Jedyny polski skład, który wydawany był w wytwórni legendarnego Johna Zorna, czyli w Tzadik'u. Połączenie tradycyjnej muzyki klezmerskiej, improwizowanego jazzu i klasyki. Wszystkie płyty rządzą, z naciskiem na "Sanatorium Under the Sign of the Hourglass" - hołd złożony twórczości Bruno Schultza. A ostatnia płyta to iście diabelski twór - chyba sam szatan brał udział w nagraniu(chociaż tę płytę lubię najmniej) ;).
Kilka kawałków:
- z ostatniej
- mój faworyt
Cracow Klezmer Band
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
Cracow Klezmer Band
HAILSA!!!!!
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
Re: Cracow Klezmer Band
widziałem ich chyba z 5 czy 6 razy. świetna muzyka. koncerty w ich wykonaniu to coś niebywałego
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
-
- rasowy masterfulowicz
To zazdroszczę, bo ja nigdy nie miałem okazji. Miałem nadzieję na reaktywację pod nazwą Bester Quartet i sporo koncertów, ale chyba nie poszło, bo coś nie słychać o nich.
HAILSA!!!!!
- evildead
hasło "klezmer" działa na mnie jak płachta na byka, więc tu jestem totalnym ignorantem - ale hasło o diabelskim tworze przeważyło - zobaczę z czym to się je ;))
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
- Xapapote
tak to bywa. np niektórzy na hasło "country" mają przed oczami tylko Piknik w Mragowie, zespół Babsztyl i Tomasza Szweda.evildead pisze:hasło "klezmer" działa na mnie jak płachta na byka, więc tu jestem totalnym ignorantem
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
-
- rasowy masterfulowicz
13 grudnia koncert BESTER QUARTET w Gdyni, w uchu, jakby ktoś był zainteresowany. ;]
HAILSA!!!!!