o, jaki wyprany ;)Riven pisze:an awkward pause
najlepsza na poczatek, bo zdaje sie najprzystepniejsza, ale tez KUREWSKO pojebana... i strasznie transowa. chyba moja ulubiona do dzis.
zreszta kawalek opisalem wyzej. no, tylko ze to jest tylko jeden numer, dalej sa juz znacznie ciezsze jazdy.
NURSE WITH WOUND
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: NURSE WITH WOUND
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
twoja_stara_wyprana
dzis : The Continuous Accident [2008]. z opisow wyglada cholernie obiecujaco.

dzis : The Continuous Accident [2008]. z opisow wyglada cholernie obiecujaco.

this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:

wczoraj pierwszy trip z Salt Marie Celeste - oj bedzie do czego wracac. nie jestem w stanie zrelacjonowac calosci, ale jest na pewno bardzo minimalistycznie, cholernie transowo (przyplyw...odplyw...przyplyw). w sumie wibracje podobne do spokojniejszych fragmentow Nature Unveiled (czyli rewelacja). w oddali niewyrazny zarys melodii, niesamowita przestrzen.
gdybym juz musial skojarzyc te muzyke z czyms, co da sie zobaczyc na wlasne oczy, to bylby to ten obraz:
przy czym na ilustracji do Salt Marie Celeste nie byloby ani troche swiatla
środek zdecydowanie warty zażycia.
-
- zaczyna szaleć
Chciałem się zmierzyć z An Awkward Pause, ale nie mogę nigdzie tego cholerstwa znaleźć. Gdzie to można pożyczyć ? Nie wierzę, że Nurse With Wound jest bardziej undergroundowe niż np. Peste Noire, które można znaleźć bez problemu.
- Riven
- Kontakt:
tez nigdzie nie widze...dziwne, bo mniej znane mozna bez problemu znalezc na roznych hostingach np.
niestety moja wlasna kopia jest poza moim zasiegiem w tej chwili. szkoda, bo sam bym chetnie posluchal ;)
niestety moja wlasna kopia jest poza moim zasiegiem w tej chwili. szkoda, bo sam bym chetnie posluchal ;)
-
- zaczyna szaleć
Trudno, dzięki. Ogólnie nie ma tego dobrego co by na złe nie wyszło, więc zasysa się Thunder Perfect Mind ;)
- Riven
- Kontakt:
o, no to z grubej rury dopierdolisz ;) bardzo dobrze hehe
a co do AAP... zobacze co da sie zrobic i dam znac pozniej ;]
a co do AAP... zobacze co da sie zrobic i dam znac pozniej ;]
-
- zaczyna szaleć
Właśnie trochę o niej już słyszałem... Jak coś się uda zrobić, będę wdzięczny, ale bez pośpiechu.
-
- weteran forumowych bitew
Mam chęć na nocne wyprawy w krainę pojebanych koszmarów i wydaje się, że nocne seanse nieznanych mi (a więc "nieoswojonych") płyt NWW moga być do tego całkiem dobre.
Próbowałem wczoraj zrobić próbę z nocnym słuchaniem "Thunder Perfect Mind". Ze wstydem przyznaję, że wymiękłem na tych dźwiękach. Chyba trochę przesadziłem ze stężeniem pojebania, mam nauczkę. Będę jeszcze próbował przesłuchać to do końca, ale może nie będę się od razu rzucał na tak głęboką wodę.
Dzisiaj spróbuję zrobić podejście do czegoś bardziej "przyjaznego". Może "Salt Marie Celeste", zainteresowało mnie. Robiłem kiedyś seans ze "Space Music", ale, mówiąc szczerze, zupełnie mi ten album nie leży, mam inne wyobrażenie o kosmosie niż pan Stapletoon.
Próbowałem wczoraj zrobić próbę z nocnym słuchaniem "Thunder Perfect Mind". Ze wstydem przyznaję, że wymiękłem na tych dźwiękach. Chyba trochę przesadziłem ze stężeniem pojebania, mam nauczkę. Będę jeszcze próbował przesłuchać to do końca, ale może nie będę się od razu rzucał na tak głęboką wodę.
Dzisiaj spróbuję zrobić podejście do czegoś bardziej "przyjaznego". Może "Salt Marie Celeste", zainteresowało mnie. Robiłem kiedyś seans ze "Space Music", ale, mówiąc szczerze, zupełnie mi ten album nie leży, mam inne wyobrażenie o kosmosie niż pan Stapletoon.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Morph
- Kontakt:
Spróbuj jeszcze raz Space Music, to naprawde są dźwięki kopulujących galaktyk. A jak nie to obadaj poprzednią - The Surveillance Lounge. W dalszej kolejności pierwsze 4
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:
Temat walkowany juz pare razy i nadal podtrzymuje swoje zdanie - jakkolwiek Space Music jest bardzo dobrym materialem, to ni chuja nie jest to walek na pierwsze podejscie. Baton, najbardziej user friendly sa imo Rock n roll station i An Awkward Pause - i tak jest to maksymalna dawka choroby, ale z odrobina ludzkich dzwiekow, czyt. w miare wyrazne melodie badz rytm :). Zreszta obok Thunder Perfect Mind, AAP jest nadal moim ulubionym krazkiem Stejpltona.
edit: posluchaj do konca tego TPP, akurat pod sam koniec jest najlepiej, wiertarka prosto w szyszynke i totalna paranoja :))) nie za bardzo jestem w stanie wracac do tego albumu - za ciezki material.
edit: posluchaj do konca tego TPP, akurat pod sam koniec jest najlepiej, wiertarka prosto w szyszynke i totalna paranoja :))) nie za bardzo jestem w stanie wracac do tego albumu - za ciezki material.
-
- weteran forumowych bitew
Trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem, co może wprowadzać w błąd ;) Ja znam NWW, nie wszystko oczywiście, ale to i owo słyszałem. Rock'n'Roll Station, An Awkward Pause, A Sucked Orange, Hufin Rag Blues i kolaborację z WHITEHOUSE znam całkiem nieźle (plus pobieżnie kilka innych) i zgadzam się, że to materiały tyleż świetne, co dosyć przyjazne. A teraz mam chęć pobadać te albumy, których jeszcze nie znam, z naciskiem na te najbardziej poryte.
Tak, czy owak dzięki, pobadam dalej w kolejnych dniach TPM, Space Music i pierwszą czwórkę. O ile mnie to nie zabije to dam znać jak wrażenia.
Tak, czy owak dzięki, pobadam dalej w kolejnych dniach TPM, Space Music i pierwszą czwórkę. O ile mnie to nie zabije to dam znać jak wrażenia.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
- Riven
- Kontakt:
a. okej :). ale nie zapomnij o Salt Marie - miazdzaca plyta.
- longinus696
- zahartowany metalizator
Obczajcie też "Second Pirate Session [Rock 'n Roll Station Special Edition]". Jakoś mało kto wspomina o tym krążku. Dla mnie te wersje są lepsze niż oryginalny "Rock 'n Roll Station".
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bloodcult
http://www.red-wharf.com/Nurse%20With%2 ... Bowers.htm
This work is an attempt to create a musical illustration of the ‘goings-on’ in the brain during the last hour and three minutes of a life after suffering a major stroke.
This work is an attempt to create a musical illustration of the ‘goings-on’ in the brain during the last hour and three minutes of a life after suffering a major stroke.
- Riven
- Kontakt:
- Bloodcult
- Morph
- Kontakt:

ZAJEBISTY jest ten Kabalizm
Give birth to something dead