JEBAĆ WESOŁĄ MUZYKĘ
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- panthyme
- w mackach Zła
Re: JEBAĆ WESOŁĄ MUZYKĘ
Jaaportit "Voimasuo"
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- Glene
- weteran forumowych bitew
Dead Can Dance - Within the Realm of a Dying Sun. Smutek przemijającego swiata.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
No to najwyższy czas tutaj pogrzebać - pod kątem tematu debiut 'Pretty Hate Machine' + 'The Fragile'.Scaarph pisze:chyba jedyny stuff nin jaki słyszałem to muzyka z quake'a, która zresztą swojego czasu bardzo mi się podobała. poza tym, mam jakąś blokadę na ten zespół i nie chce mi się tego posłuchać.
Wielki support dla propozycji związanych z TEF / Mattem Elliottem (wiadoma trylogia + solowe 'Failling Songs').
Wszystkie GY!BE.
Yare Yare Daze
- megawat
To ja teraz po drugim wysłuchaniu zaproponuję Collapse Under the Empire - "Find a Place to Be Safe". Z podobnych a bardziej oczywistych najlepszy album God is an Astronaut - "All is Violent, All is Bright". Może i nie o to chodzi, ale taką mam dzisiaj lotę i wg mnie oba albumy świetnie wpisują się w estetykę niepedalskiej melancholii. Jutro pewniw wymieniłbym zupełnie co innego. :D
A jak się złoży, że ani jednej ani drugiej nie słyszałeś to posłuchaj a okładki znajdź sobie sam. ;D
Edit: Aha, smutny jest jeszcze polski Next Victim szczególnie na ostatnim pełnowymiarowym albumie "This Moment of Silence Before the Storm". To troszkę cięższa, "okołoneurosisowa" muzyka, ale samo nagromadzenie emocji i dół jest jak sam skurwysyn. Dziwne, że jeszcze chyba nikt nie wspomniał o tej płycie na forum, założę się, że znalazłaby tutaj podatny grunt. Świetny żeński wokal, niegłupie teksty, warto! Okładki też nie będzie bo ta akurat jest tendencyjna. ;P
A jak się złoży, że ani jednej ani drugiej nie słyszałeś to posłuchaj a okładki znajdź sobie sam. ;D
Edit: Aha, smutny jest jeszcze polski Next Victim szczególnie na ostatnim pełnowymiarowym albumie "This Moment of Silence Before the Storm". To troszkę cięższa, "okołoneurosisowa" muzyka, ale samo nagromadzenie emocji i dół jest jak sam skurwysyn. Dziwne, że jeszcze chyba nikt nie wspomniał o tej płycie na forum, założę się, że znalazłaby tutaj podatny grunt. Świetny żeński wokal, niegłupie teksty, warto! Okładki też nie będzie bo ta akurat jest tendencyjna. ;P
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Scaarph
- zahartowany metalizator
znam god is an astronaut i to nie jest do końca to, czego szukam, co najwyżej w jakimś tam stopniu.
w pierwszym poście pisałem o wymienianiu w tym wątku neurosis - zastosowanie to ma też do wszelakich około-neurosisowych tworów, a i zadaje się, że wspominałem coś o postach typu "może i nie o to chodzi, ale..." :) nie chcę tego, zupełnie mnie to nie obchodzi, nie kontekście tego tematu.
w pierwszym poście pisałem o wymienianiu w tym wątku neurosis - zastosowanie to ma też do wszelakich około-neurosisowych tworów, a i zadaje się, że wspominałem coś o postach typu "może i nie o to chodzi, ale..." :) nie chcę tego, zupełnie mnie to nie obchodzi, nie kontekście tego tematu.
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Jacaszek - Treny.
Szedłem ulicami martwego miasta, o drugiej godzinie poranka, zasłuchany w treny. Odnalazłem w owych chwilach katharsis.
Dziękuję za uwagę.
Szedłem ulicami martwego miasta, o drugiej godzinie poranka, zasłuchany w treny. Odnalazłem w owych chwilach katharsis.
Dziękuję za uwagę.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- megawat
Dobra, ale sprawdź ten Next Victim, możesz się nieźle zdiwić.Scaarph pisze:znam god is an astronaut i to nie jest do końca to, czego szukam, co najwyżej w jakimś tam stopniu.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Edinazzu

Smutek i mrok
Ostatnio zmieniony 21-06-2011, 00:59 przez Edinazzu, łącznie zmieniany 2 razy.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
jak dla mnie to nie jest do konca taka smutna plyta. imo nie lapie sie.megawat pisze:To ja teraz po drugim wysłuchaniu zaproponuję Collapse Under the Empire - "Find a Place to Be Safe".
o, wlasnie. odpusc sobie post-rocki, Scaarph, i bierz sie za te TrenyJacaszek - Treny.
Dziękuję za uwagę.
- Grindead
- postuje jak opętany!
Od razu do glowy przychodzi mi tylko jedna plyta:

The GAULT - Even As All Before Us
Nikt inny tak nie gra.

