobieta o fantastycznym wokalu, śpiewa w The Knife, gościnnie w Royksopp. Świetne melodie, takie trochę szamańskie. 100% nie metalowe ale jak metalu bliskie. Posłuchajcie sami http://www.myspace.com/feverray
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Fever Ray
W The Knife juz nie spiewa bo The Knife zawiesilo dzialalnosc na czas nieokreslony. W kazdym razie solowy projekt nie dorasta do piet The Knife. Fajne momentami to jest ale niestety zbyt nierowne, schematyczne i na jedno kopyto a ten akcent momentami drazni, bo z niego probowala uczynic jedyny atut tej plyty. Wyszlo koszmarnie. Wychodzi na to ze bez brata to pani Karen cienko przedzie.
woodpecker from space
- longinus696
- zahartowany metalizator
The Knife nie znam, ale Fever Ray na swoim s/t wypadł nienajgorzej. Podoba mi się brzmienie tej płyty i przestrzeń, która jest tam wyczuwalna. Wokal i akcent jest OK, ale rzeczywiście wydaje się, że ten fortel nie wystarczy żeby za jego pomocą sięgnąć po laury. Muszę się zakręcić za tym The Knife, skoro jeszcze lepsze.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Podobnie - nie znam The Knife, ale nagrania Fever Ray bardzo lubie, musze nadrobic zaleglosci.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
"When I Grow Up" i "If I Had a Heart". Tyle w temacie 

“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- deusk
- rozkręca się
FR i The Knife to są dwa różne światy które łączy tylko osoba wokalistki. Inna jest muzyka, inna atmosfera czy klimat utworów i w końcu inny śpiew. Więc nie wiem po co to porównywać. To tak jakby porównywać MA do Hate eternal tylko dla tego, że grał tam eryk rutan.
- Scaarph
ale płyta jest wyjebista, bardzo często sobie włączam. same hity, wpadające w ucho melodie, wszystko zgrabnie i na miejscu, ładnie to to wyprodukowane, ładnie wykonane. ciekawy album (w sensie, że nie nudzi nawet po kilku przesłuchaniach pod rząd), a do tego bardzo mi pasujące wokale...i właściwie nie widzę słabych stron.
przy okazji sobie uświadomiłem, że mam płytę już ładny kawał czasu, a jeszcze nie włączałem dołączonego do niej dvd.
przy okazji sobie uświadomiłem, że mam płytę już ładny kawał czasu, a jeszcze nie włączałem dołączonego do niej dvd.
- trzeci
- zaczyna szaleć
- Scaarph
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Ej, czemu nikt nie mówił że to takie fajne, czemu nikt na to nie prał?
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Jezu Morfu to Ty dopiero teraz odkryłeś? A mnie się wydawało że byłeś jednym z pierwszych z masterfula co się ta panną zachwycali. Fajna płyta, niektóre kawałki wybitnie się wyrózniają (When I Grow Up, If I Had A Heart) ale mnie narazie wystarcza wersja mp3.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Morph
- Kontakt:
A ja chcę winyl! I butelkę absyntu do tego.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Lepiej późno niż wcale. :)Morph pisze:Ej, czemu nikt nie mówił że to takie fajne, czemu nikt na to nie prał?
Obczaj sobie też The Knife (polecam zwłaszcza bardzo fajny koncert promujący "Silent shout" - "Silent Shout an audio-visual experiment").
Polecam niezawodny insound: http://www.insound.com/Fever-Ray-Vinyl- ... /INS53850/ - na pewno coś tam jeszcze oprócz tego do zamówienia znajdziesz.Morph pisze:A ja chcę winyl!
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Morph
- Kontakt:
Tego się właśnie obawiam, dlatego wstrzymam zamówienie na razie. ;]Olo pisze:na pewno coś tam jeszcze oprócz tego do zamówienia znajdziesz
- Scaarph
Scaarph pisze:ale płyta jest wyjebista, bardzo często sobie włączam. same hity, wpadające w ucho melodie, wszystko zgrabnie i na miejscu, ładnie to to wyprodukowane, ładnie wykonane. ciekawy album (w sensie, że nie nudzi nawet po kilku przesłuchaniach pod rząd), a do tego bardzo mi pasujące wokale...i właściwie nie widzę słabych stron.