Pewnie ktoś napisze że temat już był, mniejsza z tym. Dla mnie plyta „It’ll End In Tears” to przykład muzycznego geniuszu z pod znaku 4ad. Inaczej być nie mogło ten materiał nagrywali członkowie Cocteu Twins, Dead Can Dance, Wolfgang Press i Xmal Deutschland. Nie pytam czy ktoś zna, bo to mus, przyznam się że reszty z płytek z pod znaku TMC nie znam.
Warto?
This Mortal Coil
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- YNKE
- w mackach Zła
This Mortal Coil
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: This Mortal Coil
nie znam. od czego zacząć ?
- Scaarph
- zahartowany metalizator
czy ma to jakiś związek z this immortal coil?
- YNKE
- w mackach Zła
Wyżej opisaną brać w ciemno.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
late temu zmagałem się okrutnie z (bodajże) "Blood" i kurwa nigdy mi to nie weszło - a generalnie większość rzeczy z 4AD z Cocteau Twins włącznie łykałem bez popity. Takie kurewsko nudne smęcenie to dla mnie było, ale ich wersja "Song to the siren" rozjebała mnie w "Zagubionej autostradzie" - zawsze wkurwiało mnie to, że nie znalazła się z jakiegoś powodu na soundtracku do tego filmu (jednym z najlepszych soundtracków tak swoją drogą). Od co najmniej kilkunastu lat czekają żebym do nich wrócił... może się w końcu przełamię.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Jedynka to muzyka nie z tego świata (jak całe klasyczne 4ad), drugiej nie słyszałem ale nadrobię w swoim czasie
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
NIestety debiut pozostal geniuszem a reszta niekoniecznie. Polecam arcyciekawe Cindytalk gdzie grali czlonkowie This Mortal Coil i innego kultowego bandu lat 80 czyli Breathless. W ubieglym roku 2009 wydali plyta Crackle Of My Soul , ktora pewnie zadowoli milosnikow szumow, piskow i szelestow bo wyglada to jakby ktos nagral krecenia galka w radu podczas poszukiwania stacji programu 3. Jakby ktos cos to mam i rzuce ripa.
woodpecker from space
- YNKE
- w mackach Zła
Wychodzi na to że to zespół jednej płyty niestety....
- longinus696
O taaaak. Przyłączam się do rekomendacji. Zespół mocno osadzony w stylistyce lat 80-tych. Na debiutanckim "Camouflage Heart" jest sporo zimnofalowych naleciałości, ale na późniejszych płytach mieli tendencje do tworzenia smutnych ambientalnych pejzaży, albo do eksperymentowania z różnymi instrumentami - trochę taka abstract music. W każdym razie efekty były zawsze co najmniej interesujące.Triceratops pisze: Polecam arcyciekawe Cindytalk
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
dla mnie to w sumie niepotrzebny pomysł na supergrupę, którą wymyślił Ivo dla realizacji ambitnych planów muzycznych. a wyszła nuda jak mało co...
jeśli Cię tak frapuje 4AD to polecam składankę "Lonely is an eyesore".
jeśli Cię tak frapuje 4AD to polecam składankę "Lonely is an eyesore".
- Maleficio
- Kontakt:
zgadzam się, ze to kapela jednej płyty... nigdy nie skumałem po co był ten all star projekt w ogóle, bo muzycy robili o klasę lepszą muzę w własnych kapelach.
-
- rasowy masterfulowicz
Bardzo lubiłem 1 i 2. Teraz ciężko mi tego słuchać. Zbyt miałkie, nijakie, banalne i ckliwe aż do bólu
HAILSA!!!!!
- moonfire
1>2>3, ale wszystkie dobre. Jeśli o mnie chodzi, nie zestarzało się i nie czuję w tym banalizmu, czy ckliwości.
- YNKE
- w mackach Zła
jak mam tak samo „It’ll End In Tears” to taka perełka z lat 80tych, nie wiem co w tej płycie jest miałkiego i banalnego