DAVID BOWIE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DAVID BOWIE
wstep jest taki przesadzisty,górnolotny,recenzje płyt klawo sie czyta.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- rasowy masterfulowicz
Fajne, podoba mi się, że docenił Lodger.Analripper pisze:http://www.t-mobile-music.pl/opinie/24- ... 11813.html
I AM MORBID
- Harlequin
własnie leci pierwszy odsłuch. wstyd sie przyznać, ale twórczośc bowiego znam bardzo słabo.
-
- rasowy masterfulowicz
- Harlequin
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony nowym Bowiem. Jakiś czas temu słuchałem "Heroes" i totalnie mi nie podeszło, a nowa płytka dość chwytliwa, różnorodna i ma ten vibe przełomu lat 70/80. Z drugiej jednak strony czuję, że jest to typ artysty, na którego musze mieć dzień w przeciwnym razie można tej muzyki niedocenić. 'Dirty Boys" miażdzy!
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
Dopero co kupiłem sobie patefon, i pierwszym vinylem który nabędę będzie "The next day".
-
Re:
Motorhead poznałem kiedy w 2000 roku na Metalmanii Behemoth zagrał ich kower.Skaut pisze:czyli jednak nie znasz Motorhead? ;]est pisze:Właśnie męczą w radiu tym żydowskim agentem. Muszę w końcu kupić jakąś jego płytę bo sam death metal na półkach.
- Drone
Nie słyszałem tej płyty. Prawda to czy li tylko bzdury?
http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,1145 ... BoxKultTxt
http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,1145 ... BoxKultTxt
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- rasowy masterfulowicz
Zwykłe narzekanie. Prawie wszędzie plyta została przyjęta bardzo dobrze. Prawda jest że nie szokuje, nie wyznacza nowych trendów i nie jest przełomem. Tak samo jak przełomem nie były Heathen ani Reality. The Next Day to po prostu 14 świetnych, różnorodnych kawałków ktore tworza najlepsza płytę Bowiego od czasu Outside.
I AM MORBID
- Skaut
uwielbiam takie argumenty :D:DBardzo często jest tak, że gdyby taką płytę przygotował jakiś debiutant, nikt nie zwróciłby na nią uwagi, a gdyby nawet - w jej ocenie byłby dużo bardziej stanowczy i bezlitosny, niż wtedy, kiedy ocenia dzieło wielkiego mistrza.
Na tych kilka odsłuchów przedpremierowych mogę stwierdzić, że płyta faktycznie genialna nie jest i ze starych grajków Nick Cave sobie o wiele lepiej poradził, ale "The Next Day" jest ważną płytą, bo pokazuje, że Bowie nadal ma talent do pisania fantastycznych utworów.
Coś tam było! Człowiek!
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
Lubię mięcho, ale stek bzdur jest niestrawny. Czepanie się byle czego dla tak zwanej zasady. No, chyba że "gwiazd"y które mają talent i muszą być THE music, albo innym THE voice of Poland są przyszłością muzyki. Gratuluję autorowi cytatu. I daję lajka (obowiązkowa bużka:)Skaut pisze:uwielbiam takie argumenty :D:DBardzo często jest tak, że gdyby taką płytę przygotował jakiś debiutant, nikt nie zwróciłby na nią uwagi, a gdyby nawet - w jej ocenie byłby dużo bardziej stanowczy i bezlitosny, niż wtedy, kiedy ocenia dzieło wielkiego mistrza.
Skaut, gdzie kupujemy nowego Bowiego?
PS gdzie jest Jester w tym temacie?
- Skaut
ja już zamówiłem, więc tym razem w markecie Ci nie podjebię ;]KreatoR pisze:Lubię mięcho, ale stek bzdur jest niestrawny. Czepanie się byle czego dla tak zwanej zasady. No, chyba że "gwiazd"y które mają talent i muszą być THE music, albo innym THE voice of Poland są przyszłością muzyki. Gratuluję autorowi cytatu. I daję lajka (obowiązkowa bużka:)Skaut pisze:uwielbiam takie argumenty :D:DBardzo często jest tak, że gdyby taką płytę przygotował jakiś debiutant, nikt nie zwróciłby na nią uwagi, a gdyby nawet - w jej ocenie byłby dużo bardziej stanowczy i bezlitosny, niż wtedy, kiedy ocenia dzieło wielkiego mistrza.
Skaut, gdzie kupujemy nowego Bowiego?
przestał słuchać od momentu kiedy założył temat ;]KreatoR pisze: PS gdzie jest Jester w tym temacie?
Coś tam było! Człowiek!
- Hellion
- w mackach Zła
Płyta kupiona, ale jak mnie wkurwia, że książeczka jest włożona w taki sposób, że nie można jej wyciągnąć bez rozjebania opakowania, no kurwa.
- Skaut
The singer's 27th studio album 'The Next Day' was released on Monday (March 11) and could be his first chart-topping album since 1993's 'Black Tie White Noise'. After just one day on release, it has already achieved the biggest first day sale of any album this year – shifting 56,000 copies – and is currently outselling its closest competitor, Bon Jovi’s 'What About Now' by nearly three to one
Coś tam było! Człowiek!
-
- rasowy masterfulowicz
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Przebić Bon Jovi to jest coś, i nie mówię tego ironicznie.
-
- rasowy masterfulowicz
Przebic go w USA to by było coś, te 56 000 poszlo w UK, razem z preorderami.
I AM MORBID
-
Przecież w tej chwili popularnośc Bon Jovi to jedynie cień tego, co było kiedyś. A ten jeden kawałek Bowiego puszczają chyba nawet w Radio Maryja. Ale mi to na nerwy działa!
-
- rasowy masterfulowicz
The Next Day numerem 2 w USA.
http://www.billboard.com/articles/news/ ... ie-at-no-2
http://www.billboard.com/articles/news/ ... ie-at-no-2
I AM MORBID