Guapo

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

Guapo

15-10-2012, 18:01

Jaracie się Aluk Todolo jak szczerbaty sucharem (nie mówię, że niesłusznie) za to na forum w zasadzie ani słowa o Guapo a przecież to rewelacyjny zespół jest. Zaczynali od (powiedzmy) indie, noise, może nawet math rocka na pierwszym albumie, dalej ewoluowali w stronę mrocznej psychodelii, krautu, awangardowej progresji a wg Wikipedii nawet w stronę Rock in Opposition i - uwaga, uwaga - art rocka.

Moim ulubionym albumem na tą chwilę jest "Black Oni" i zawiera on muzykę tak ciemną i duszną, że ja pierdolę.

Obrazek

Fani Grails czy Zombi powinni być zachwyceni a kilku ich podobno tu jest. Coś dla zwolenników analogowych brzmień klawiszowych i nieregularnych rytmów. W składzie Daniel O'Sullivan, więc niektórzy wiedzą o co chodzi. Na początek polecam trzy ostatnie albumy czyli "Five Suns", wspomniany wcześniej "Black Oni" oraz "Elixirs". Na razie nic więcej nie napiszę bo nic zajebiście mądrego i wydumanego nie przychodzi mi do głowy, ale szkoda by było, żeby taki zespół miał być na tym forum zignorowany, niedoceniony czy przemilczany. Mi ta muzyka robi wyjątkowo pod włos. Słuchajcie.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: Guapo

15-10-2012, 18:07

Bo GUAPO już się jaraliśmy, jak było trzeba. Warto czasem sprawdzić, czy nie było tematu.

viewtopic.php?f=36&t=7417
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

15-10-2012, 18:15

Wow, szkoda, że wyszukiwarka działa jak działa.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

15-10-2012, 18:51

No właśnie trzeba sobie ręcznie poszukać niestety. A GUAPO bardzo fajne.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
ODPOWIEDZ