Kiepsko z jakoscia to nadrabia iloscia ;))empir pisze:wróciłem z koncertu
szacun bo prawie 2,5h to trwało
Kazik zmienia podejście do muzyki w sieci
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Re: Kazik zmienia podejście do muzyki w sieci
- empir
- zahartowany metalizator
że analogia do metallici przy okazji? ;)
- Hellion
- w mackach Zła
akurat koncerty kultu i kazika zawsze tyle trwają, czasami nawet i po 3 godziny
-
- postuje jak opętany!
Kazik wreszcie skonfrontował swoje antyinternetowe fobie z rzeczywistością. Jeszcze na przełomie wieków było na pęczki ludzi, którzy zupełnie poważnie lamentowali, że format mp3 definitywnie zmiecie z rynku tak muzyków, jak i korporacje zajmujące się produkcją i dystrybucją muzyki, a my - fani, bezpowrotnie stracimy dostęp do muzyki, bo wszyscy ją tworzący wymrą z głodu. Staszewski też śpiewał w tym chórze i to chyba najgłośniej, najbardziej płaczliwie. I co teraz powiecie, anty-empetrójkowi ujadacze? Korporacje produkujące i dystrybuujące muzykę nadal mają się świetnie, jedynie zmniejszyły sie nieco ich kolosalne dochody. Artyści również mają się świetnie, w dodatku progi do uzyskania złotych/platynowych płyt im obniżono. My, fani, mamy lepszy dostep do muzyki we wszelkich formatach, niz kiedykolwiek wcześniej. Oby tylko Kazikowi i innym ''artystom'' nie zabrakło pomysłów. Tylko o to - o pomysły - Staszewski powinien martwić się tak przed laty, jak i teraz.
Czy warto było ośmieszać się, snując apokaliptyczne wizje upadku muzyki?
In God We Trust
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
poniewaz lubie kazika, stane w jego obronie - mnie sie wydaje, ze on po prostu padl ofiara propagandy korporacji muzycznych. dla kogos nieobytego w internecie i nie rozumiejacego mechanizmow jakie nim rzadza, retoryka kradziezy muzyki moze wydawac sie przekonujaca. no bo przeciez uzytkownik torrenta nie zaplacil za plyte, a muzyki slucha. no jak to tak. a to przeciez duzo bardziej zlozony problem, i na tej ignorancji zeruja RIAA i te inne gowna ktore same nierzadko hamuja rozwoj muzyki (przez durrne kwestie licencyjne itp.). zeby uswiadomic sobie, ze rozwoj wymiany plikow jest tak naprawde czyms absolutnie pozytywnym zarowno dla muzykow, jak i sluchaczy (a i tez dla wydawcow - o ile beda potrafili z tego skorzystac), trzeba jednak troche refleksji.
co do samej muzyki, nie za bardzo interesuja mnie jego najnowsze nagrania, w sumie to od czasu salon recreativo nie slyszalem zadnej plyty w calosci (a i ta znam slabo). ale co lubie to lubie, stare albumy sa zajebiste, tak samo np. ostateczny krach. a to ze kazik moze kojarzyc sie z jakims licealnym pitoleniem...to troche tak jak z nirvana. nie wina nirvany, ze jest popularna wsrod zjebow, to nadal swietny zespol :)
zajebiscie lubie tez koncertowki KNŻ, swietne ciezkie aranzacje i zajebiste brzmienie. konsument w tamtym wykonaniu to czysty metal.
co do samej muzyki, nie za bardzo interesuja mnie jego najnowsze nagrania, w sumie to od czasu salon recreativo nie slyszalem zadnej plyty w calosci (a i ta znam slabo). ale co lubie to lubie, stare albumy sa zajebiste, tak samo np. ostateczny krach. a to ze kazik moze kojarzyc sie z jakims licealnym pitoleniem...to troche tak jak z nirvana. nie wina nirvany, ze jest popularna wsrod zjebow, to nadal swietny zespol :)
zajebiscie lubie tez koncertowki KNŻ, swietne ciezkie aranzacje i zajebiste brzmienie. konsument w tamtym wykonaniu to czysty metal.
