Ktoś tu ostatnio wklejał linka do utworu DOMU SNÓW. Otóż mam dobrą wiadomość - alter ego Domu Snów jest, istnieje i działa. Właściwie za wokal tutaj jest odpowiedzialny ten sam koleś, tj. Baton, więc większej różnicy nie wychwycicie. Dla mnie to jeden z najbardziej oryginalnych i aktywnych zespołów polskiej sceny dark independent, łączący deathrock z batcave, schizofreniczne teksty z elementami teatru, horror, koszmary senne z marzeniami i rzeczywistością - to wszystko, co przypomina elementy znane z japońskiego tańca buto.
Ich ostatnia płytka "Galeria Złudzeń" spokojnie podejdzie fanom w/w kapeli, ale także ci którzy "Nową Aleksandrię" stawiają na piedestale nie rozczarują się. Próbki i zajawki:
Oficjalna strona internetowa: www.theproof.pl
MySpace: www.myspace.com/theproofpl
THE PROOF (PL)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
THE PROOF (PL)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Lykantrop
Re: THE PROOF (PL)
Nikt? Nic? Kurwa, nadzieja polskiego coldwave Wam pod nos zajechała, a wy nią gardzicie.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- aginsiak
- w mackach Zła
Wspominałem o nich jakos kilka dni temu.
http://www.masterful-magazine.com/forum ... of#p720355
aktualnie pierdole tę grupę muzyczną / słucham heavy metalu/ ,ale jak ktos chce posluchac porządnego grania w tej stylistyce ponurej , to śmiało polecam
http://www.masterful-magazine.com/forum ... of#p720355
aktualnie pierdole tę grupę muzyczną / słucham heavy metalu/ ,ale jak ktos chce posluchac porządnego grania w tej stylistyce ponurej , to śmiało polecam
- Lykantrop
Tak, żeby jeszcze zapodać ciekawostkę z rana to napiszę, że ekipa bat-cave.pl przymierza się do wydania reedycji wszystkich pięciu krążków Domu Snów. Oj będzie bal...
- twoja_stara_trotzky
fajniem, chociaż trochę tak humorystycznie wklejałem liny do Domu Snów :D
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Bardzo przyzwoity zespół. Rewelacji nie ma, ale im więcej takich zespołów tym lepiej. Może se kupie tę płytkę.
- Lykantrop
Nooo, skatowałem tą płytkę z pińćdziesiąt jak nie więcej razy, teksty już prawie na pamięć znam, ale aktualnie rzygam nią już. Muszą się chyżo zreflektować i nagrać kolejną.