GOLDEN LIFE

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

GOLDEN LIFE

31-05-2012, 15:53

Zainspirowany tematem o Stachursky'm postanowiłem dowiedzieć się jakie jest Wasze zdanie o rockersach z trójmiasta. Właściwie jest to już temat z gatunku tych bardziej serio, bo jakby nie patrzeć to GL wydali całkiem nie najgorszą "Midnight Flowers", ewidentnie inspirowaną ówczesną hAmeryką "Naturę" i minimalnie słabszą "Efil Ned Log", gdzie udzieliła się kolesiom przejściowa mania na grunge.

Z nieukrywaną radością zauważyłem, że ktoś wygrzebał teledysk do "Escape" Yach'a -

Znacie? Lubicie?

:-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: GOLDEN LIFE

31-05-2012, 16:53

Rozumiem, że to żart. Znam, nie lubię...;-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
SOWIX666
postuje jak opętany!

31-05-2012, 17:09

Piosenkę Manamu ładnie zaśpiewali.
nightspiryt

31-05-2012, 17:22

Lykantrop pisze:Zainspirowany tematem o Stachursky'm postanowiłem dowiedzieć się jakie jest Wasze zdanie o rockersach z trójmiasta. Właściwie jest to już temat z gatunku tych bardziej serio, bo jakby nie patrzeć to GL wydali całkiem nie najgorszą "Midnight Flowers", ewidentnie inspirowaną ówczesną hAmeryką "Naturę" i minimalnie słabszą "Efil Ned Log", gdzie udzieliła się kolesiom przejściowa mania na grunge.

Z nieukrywaną radością zauważyłem, że ktoś wygrzebał teledysk do "Escape" Yach'a -

Znacie? Lubicie?

:-)
bo masy kojarzą GL głównie z późniejszych, bardziej popowych przebojów. ja zresztą też...

ten teledysk do MF jest świetny, sama piosenka też, wzgórza na morenie też (chociaż teraz są coraz bardziej zabudowywane). może mam jakąś ich kasetę jeszcze, chyba pogrzebię w szufladzie zaraz ;)
kregozmyk pisze:Myślę, że on nie żartuje :) To ci od tej piosenki od tego pożaru co strawił jakąś halę?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Po%C5%BCar ... C5%84skiej

kult piosenka
Awatar użytkownika
Lykantrop

31-05-2012, 19:33

Wkleiło mnie się Midnight Flowers, kurde, a powinno być to -

Absolutnie sobie nie żartuję. Oczywiście czasy Bluberd, hitów pokroju Helikopter, Napinacz i Dobra, dobra, dobra to już kicha totalna i szkoda miejsca marnotrawić na komentowanie tej obranej strategii (choć z punktu widzenia finansowego była na pewno w dychę). Ja tam do dzisiaj lubię sobie zapuścić "Midnight Flowers" i "Natura". Szczególnie ten drugi long byl najbardziej drapieżny i rockowy, a takie hity jak "What to say" - www.youtube.com/watch?v=tRJOnQ9D8aw to akurat coś czego Polska nie musi się bynajmniej wstydzić.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

31-05-2012, 20:57

Pierwsze dwie płyty w pytkę były, szczególnie "Efil Ned Log", która na kasecie leży w pudle (kuźwa, trza zainwestować w odtwarzacz). Potem już słabe to było, w tym piosenka o spalonej hali. Ale dwie pierwsze, klasyka lat 90.: czasy licealne, "Psy" w kinach, kraciaste koszule, możliwość wpierdolu w biały dzień na Starym Mieście, ech rozmarzył się człowiek.:)
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

31-05-2012, 21:40

mógłbym polubic
Awatar użytkownika
maciek z klanu

01-06-2012, 07:48

kregozmyk pisze:Myślę, że on nie żartuje :) To ci od tej piosenki od tego pożaru co strawił jakąś halę?

Nieee. Płonie stodoła nagrał Niemen.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-06-2012, 08:30

Ekipa z mojej okolicy, ale jakos nigdy nie przekonali mnie swoją muzyką.
ODPOWIEDZ