Zainspirowany tematem o Stachursky'm postanowiłem dowiedzieć się jakie jest Wasze zdanie o rockersach z trójmiasta. Właściwie jest to już temat z gatunku tych bardziej serio, bo jakby nie patrzeć to GL wydali całkiem nie najgorszą "Midnight Flowers", ewidentnie inspirowaną ówczesną hAmeryką "Naturę" i minimalnie słabszą "Efil Ned Log", gdzie udzieliła się kolesiom przejściowa mania na grunge.
Z nieukrywaną radością zauważyłem, że ktoś wygrzebał teledysk do "Escape" Yach'a -
Znacie? Lubicie?
:-)
GOLDEN LIFE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
GOLDEN LIFE
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Re: GOLDEN LIFE
Piosenkę Manamu ładnie zaśpiewali.
bo masy kojarzą GL głównie z późniejszych, bardziej popowych przebojów. ja zresztą też...Lykantrop pisze:Zainspirowany tematem o Stachursky'm postanowiłem dowiedzieć się jakie jest Wasze zdanie o rockersach z trójmiasta. Właściwie jest to już temat z gatunku tych bardziej serio, bo jakby nie patrzeć to GL wydali całkiem nie najgorszą "Midnight Flowers", ewidentnie inspirowaną ówczesną hAmeryką "Naturę" i minimalnie słabszą "Efil Ned Log", gdzie udzieliła się kolesiom przejściowa mania na grunge.
Z nieukrywaną radością zauważyłem, że ktoś wygrzebał teledysk do "Escape" Yach'a -
Znacie? Lubicie?
:-)
ten teledysk do MF jest świetny, sama piosenka też, wzgórza na morenie też (chociaż teraz są coraz bardziej zabudowywane). może mam jakąś ich kasetę jeszcze, chyba pogrzebię w szufladzie zaraz ;)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Po%C5%BCar ... C5%84skiejkregozmyk pisze:Myślę, że on nie żartuje :) To ci od tej piosenki od tego pożaru co strawił jakąś halę?
kult piosenka
- Lykantrop
Wkleiło mnie się Midnight Flowers, kurde, a powinno być to -
Absolutnie sobie nie żartuję. Oczywiście czasy Bluberd, hitów pokroju Helikopter, Napinacz i Dobra, dobra, dobra to już kicha totalna i szkoda miejsca marnotrawić na komentowanie tej obranej strategii (choć z punktu widzenia finansowego była na pewno w dychę). Ja tam do dzisiaj lubię sobie zapuścić "Midnight Flowers" i "Natura". Szczególnie ten drugi long byl najbardziej drapieżny i rockowy, a takie hity jak "What to say" - www.youtube.com/watch?v=tRJOnQ9D8aw to akurat coś czego Polska nie musi się bynajmniej wstydzić.
Absolutnie sobie nie żartuję. Oczywiście czasy Bluberd, hitów pokroju Helikopter, Napinacz i Dobra, dobra, dobra to już kicha totalna i szkoda miejsca marnotrawić na komentowanie tej obranej strategii (choć z punktu widzenia finansowego była na pewno w dychę). Ja tam do dzisiaj lubię sobie zapuścić "Midnight Flowers" i "Natura". Szczególnie ten drugi long byl najbardziej drapieżny i rockowy, a takie hity jak "What to say" - www.youtube.com/watch?v=tRJOnQ9D8aw to akurat coś czego Polska nie musi się bynajmniej wstydzić.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- moonfire
- zahartowany metalizator
Pierwsze dwie płyty w pytkę były, szczególnie "Efil Ned Log", która na kasecie leży w pudle (kuźwa, trza zainwestować w odtwarzacz). Potem już słabe to było, w tym piosenka o spalonej hali. Ale dwie pierwsze, klasyka lat 90.: czasy licealne, "Psy" w kinach, kraciaste koszule, możliwość wpierdolu w biały dzień na Starym Mieście, ech rozmarzył się człowiek.:)
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
mógłbym polubic
- maciek z klanu
kregozmyk pisze:Myślę, że on nie żartuje :) To ci od tej piosenki od tego pożaru co strawił jakąś halę?
Nieee. Płonie stodoła nagrał Niemen.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ultravox
- zahartowany metalizator
Ekipa z mojej okolicy, ale jakos nigdy nie przekonali mnie swoją muzyką.