this is a land of wolves now
- moonfire
- zahartowany metalizator
Dokładnie takie same tezy padają w papierowych zinach. Niektórych oczywiście, ale tendencja jest zauważalna. Internet zabija podziemie. :)Agony pisze:Kazik wreszcie skonfrontował swoje antyinternetowe fobie z rzeczywistością. Jeszcze na przełomie wieków było na pęczki ludzi, którzy zupełnie poważnie lamentowali, że format mp3 definitywnie zmiecie z rynku tak muzyków, jak i korporacje zajmujące się produkcją i dystrybucją muzyki, a my - fani, bezpowrotnie stracimy dostęp do muzyki, bo wszyscy ją tworzący wymrą z głodu. Staszewski też śpiewał w tym chórze i to chyba najgłośniej, najbardziej płaczliwie. I co teraz powiecie, anty-empetrójkowi ujadacze? Korporacje produkujące i dystrybuujące muzykę nadal mają się świetnie, jedynie zmniejszyły sie nieco ich kolosalne dochody. Artyści również mają się świetnie, w dodatku progi do uzyskania złotych/platynowych płyt im obniżono. My, fani, mamy lepszy dostep do muzyki we wszelkich formatach, niz kiedykolwiek wcześniej. Oby tylko Kazikowi i innym ''artystom'' nie zabrakło pomysłów. Tylko o to - o pomysły - Staszewski powinien martwić się tak przed laty, jak i teraz.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Taaa, pamiętam te apokaliptyczne wizje metalowców w prasie podziemnej u progu wchodzenia w nowe millenium. Ostatnio tak z ciekawości, podczas porządków, kartkowałem Horna Mag. i tam wieścił pan redaktor rychły koniec zinów namacalnych fizycznie, a wybuch mody na webziny. Patrząc teraz - to chyba właśnie więcej jest tych periodyków papierowych niż samych webzinów, których w swoim czasie namnożyło się jak grzybów po deszczu, a że większość miała słomiany zapał albo stanowiła fantazję pomasturbacyjną neofitów to padły śmiercią naturalną.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
No wytlumacz/obron jeszcze to:Riven pisze:poniewaz lubie kazika, stane w jego obronie - mnie sie wydaje, ze on po prostu padl ofiara propagandy korporacji muzycznych.
http://www.staszewski.art.pl/
Bo glownie przez takie zagrywki gosc nie dostanie ode mnie juz ani grosza.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Wypadałoby jeszcze usłyszeć drugą stronę sporu, ale jeśli to wyżej to prawda, to poważny z pana Kazika człowiek, nie powiem ;)0ms pisze:No wytlumacz/obron jeszcze to:Riven pisze:poniewaz lubie kazika, stane w jego obronie - mnie sie wydaje, ze on po prostu padl ofiara propagandy korporacji muzycznych.
http://www.staszewski.art.pl/
Bo glownie przez takie zagrywki gosc nie dostanie ode mnie juz ani grosza.
The madness and the damage done.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Masz tam link do odpowiedzi/korespondencji i czesci syfu
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
A, nie, chwila, to na forum bylo, a z forum chyba bylo sie zniklo. Google cache to the rescue:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... ient=opera
Ostatnio zmieniony 10-09-2012, 20:54 przez 0ms, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Widzę, że i sam Kazik się udzielał (jeśli to rzeczywiście on) w tym, skasowanym już, wątku. W sumie Kult zawsze mi, delikatnie mówiąc, zwisał, ale tych bredni przez niego wygadywanych (Kazika znaczy), co rusz przytaczanych w różnych miejscach, nie sposób było nie zauważyć. A tu wychodzi, że nawet za darmową reklamę podziękować ładnie nie umie. A ten motyw z kontem na Facebooku'u, to już w ogóle beka totalna.
The madness and the damage done.
- Riven
- Kontakt:
nie sledzilem nigdy tych rzczy, nie czytam wywiadow. lukne potem, poki co ogladam pelnosprawnego korwina.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Ja tez nie, ale swego czasu bylo o tym na tyle glosno, ze i do mnie dotarlo
- night_goat
- zaczyna szaleć
Ale żenada, myślenie Kazika to z średniowiecza rodem wyjęte.0ms pisze:A, nie, chwila, to na forum bylo, a z forum chyba bylo sie zniklo. Google cache to the rescue:
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
-
- mistrz forumowej ceremonii
+1Riven pisze:I tak jest jednym z ostatnich sensownych artystów w naszym pięknym kraju więc można wybaczyć.
z tym, że nie trzeba wybaczać, można po prostu olać te jego andropautyczne podrygi.
- Riven
- Kontakt:
No wlasnie. Przeczytalem tylko to oswiadczenie autora strony - jesli faktycznie tak wyglada sprawa, no to kazik pierdoli, jasne. Co do tego watku na forum, tl;dr ;) Tak czy inaczej to ze gada/robi glupoty, to nie podwaza wartosci jego lepszych nagran i tekstow - a tylko do tego sie odnosilem, reszta mnie nie interesuje. Tyle w temacie z mojej strony.