The GAULT - Even As All Before Us
Nikt inny tak nie gra.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- Nerwowy
Debiut przede wszystkim.hcpig pisze: Wszystkie GY!BE.

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Xapapote
ja jebię!? włącz sobie "Closer" JD
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Scaarph
nie działa na mnie tak, jakbym chciał. nic nie poradzę.
- twoja_stara_trotzky
to włącz sobie Unknown Pleasures ;)
- Scaarph
pojutrze ruszę dupę na miasto to przy okazji kupię sobie unknown pleasures i posłucham.
edit: bo nie znam :ta ikonka co się mordka rumieni:
edit: bo nie znam :ta ikonka co się mordka rumieni:
- twoja_stara_trotzky
błąd ;)
wielka płyta - ja tam nie wiem, która jest większa - ta czy Closer - w każdym razie inna, surowa, gitarowa, bardziej maniakalna, że tak to ujmę, żadnych tam klawiszy...
wielka płyta - ja tam nie wiem, która jest większa - ta czy Closer - w każdym razie inna, surowa, gitarowa, bardziej maniakalna, że tak to ujmę, żadnych tam klawiszy...
- Deathless King
hmmmm... nie chciales linkow do jewtuba, ale zaryzykuje - moze cos Ci podejdzie?
ta plyta zawsze wzbudzala we mnie jakis taki dziwny smutek, melancholie...
kojarzy mi sie z samobojstwem kumpla 10 lat temu, zawsze mnie doluje...
tutaj komentarz w sumie zbedny, ale pusto byloby bez
ta plyta zawsze wzbudzala we mnie jakis taki dziwny smutek, melancholie...
kojarzy mi sie z samobojstwem kumpla 10 lat temu, zawsze mnie doluje...
tutaj komentarz w sumie zbedny, ale pusto byloby bez
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Scaarph
no nie znam jeszcze, tak wyszło. mija kalpa mija mija. ominęło mnie wzięło. pojutrze se poznam i jeden błąd z wielu wyeliminuję.
edit: linków do jutuba nawet nie włączam, praktycznie nigdy. od święta. a już na pewno nie kiedy słucham czegoś innego. nie wiem, jakoś tak mam. wolę ukraść całą płytę i przemielić niż włączyć jeden numer na jewtubie więc byłbym wdzięczny za to, o czym pisałem wyżej - nazwa, okładeczka, parę słów opisu :)
edit: linków do jutuba nawet nie włączam, praktycznie nigdy. od święta. a już na pewno nie kiedy słucham czegoś innego. nie wiem, jakoś tak mam. wolę ukraść całą płytę i przemielić niż włączyć jeden numer na jewtubie więc byłbym wdzięczny za to, o czym pisałem wyżej - nazwa, okładeczka, parę słów opisu :)
-
Ciekawe jak mozna róznie odbierać muzykę. Dla mnie nie ma tam ani grama smutku. Ani wesołości. Muzyka DCD jest tajemnicza, hipnotyczna, często bardzo ciemna, ale smutna? Ani trochę. Funkcjonuje poza takimi przyziemnymi kategoriami jak smutek/wesołość. GY!BE zresztą odbieram podobnie.Glene pisze:Dead Can Dance - Within the Realm of a Dying Sun. Smutek przemijającego swiata.
Smutne jest wspomniane JOY DIVISION, z niszczącym 'Decades' na czele ("Closer"; "Nieznane przyjeności" też są smutne, ale nie aż tak. Przy okazji są lepsze, ale to na marginesie).
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Deathless King
Stabbing Westward - Darkest Days - industrialny rock, momentami naiwny, ale posiadajacy ta smutna nute ktora mnie ruszaScaarph pisze:no nie znam jeszcze, tak wyszło. mija kalpa mija mija. ominęło mnie wzięło. pojutrze se poznam i jeden błąd z wielu wyeliminuję.
Yearning - With Tragedies Adorned - takie to troche doom gotyckie z wokalista jadacym w tylko sobie znanej tonacji, z racji sentymentu mnie rusza
Zbigniew Preisner - Requiem for my friend - tutaj komentarza nie trzeba, zaloba co az boli...
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!