Tu zapewne chodzilo o wyscigi open-mindu, niektorzy chcieli pokazac jakie maja szerokie horyzonty i wyszlo, ze maja tak szerokie, ze im sie za uszami zeszly posuwajac sie do sluchania skrajnego gowna dla blokersow. Ciekawe czy sluchaniu tego gowna towarzyszy noszenie gaci z kiblem w kroku czy tylko w domu po kryjomu a na ulice koszulka obituary i vital remainsAdrian696 pisze:a na końcu sie okaże, że kilku starych kretynów podpuściło dzieci żeby pokazały co im tak naprawdę w duszy graMol pisze:O ja jebie...wolf pisze:dla mnie nr. z HH jest i pozostanie Hemp Gru "Klucz" to dla mnie święty album fakt ,że teksty momentami dziwne ale ważne ,że zawarta na nim muzyka mnie rozwala![]()
![]()
TO CO CZYNI MNIE INNYM OD WAS WSZYSTKICH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: TO CO CZYNI MNIE INNYM OD WAS WSZYSTKICH
woodpecker from space
-
vulture
te teksty są tak tanie i wyświechtane jak dziwki z Bangladeszu. Ale od razu widać kogo ineresuje muzyka jako taka a kogo tylko metal i jego pochodne.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No wlasnie dobrze to ujales, muzyka a nie sepleniace monologi sfrustrowanych blokersow a w Bangladeszu nigdy nie bylem 
/m\ Death And Black Metal And Hip-hop Maga ZIne /m\
/m\ Death And Black Metal And Hip-hop Maga ZIne /m\
woodpecker from space
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Vulture, ale przyznaczej, że w tym razem było więcej chęci sprowokowania niż zwykłej woli pogadania o muzyce
Tak wnoszę, bo pamiętam tu taki temat o Dr. Dre i intencje autora (bodaj Zenka) były chyba identyczne
Tak wnoszę, bo pamiętam tu taki temat o Dr. Dre i intencje autora (bodaj Zenka) były chyba identyczne
Yare Yare Daze
- Adrian696
- zahartowany metalizator
skoro tak bardzo interesuje Cie muzyka - to po co udawałeś takie wielkie oburzenie, kiedy Bonny zapytał o Dode i Rubika????vulture pisze: Ale od razu widać kogo interesuje muzyka jako taka a kogo tylko metal i jego pochodne.
a nawet jeśli kogoś interesuje tylko metal i pochodne - no to co?? czujesz się lepszy bo podskakujesz w rytm szczekania nastolatków po 5 klasach????
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Skaut
hehe, az dziw, że w LUSTRACJI nikt na ostatnie pytanie nie odpowiedział : "słuchałbym hip-hopowych squadów"Adrian696 pisze:a na końcu sie okaże, że kilku starych kretynów podpuściło dzieci żeby pokazały co im tak naprawdę w duszy graMol pisze:O ja jebie...wolf pisze:dla mnie nr. z HH jest i pozostanie Hemp Gru "Klucz" to dla mnie święty album fakt ,że teksty momentami dziwne ale ważne ,że zawarta na nim muzyka mnie rozwala![]()
![]()
a poza tym, parafrazując: "Polski raper nie ma luzu. Rusza się jak wóz z węglem, a przydałoby się trochę polotu i finezji w tym smutnym jak pizda mieście... Nie jest tak, Czarnuchu?"
Coś tam było! Człowiek!
- Adrian696
idz synku sobie pobaunsuj - poskacz jak kangur - i nie zawracaj głowy...wolf pisze:świat się zmienia ,ludzie się zmieniają a ty jak zwykle głupiAdrian696 pisze: a na końcu sie okaże, że kilku starych kretynów podpuściło dzieci żeby pokazały co im tak naprawdę w duszy gra![]()
![]()
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
vulture
jesteś w bardzo bojowym nastroju widzę.Oburzenie?Nikt nie zapytał o Dode i Rubika tylko postawil znak równości między tymi..wyrobnikami szoł biznesu a K44.Wrzucił ich do tego samego wora ,co znaczy ze nie posiada nawet elemntarnej wiedzy w temacie.Adrian696 pisze:skoro tak bardzo interesuje Cie muzyka - to po co udawałeś takie wielkie oburzenie, kiedy Bonny zapytał o Dode i Rubika????vulture pisze: Ale od razu widać kogo interesuje muzyka jako taka a kogo tylko metal i jego pochodne.
a nawet jeśli kogoś interesuje tylko metal i pochodne - no to co?? czujesz się lepszy bo podskakujesz w rytm szczekania nastolatków po 5 klasach????
-
aryman
- postuje jak opętany!
Jak tak przypadkiem się tu wpiąłem i poczytałem o tak szerokich horyzontach muzycznych niekórych forumowiczów, to na usta ciśnie się jeden komentarz: "o ja cież pierdolę (a staram się unikać wulgaryzmów), co tu się, kurwa, dzieje". Joł. I to wszystko w temacie.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- Adrian696
obok K44 - pojawia sie tu wiele innych grafomańsko-blokerskich "składów" - jeśli nie dostrzegasz, że to wszystko "muzyczny śmietnik" to chyba Twoja wiedza jest mniej niż elementarna... najpierw belkę u siebie potem patrz na źdźbła u innych...vulture pisze: jesteś w bardzo bojowym nastroju widzę.Oburzenie?Nikt nie zapytał o Dode i Rubika tylko postawil znak równości między tymi..wyrobnikami szoł biznesu a K44.Wrzucił ich do tego samego wora ,co znaczy ze nie posiada nawet elemntarnej wiedzy w temacie.
-
vulture
nie bardzo rozumiem co masz na myśli...o jakie nazwy chodzi konkretnie?
- Adrian696
no to przejrzyj wątek od początku - pojawiało sie wiele nazw - nie skończyła sie dyskusja na K44...vulture pisze:nie bardzo rozumiem co masz na myśli...o jakie nazwy chodzi konkretnie?
- hcpig
k44
paktofonika
grandmaster flash
mc rene
dr dre
fisz
emade
NAS
Hemp Gru
Reasumując
paktofonika
grandmaster flash
mc rene
dr dre
fisz
emade
NAS
Hemp Gru
Reasumując
Yare Yare Daze
-
vulture
Ale MNIE interesuje TYLKO K44 I PAKTOFONIKA w tym wątku.moze pomyliłem Ci się z wolfem? 
-
vulture
Adrian,przyznaj się,słuchałeś tego trochę? gdybyś miał ocenić z najszerszej i możliwie najbardziej obiektywnej perspektywy twórczość wspomnianych przeze mnie kapel to jakby to wyglądało?
- hcpig
Się otwiera puszkę pandory, to się nie dziwi, że różne straszne rzeczy wypływają 
Yare Yare Daze
- Adrian696
niestety rozczaruje Cie - nigdy sam z nieprzymuszonej woli nie słuchałem HH... z najbardziej obiektywnej perspektywy - tam nie ma muzyki... 3 powtarzające sie sample to nie muzyka, a literacko tez słabo....vulture pisze:Adrian,przyznaj się,słuchałeś tego trochę? gdybyś miał ocenić z najszerszej i możliwie najbardziej obiektywnej perspektywy twórczość wspomnianych przeze mnie kapel to jakby to wyglądało?
- hcpig
A po co Ci Adrian jakieś literackie wzruszenia i inne kity, które są wciskane lumpenkretynom z blokowisk? Wszystkich ulicznych filozofów można jak jeden mąż spuścić w klopie, ale przecież są wyjątki. Ja, przyznam się lubię tylko jeden album hh autorstwa Insane Clown Posse - totalne świry, zaplute, maniackie wokale, teksty horror/bluzgające, kolesie mają ma koncie koncerty m, in. z Misfits czy Genitorturers i to o czymś świadczy, do tego poryty clownowy image... Można podejść do tego jak do rasowego, pochrzanionego rock'n'rolla i cała naciągana "mądrość ulicy" może spierdalać w podskokach 
Wystarczy pokazać środkowy palec wizji tej muzyki prezentowanej i zdominownej przez ulicznych meneli i wszystko staje się proste
Wystarczy pokazać środkowy palec wizji tej muzyki prezentowanej i zdominownej przez ulicznych meneli i wszystko staje się proste
Yare Yare Daze
- Adrian696
ale ponoć HH to przede wszystkim teksty - no a jak tu jest słabo - to po co sobie tym głowe zawracać - muzycznie bieda, literacko też - no to o co chodzi jakby????
- hcpig
No właśnie - "ponoć" - ale pamiętaj, że to kryterium wartości zostało stworzone przez półanalfabeckie kręgi lumpów z blokowisk, więc nie mogą sobie oni zdawać sprawy z wartości tych tekstów, a że liczba ich jest przeważająca to efekt jest jaki jest:)
Dlatego ja wolę teksty ICP nie odbiegające często od misfitsowego wzorca w pokurwionej oprawie muzycznej, bo właśnie nie ma to wiele wspólnego z tym hh, jaki 99% ludzi zna zarówno z TV, jak i z polskiej sceny wielkich myślicieli ulicy. I tyle
Dlatego ja wolę teksty ICP nie odbiegające często od misfitsowego wzorca w pokurwionej oprawie muzycznej, bo właśnie nie ma to wiele wspólnego z tym hh, jaki 99% ludzi zna zarówno z TV, jak i z polskiej sceny wielkich myślicieli ulicy. I tyle
Yare Yare Daze